U kunt het DNA-bestand verwijderen voor elke kit die u beheert of waaraan u bent toegewezen.
Om uw digitale DNA-bestand dat op onze MyHeritage-servers is opgeslagen te verwijderen, beweegt u de muis over het tabblad "DNA" en klikt u op "Beheer DNA kits":
Klik op de volgende pagina op de drie puntjes rechts van het DNA-bestand dat u wilt verwijderen en kies "Kit verwijderen":
Uw DNA-gegevens worden vervolgens verwijderd.
Houd er rekening mee dat dit onomkeerbaar is en dat uw DNA-gegevens niet kunnen worden hersteld!
Wat gebeurt er wanneer u uw DNA-bestand verwijdert
Het verwijderen van uw DNA-bestand wist meer dan alleen de ruwe gegevens. Zodra het bestand is verwijderd, worden ook de volgende zaken verwijderd en kunnen deze niet worden hersteld:
Uw DNA Matches voor die kit
Uw Geschatte Etniciteit en alle andere resultaten die zijn afgeleid van de DNA-gegevens
Als u liever geen DNA Matches meer ontvangt zonder uw DNA-bestand te verwijderen, kunt u in plaats daarvan DNA Matching uitschakelen — dit is omkeerbaar. Zie: Kan ik DNA Matches verwijderen?
Hoe zit het met uw fysieke DNA-monster?
Als u slechts één buisje hebt opgestuurd en uw DNA-resultaten hebt ontvangen, heeft het laboratorium uw fysieke monster niet meer — het is vernietigd als onderdeel van het testproces zodra uw resultaten werden gegenereerd.
Als u twee buisjes hebt opgestuurd en ervoor koos om onze BioBank-service niet af te nemen toen deze werd aangeboden, is het reservemonster eveneens vernietigd.
Als u twee buisjes hebt opgestuurd en voor onze BioBank-service hebt betaald om er één van op te slaan, en u nu wilt dat het fysieke monster van het tweede (reserve)buisje wordt vernietigd, is hiervoor geen selfserviceoptie beschikbaar. Ga naar het Contactformulier en verzoek ons uw opgeslagen reservemonster te vernietigen, aangezien dit door ons team moet worden afgehandeld.


