Welcome

Mitt namn är Mikael Hjalmarsson. Jag är född 1971 och uppvuxen i Vänersborg

 

Min skolgång startade på Blåsut skola, 1:an till 6:an. Sedan blev det högstadiet i sta’n, Huvudnässkolan. På gymnasiet gick jag 4-årig teknisk linje, inriktning –husbyggnad. Först två år i Vänersborg och därpå två år på Nils Ericsongymnasiet i Trollhättan.

  

Efter gymnasiet så gjorde jag lumpen i 12 mån. på P4 i Skövde. Under lumpartiden gick byggbranschen ner, så jag började fundera på något annat. Efter lumpen läste jag till slöjdlärare på universitetet i Linköping, och började som sådan i Lidköping ht-95. 

 

Hösten -99 blev jag opererad för en hjärntumör och i samband med den operationen fick jag hjärnhinneinflammation, vilket resulterat i att musklerna reagerar långsamt, ataxi och försämrad finmotorik. Det påverkar framförallt balans och tal samt ger dubbelseende. Efter operationen var jag sjukskriven i tre år.

 

Numera är jag rullstolsburen och är100% sjukskriven. Tidigare jobbade jag 50% i skolbiblioteket, och före det var jag slöjdlärare på skolan. Jag kunde inte vara kvar i slöjdsalen eftersom det är farligt med maskinerna, och min finmotorik är ju inte på topp. Skolbiblioteket fick jag sluta i p.g.a. arbetsbrist när de la ner det. Det är jobbigt att skriva också, så det kan därför bli ganska så korthugget emellanåt. Det här t.ex. tar ju rätt så lång tid att skriva.


Jag gifte mig -96 och har två pojkar, födda -97 och -00. I nov-08 fick jag reda på att frugan hade ett förhållande med en annan kvinna och jag fick flytta i mån.skiftet nov-dec. Skilsmässan var färdig i maj -09, och jag förlovade mig igen i nov. -17 via www med en kvinna från Almetievsk, Ryssland.

 

Jag började som scout i miniorerna, SSF -79 i Vänersborg. Jag var med hela vägen upp, men tog paus i samband med operationen. När stora grabben fick åldern inne och började 2005 i Lidköping, så hjälpte jag till och sedan har det fortsatt. Sedan var det bara jag som var med. Men jag slutade -17

 

Jag pysslar även lite med släktforskning. Det hela började med att jag sammanställde vad farfars farföräldrar börjat skriva om släkten i en gammal familjebibel. Sedan har det bara rullat på.

Tidgare så har jag fotograferat och paddlat också. 

 

                                                       Glad Mikael 

--------------------
Mikael Hjalmarsson
Svartebäcksgatan 14B
531 38 LIDKÖPING

Mob: 0708-34 14 36
E-post: hjalmar71@spray.se
Släktforskning: http://www.myheritage.se/site-69358982/hjalmarssons-slakttrad

 

Om du har kommentarer eller feedback till denna släktplats, klicka here för att kontakta mig.
Our family tree is posted online on this site! There are 1994 names in our family site.
Släktplatsen uppdaterades senast den  June 19 2018 och har 25 registrerad(e) medlem(mar). If you wish to become a member too, please click here.   Mycket nöje!
                


Go to family tree

Go to family photos
Family news
June 19, 2018
Karl-Erik Assafsson joined another family site: Jaakkola perhesivusto
June 13, 2018
Peter Magnusson joined another family site: Bakler Family Site (23andMe)
June 11, 2018
Karl-Erik Assafsson joined another family site: Malmborg Web Site
June 09, 2018
Karl-Erik Assafsson joined another family site: Familjen Sjostrom Web Site
June 01, 2018
Mikael Hjalmarsson updated the details of Ivar Algot Hallberg in family tree Hjalmarssons släktträd
May 30, 2018
Mikael Hjalmarsson updated the details of [Helga Larsdotter] , <Private> Larsson] , [Erik Larsson] , Ingrid Larsdotter and 6 other people in family tree Hjalmarssons släktträd
May 23, 2018
Mikael Hjalmarsson updated the details of <Private> Dahlin] , [Elsa and [Artur in family tree Hjalmarssons släktträd
Mikael Hjalmarsson added Unknown , <Private> Dahlin] , Unknown , [Elsa and 1 other people to family tree: Hjalmarssons släktträd
May 19, 2018
Mikael Hjalmarsson updated the details of [Karin Johansdotter] and Karl Hilmer* Nyman in family tree Hjalmarssons släktträd
May 17, 2018
Kerstin Wallin joined another family site: Patrik Brander (fd Torevik)
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0004221