Welcome

Mijn naam is Willem Scheltema , en ik ben begonnen met deze site.
Deze site gaat oorspronkelijk over de Harlinger en Amelander tak van de familie Scheltema, de families Bruin (beurtschippers Hollum), v.d. Laag, Visser, Neij & Brouwer en aanverwante families aldaar (Ameland), de families Havers, Pitlo, Nagtegaal & Herrewijnen, maar omvat inmiddels vele aanverwante takken, zoals de familie Pot. Er is uitgegaan van mijn echtgenote, Gerda Wilhelmina de Bruin en mijzelf, met de uitbouw van dit onderzoek.

 

Dus ook aanverwante familietakken zijn, daar waar bekend, vermeld of mogen door de leden aangevuld worden.

 

U bent vooral uitgenodigd om foto's en kopieën van originele aktes te plaatsen, maar ook belangrijke of gewoon leuke of interessante gegevens over de achtergrond van u zelf of de diverse personen te plaatsen.

 

Als basis voor de familie Scheltema is het boek van Jan Blaak over deze familie gebruikt. Uiteraard is e.e.a. niet volledig, sommige details en gegevens ontbreken, zoals in het begin, maar zeker voor de periode na 1990.  Ook de periode voor 1700 is niet volledig.

 

Ik kon terug gaan tot ca. 1570, maar deze gegevens zijn niet geheel volledig. Deze site gaat inmiddels veel verder dan Jan Blaak zijn boek, maar gelet op het werk dat Jan heeft verricht en zeker in de tijd waarin hij dat heeft gedaan, verdient hij alle respect. U wordt uitgenodigd om aanvullingen te leveren. Inmiddels is door het koppelen met andere stambomen het gelukt e.e.a. nauwkeuriger weer te geven. De 3 door hem in kaart gebrachte takken van de familie Scheltema, staan op deze site. 

 

Ik heb er voor gekozen om alle gegevens in onze stamboom zichtbaar te houden, dus ook voor bezoekers. Voor hen zijn de gegevens van nog in leven zijnde  familieleden echter niet zichtbaar.

 

Aan de rechterzijde op deze startpagina heb ik het familiewapen van de familie Scheltema geplaatst, zoals dat op de voorpagina van het boek van Jan Blaak is geplaatst.

 

 Als u nog opmerkingen of feedback over deze site heeft, klik dan op here om contact met mij op te nemen.


Our family tree is posted online on this site! There are 17994 names in our family site. 

 

Het prenium abonnement voor deze stamboom heb ik verlengd t/m juni 2017, dat wil zeggen, dat er geen limiet meer is aan de hoeveelheid data die er opgezet wordt. Foto's kunnen onbeperkt worden geupload. Elke maand wordt er automatisch een backup gemaakt.

 

Als u wilt kunt u, als u lid bent van deze site, met het programma  ook vanaf uw positie in de stamboom, een boek in PDF formaat genereren, waarin de gehele familie, of naar keuze een deel van de familie is opgenomen.

Dit is kosteloos en u krijgt via de email een link waar u dat boek kunt downloaden.

 

U kunt ook de stamboom genereren (kosteloos, maar dan print u het zelf uit) of zelfs op een poster laten drukken (via myhertitage, dat moet wel door uzelf aan myheritage betaald worden, maar dan hebt u ook een uniek document voor aan de muur). 

 

------------- UPDATE--------------

NIEUW: Amelander Historie

Als u familiewortels hebt op Ameland, lees dan onderstaande en neem contact op met de archivaris voor dit project! 

 

Foto van Amelander Historie

De familiearchivaris van dit digitale archief is te vinden op http://www.familiearchivaris.nl/1272.

Het doel van dit familiearchief is de genealogische informatie van Amelander voorouders onder genealogen te verspreiden. Deze informatie bestaat uit foto's, inventarissen, artikelen, stambomen etc. Een deel kunt u vinden op www.amelanderhistorie.nl/genealogie Daarnaast hopen wij dat genealogen met Amelander voorouders deze gegevens kunnen aanvullen of corrigeren! Delen is vermenigvuldigen! 

--------------EINDE UPDATE---------- 

 

De site is voor het laatst bijgewerkt op May 27 2017, en heeft momenteel 68 geregistreerde leden. If you wish to become a member too, please click here.   Veel plezier!


Go to family tree

Go to family photos
Family news
May 21, 2017
(Loek) Louis Dominicus van Koningsbrugge joined another family site: van Sonderen Web Site
May 17, 2017
(Loek) Louis Dominicus van Koningsbrugge joined another family site: GenealogieOnlineBackup
May 12, 2017
Jan Evers joined another family site: Knip Web Site
May 08, 2017
Jan Evers joined another family site: familie Hageman-Pans Web Site
May 07, 2017
Willem Scheltema updated the details of <Private> De Jong , Adriaen Ariensz Spierenburg , Dirk Jans de Boer , Teunis Verhulp and 5 other people in family tree familie_Scheltema Ameland
May 03, 2017
Jan Evers joined another family site: Website familie Teunisse-Ossebaar
Jacobus Frederik Theodorus Bergman joined another family site: Roozenburg Web Site
Apr 28, 2017
Jan Evers joined another family site: Sabine Francoise Web Site
Apr 23, 2017
Willem Scheltema updated the details of Pieter Gijsbertus Hermanus Nagtegaal in family tree familie_Scheltema Ameland
Apr 22, 2017
Mary Wesseling joined another family site: Aquina-Weijers-Van Dooremolen-Vermeulen Web Site
Anja van Steel joined another family site: Maroney Family Tree Web Site
Apr 07, 2017
Jan Evers joined another family site: GoltermannFamily Web Site
Apr 03, 2017
Karin Ottevanger joined another family site: Website van de familie Sonneveld
Mar 31, 2017
Willem Scheltema updated the details of Tjeetske Jans Scheltema (Brouwer) , Schelte Jans Scheltema and Antke Gabbes Veerman (Scheltema) in family tree familie_Scheltema Ameland
 
View older news
News articles
Other:Inmiddels de 6000 gepasseerd
Posted by: Willem Scheltema on Jan 18 2015 13:35

In deze familie stamboom staan inmiddels ruim 6000 personen geregisteerd. Is dit getal helemaal zuiver? Nee, sommigen staan er dubbel in. Het is mijn streven om dat de komende maanden te corrigeren. Ik heb dat al eerder gedaan, maar door het systeem en de bronnen die myhertitage gebruikt is dat niet altijd te vermijden. Als u fouten in de stamboom constateerd en u bent lid van deze stamboom kunt u deze zelf corrigeren. Lukt dat niet of u heeft daar geen tijd voor of zin in, meldt het dan aan mij via w.scheltema@xs4all.nl. Zodra ik daar aan toe kom, voer ik verbeteringen in.

Hoewel ik had verwacht, dat ik mij na mijn pensioenering zou gaan vervelen, is deze verwachting tot op heden niet uitgekomen. Ik was gewaarschuwd voor het pensioengat (niet in geld, maar in tijd), maar ben dat nog niet tegen gekomen. Dus feitelijk heb ik nog zoveel om handen dat het bijhouden van deze stamboom alleen door mij wordt gedaan, zodra ik daar een gaatje voor heb, zoals nu, terwijl ik voor een of ...

0 Comments|1 View|View full article
Visits
0007338