Welcome
My name is Asbjørn Nordøy and I started this site.
This site was created using MyHeritage. This is a great system that allows anyone like you and me to create a private site for their family, build their family tree and share family photos. If you have any comments or feedback about this site, please click here to contact me.
Our family tree is posted online on this site! There are 26010 names in our family site.
The site was last updated on Apr 19 2018, and it currently has 157 registered member(s). If you wish to become a member too, please click here.   Enjoy!

Go to family tree

Go to family photos
Family news
Yesterday
Asbjørn Nordøy tagged Lina Beate Beck Larsen Aakvik (født Mikalsdatter) in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy tagged Beret Andersen (født Torstensdatter) in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy tagged Mikael Moe Andersen in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy tagged Einar Sande in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy tagged Øivind Iversen Sande in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy tagged Iver Olsen Sande in 1 photos
 
Asbjørn Nordøy updated the details of Oluf Olssøn , Zacharine Zachariasdatter , Marit Christophersen (født Olsdatter) , Maren Christophersdatter and 79 other people in family tree Nordoy slekta og flere 2011
Asbjørn Nordøy added Marit Christophersen (født Olsdatter) , Jacob Andreas Arentsen , Arne Johan Berg , Jentoft BERG and 31 other people to family tree: Nordoy slekta og flere 2011
 
View older news
News articles
Other:MYHERITAGE’s DNA TEST
Posted by: Asbjørn Nordøy on Mar 28 2017 19:18

MYHERITAGE’s DNA TEST

Bestilte og tok for ei tid siden en DNA test i forbindelse med slektsgranskinga. Var en tilbudspris da som førte til at eg slo til å bestilte denne.

Har nå mottatt resultatet fra denne DNA testen. Og er litt overrasket over noe av det som fremkommer. Har så langt ikke bekjentgjort dette for så mange, men får "stå fram" etter hvert. Kanskje andre og vil prøve dette

DNA'n viser følgende for opphav:

84,8% Skandinavisk, som sikkert e ganske normalt. Bare synd at det ikke er undergrupper hær, for bla. Svensk, Dansk, Norsk, Samisk og lignende.

15,2% Engelsk/ Irsk, var noe mer overraskende, blant annet at denne prosenten var så pass høy. Har ikke oppdaget noe så langt i slekta som kan bekrefter dette.

Begynner å tro litt på at det finnes skjulte "familiehemmeligheter" et eller annet sted i slekta.

Blant tippoldeforeldre finner eg ingen som skal ha opphav fra England/ Irland. Kjenner ikke alle tippe-tipp oldeforeldre, og videre ut i gjennom slekts-leddene.

Men over 15% er jo en stor andel, spesielt om man må et stykke ut blant «tippe-tipp-tippene» for å finne dette mulige opphavet. Så noe må det jo være ....... eller's så må eg nesten begynne å betvile hele denne DNA testen til MyHeritage.

Har og mottatt en del navn på personer som eg skal være i slekt med. 40 stk. pr. 28. mars 2017, personer egentlig fra store deler av verden, og de fleste helt ukjente. Bare to har eg kjennskap til, en 3.menning og en 4.menning. Noe som egentlig viser at denne DNA-testen må ha noe for seg i forsøket på å «lete etter ukjent slekt» personer som har et felles opphav med meg et stykke tilbake i generasjonene.

Men det er denne Engelsk/ Irske prosent andelen som opptar meg, og som eg ær noe spent på hvor dette opphavet kan komme fra.

Det kan jo være at det kan ha noe sammenheng med vikingenes turer over Nordsjøen for å røve både gods, …… men og slaver (treller) ....og vakre kvinner \"Wink\"

Men i tiden deretter så har det sikkert farta en god del Engelsk/ Irske sjøfolk og fiskere langs kysten. Kanskje noen skips-brudne har kommet i land på kysten etter å ha overlevd skipsforlis og deretter kanskje blitt hær eller fått barn med norske kvinner i slekta.

