Spring videre til hovedindholdet

Hvordan sletter jeg min DNA data?

Sådan sletter du permanent din MyHeritage DNA-fil fra siden Administrer DNA-sæt, hvad sletningen fjerner, og hvordan du beder om at få destrueret backup-prøven

Du kan slette DNA-filen for ethvert sæt, som du enten administrerer eller er blevet tildelt.

For at slette din digitale DNA-fil, der er gemt på vores MyHeritage-servere, skal du holde markøren over fanen "DNA" og klikke på "Administrer DNA-sæt":


​På den næste side skal du klikke på de tre prikker til højre for den DNA-fil, du vil fjerne, og vælge "Slet sæt":

Dine DNA-data bliver derefter slettet.

Vær opmærksom på, at dette er uigenkaldeligt, og at dine DNA-data ikke kan gendannes!


Hvad sker der, når du sletter din DNA-fil

Sletning af din DNA-fil fjerner mere end blot rådataene. Når filen er slettet, bliver følgende også fjernet og kan ikke gendannes:

  • Dine DNA-matches for det pågældende sæt

  • Dit Etnicitetsskøn og alle andre resultater, der er udledt af DNA-dataene

Hvis du hellere vil stoppe med at modtage DNA-matches uden at slette din DNA-fil, kan du i stedet slå DNA-matching fra — dette kan fortrydes. Se: Kan jeg slette DNA-matches?


Hvad med din fysiske DNA-prøve?

Hvis du kun indsendte ét hætteglas og modtog dine DNA-resultater, har laboratoriet ikke længere din fysiske prøve — den blev destrueret som en del af testprocessen, da dine resultater blev genereret.

Hvis du indsendte to hætteglas og ikke valgte at få vores BioBank-tjeneste, da den blev tilbudt, blev backup-prøven også destrueret.

Hvis du indsendte to hætteglas og betalte for vores BioBank-tjeneste for at opbevare det ene af dem, og du nu ønsker den fysiske prøve fra det andet (backup) hætteglas destrueret, er der ingen selvbetjeningsmulighed for dette. Gå til Kontakt os-formularen og anmod om, at vi destruerer din opbevarede backup-prøve, da dette skal håndteres af vores team.

Besvarede dette dit spørgsmål?