Har hørt en historie om en Skotsk skips-bruden og eneste overlevende fra et skip, som bosatte seg i området hær og ble en holden mann med gård og eiendommer. Han kan jo være en mulighet.

Ellers så har vi dikterpresten Petter Dass, hans far skal være Skotsk, har eg hørt. Mange i området slekter fra Dass slekta, som består av flere enn Petter Dass, men og hans søsken som det ær flere av. Men vet ikke hvorvidt det gjelder noen av mine slekter. Har riktignok disse i mitt slektstre, men det kan skyldes inn-gifte.

Men dette er jo to av kanskje flere muligheter, og kan jo være ei forklaring på denne 15,2% andelen som DNA-testen viser \"Smile\"

Tillegg 20.01.2018

DNA-testen er i ferd med å utvikle seg voldsomt med tanke på treff med andre som har tatt denne testen, som viser slektskap med andre personer.

I starten, kan vel si det første året gjekk det tregt, fra eg tok denne testen og fikk mitt resultat først i 2017. Hadde ved utgangen av 2017 og første dagene av 2018 "bare" 147 treff med andre personer.

Men så nærmere et par uker ut i januar 2018, så "eksploderte" det nærmest, slik at eg først trodde at det måtte være en feil et sted. For plutselig var det dukka opp godt over tusen treff på andre personer. Nærmere bestemt 1.484 treff på navn på personer som man skal være i slekt med. Og nå 20. januar, ca. ei uke senere så er dette økt til 1.569 personer, som virker som utrulig mange. \"Surprised\"

Dermed ser det ut for at slike DNA-tester tatt hos MyHeritage er blitt veldig populære. Og gir mulighet for å finne fram til ukjent slekt, gjerne flere steder i verden. Blant andre dær hvor deres forfedre har utvandra, eller der utlendinger har flytta til Norge og blitt integrert og inngifta i den norske befolkningen.

Vil oppfordre flere av mine slektninger til å ta denne DNA-testen, for å finne ut om sitt slektskap og opphav!!
Etter som MyHeritage i det siste har kjørt kampanjer med gunstige prisavslag/ rabatter, så koster ikke dette all verden!!

Eg har så langt prøvd å sammenligne og finne ut av slektskapet med noen av de som eg har fått DNA-treff med. Og har funnet fram til flere av disse, og hvor å hvem som er felles slekt og opphav. Noe som kan være voldsomt spennende, mens man driver på og søker etter disse og sammenligner slekts-trær.

Ser at disse DNA-treffene antyder hva for slektskap man har. Men dette kan avvike litt fra person til person, men gir så vidt eg kan se en ganske god indikasjon på at det ær slektskap. Så langt for meg fra 3-menninger, til 7-menninger, så vidt eg kan se \"Smile\"

0 Comments|20 Views|View full article
Genealogy:Slekta til Jacobine Klæbo Paulsdatter, .... og familien Quam (USA)
Posted by: Asbjørn Nordøy on Mar 24 2017 19:18

Driver fortsatt å «gransker slekta» og prøver å finne flere opplysninger. Men mye gjenstår å finne ut om flere av våre forfedre og –mødre. Blant annet er det mye som enda er ukjent på vår oldemor og tippoldemor Jakobine Klæbo Paulsdatter’s side.
Faren heter Paul Paulsen og kommer fra Vefsn, kanskje Halsøy området. Hans far heter trolig Paul Pedersen, men mora har eg ikke funnet opplysninger om så langt.
Mora heter Milla Andersdatter, og kan se ut for å ha vokst opp i Åkvik på Sundøy. Om mora har bodd der, eller om hun er satt bort til fremmede er usikkert. Faren heter Anders Nielsen, er fra Vestvågan. Mora heter muligens Johanna Michaelsdatter, et navn som dukka opp i en database, men vet ikke hvor hun kommer fra eller om hun ble gift senere. Milla er trolig født utenfor ekteskap.
Noen av Jakobines søsken har eg funnet litt opplysninger om.
Anne Christine, fikk ei datter Petrine med en svenske, og har en del etterkommere på Husvær (i Herøy). Anne ble senere gift på Offersøy med en enkemann (Hans M. Hansen), fikk flere barn og har etterkommere.
Maren Marie, ble gift i Sund (på Sundøy) med en enkemann (Fordel Pedersen) og fikk flere barn. Hele familien ser ut for å ha blitt radert ut av sykdom og tidlig død. Hennes datter Anna Mathea ble gift på Husvær, men døde etter få år av sykdom, og kort tid senere døde og hennes mann. Har til gode å sjekke om de fikk barn før Anne ble syk og døde, uten at eg vet noe så kan det kanskje finnes etterkommere. Mener at eg har funnet Maren i folketellingen for 1900, bosatt på Husvær, men mangler bekreftelse på dette.
Peder Mikal, har eg ikke funnet mere om unntatt det som står i folketellingene. Har ikke funnet noe om at han har dødd før 1900, og i tellinga det året er han visstnok ikke registrert. Søk i dokumenter har vært resultatløst hittil.
Nicoline Kristine, hennes mann Ove Leonard og sønnen Paul Kristian, var registrert i folketellinga for 1875 bosatt i Hellesvik (på Sundøy). Men deretter ble de borte, har prøvd å søke men fant ikke at de var bosatt andre steder i landet eller var døde. Ove var fra Beitstad kommune i Nord-Trøndelag, som skal være i nærheten av Steinkjer eller omliggende område.
Har lurt mye på hvor Nicoline, Ove og Paul ble av. Og sist år sjekka eg ei lokal kirkebok for utflytta personer, fant der at familien hadde emigrert til Amerika i 1880. Men deretter ble de som «sunket i jorden», ingenting å finne ved søk i Norske eller Amerikanske kilder. Var i ferd med å gi opp å søke, men fant ut at eg skulle gjøre et siste forsøk i USA’s folketellinger og førte opp kun fornavn på alle tre, samt emigrasjons år. Og da dukket det opp tre personer, men med et ukjent etternavn, de hadde skifta navn i USA til Quam. Senere viste det seg at
Ove hadde benytta etternavnet Kvam ved utreisen, som trolig er et stedsnavn og kanskje der han kommer fra i Trøndelag. Det finnes blant annet et sted nord for Steinkjer, ved Snåsavatnet som heter Kvam. Mål for reisen var oppgitt å være: Cherokee, Iowa, Amerika. Billettene var opplyst å være betalt i Amerika. Så de har trolig hatt kjensfolk eller slekt som allerede var etablert der borte.
Videre søk i dokumenter fra USA, viser bostedet i 1900: Meridian, Spring Brook, and Suise Precincts, King, Washington, USA. Og i 1930: Tacoma, Pierce, Washington, USA
Ove har dødd i 1929, og Nicoline i 1930. Paul Kristian har vært gift to ganger, først med norsk-amerikanske Josephine Theoline Iverson, senere etter å ha blitt enkemann med Constanse H. Quam (har ikke funnet så mye data om henne). Paul døde i 1955, 84 år. I første ekteskap får han tre sønner Leonard Sidney Quam (1903-1995), gift med Leah Jane Lofkin, - Geroy Clifton Quam (1904-1997), gift med Edith I. Quam, - Percy Joel Quam (1907-1987), gift med Ava Etta Brockway.
Leonard Sidney og Leah Jane, har eg funnet har fått tre barn før 1940. Carol E. Quam (1930), Constanse L. Quam (1933), Paul D. Quam (1938).
Etter som folketellinga for 1940 er den siste fra USA som er offentliggjort, så er det vanskelig å søke etter flere av denne slekta og mulige flere etterkommere. Ved søk på Facebook, så har eg funnet flere med etternavnet Quam, men vet jo ikke om det er etterkommere etter Nicoline, Ove og Paul. Har og sette at det finnes andre familier som benytter dette, deriblant noen med Kinesisk opphav. Får håpe at folketellinger for 1950 eller senere blir tilgjengelig, og kan gi ytterligere opplysninger. Kanskje finnes det andre kilder å kunne søke i som eg ikke kjenner til.
0 Comments|8 Views|View full article
Genealogy:Slekts nytt juli 2011 - forskjellige oppdagelser.
Posted by: Asbjørn Nordøy on July 31 2011 17:28

I løpet av sommeren, og spesielt juli 2011, har ført til en del nye oppdagelser. Både via folke-/ by tellinger, kirkebøker og en "slekts database" som finnes på nettet.

Har siden eg var guttunge hørt en del navn nevn, som eg har oppfatta en slektsforbindelse med og ei og anna historie. Men det ble desverre aldri "spurt og gravd" så mye i dette, på den tida. Og etter som min far omkom tidlig, og mor ikke har vist så stor interesse for "slekts historie". Så har eg egentlig vært uvitende om det meste, på dette området. Men har nå fått svar på noe av dette ... !!

Farfar Albert Johan Dahl Edvardsen - Nordøy er fra Dønna (Dønnes) og Nordøyvågen, der han voks opp med ei mor som tidlig ble enke, da faren Edvard døde. De to gjennværende i familien måtte flytte på ei brygge (sjøhus) å bo dær, etter som eg oppfatta av økonomiske årsaker da forsørgeren døde. Vil tro at kona Oleanna og bestefar, levde i svært trange og fattige kår.

Har funnet ut at Edvard Mattias Zahl Andersen - Nordøy (sønn av Anders Berg Benjaminsen). Bare ble 48 år gammel, og døde av tæring i 1904. (da bestefar var 12 år - født 1892). Edvard var trolig etter det eg har hørt og oppfatter, en initiativrik og aktiv person. Var en avisartikkel i Helgelands Blad for noen år siden, og der kom det fram at han måtte ha eid 2 båter og sikkert fiskeredskaper. Oppfatta at han hadde leid høvedsmann på den ene båten, og var sikkert selv høvedsmann på den andre. Edvard skal etter det eg har blitt fortalt, være den første som begynte å benytte etternavnet Nordøy.

Er blitt fortalt at farfar skulle ha hatt en bror, men har oppfatta at han drukna som unge, og at mora (Oleanna) hadde 2 unger da Edvard døde. Det viser seg å stemme at broren fantes, men Alfred Parelius Zahl Edvardsen - (Nordøy), døde i 1891 i følge kirkeboka av kighoste ca. 2 år gammel. Og før broren Albert ble født i 1892.

Har hørt en del navn over tid, blant annet etternavnene Waade og Alfheim. Når det gjelder sistnevnte, så var det en av farfars søskenbarn Henry Morton Andersen, som tok Alfheim som etternavn etter å ha gifta seg med en dame fra Færøy i Herøy. Så vidt eg vet (så langt) så fikk de en sønn Kristian, som da blir min fars 3. menning. Kristian var et par ganger innom på 70-tallet, og overnatta hos oss. Har foto fra minst ett av besøkene.

Waade navnet ser ut for å ha sitt opphav fra Trøndelag/ Nord-Møre. Farfars tante Katrine ble gift med en av disse som var skipper, og var bosatt i Trondheim. Hun ser ut for å ha blitt enke tidlig, før 1890 og var da flytta tilbake til Dønna/ Nordøyvågen. Katrine fikk muligens bare 1 sønn, Alfred Waade (farfars søskenbarn) som ble gift med en dame i området og bosatte seg på Dønna, og fikk flere barn. Derav sønnen Alf Waade, som far nevnte i blant, og som viser seg å være hans 3. menning.

Farfar hadde flere onkler, og en av disse Johan Bernhard Brede Andersen. Viser det seg at er blitt gift med en dame fra Lurøy området, et sted som skal hete "Sengdrag" ... hvor det nå befinner seg?! De har flere etterkommere, bosatt i Solvær området (kanskje Sleneset). Som blant annet benytter etternavnene Johansen, Troløy, Grønning o.s.v.. Noen av disse har trolig og bosatt seg på Dønna, og i Rana området.

Men hær ær enda mye materiell å gjennomgå, som nok vil føre til at man oppdager flere av denne slekta. Har enda ikke sjekka kirkebøkene for Dønnes/ Dønna så nøye, og vil sikkert kunne finne en del dær. Oppfatta bla. av folketellinga at en av farfars onkler hadde flytta hjem i 1910, etter å ha bodd i Amerika i over 20 år. Og antar at han har etterkommere. I tillegg har eg hørt etternavnene Berg og Konradsen i forbindelse med slekts tilknytning.

Oldemor Oleanna (farfars mor) har eg og funnet ut litt om, når det gjelder hennes opphav. Faren Peder Ingebrigtsen, ser ut for å ha tilknytning til Meisfjord, men ikke funnet hans fødsel i kirkebøkene. Familien kan dermed ha flytta til Meisfjord i Leirfjordkommune. Hennes mor Oline Andersdatter, oppgis å være fra Stamnes, som kan være Sandnessjøområdet eller en del av Leirfjord (inkl. nordre Sundøy). Familien har flytta til Skaga (på Dønna) i daværende Herøykommune. Ut fra opplysninger i kirkeboka, så har Peder dødd bare 44 år gammel i 1865 (før folketellinga det året). Har igjen å søke etter, for å prøve å finne ut om Oleanna har søsken, og at det derigjennom er mulig å "utvide slekta" og slektstreet.

Har endelig funnet litt opplysning om oldemor Emelie's halvbror Anders og hans familie. Har vist at han fantes, etter som eg har truffet og sett ham minst to ganger trolig sist på 50 tallet, da han var på besøk på Nyrud. Emilie og broren vokste opp et sted, trolig på Leines i Leirfjord kommune (daværende Stamnes området), sammen med mora Elen og deres mormor. Har ikke tidligere klart å finne Anders i folketellingene etter 1875. Men kom nå over ei "by-telling" for Trondheim fra 1925, ... å hvem andre enn Anders og familien ... Smile ... dukka opp! Har oppfatta tidligere at han var skipper/ skipsfører, og muligens kan han og ha vært det. Men i denne "by-tellinga" er han benevnt som "reisende", som yrkestittel. Og finner nå en Anders i 1900 tellinga, bosatt i Namsos da (der kona er fra), som har yrkestittelen "skomagermester", og som tyder på å kunne være samme person! Etter som ungene er født vekselvis i Trondheim og Namsos, så må familien kanskje ha vært noe på flyttefot.

I 1925 bor de i Trondheim, som eg er blitt fortalt tidligere, og i Klæbuveien/ Baklandet. Der bor Anders Mattias Andersen (født 1871), kona Amalie Petrine (1876-Namsos), Mary Lucie (1903), Asbjørn Olav (1907), og Ebba Alvilde (1913). Forhåpentligvis er det mulig å finne noe i kirkebøkene om dem, og kanskje vet noen i slekta noe når de får se navnene.

Håper på å kunne finne ut mere å fortelle, men har og behov for bistand fra andre i slekta for å finne ut om en del personer, bla. navn på etterkommere og lignende. Forhåpentligvis så dukker det opp nye ting, gjerne noen overraskelser. Men regner og med både såre øyne etter kikking på dataskjermen og noen ergrelser over at framdriften går noe tregt, når man prøver å finne ut forskjellig. Nå først håper eg på å få skanna flere bilder av eldre årgang, som og forteller noe av slekts-historia.

Ønsker dere en fortsatt god sommer, ... og håper på mye finvær og sol Cool i siste sommermåned!!

Asbjørn

0 Comments|68 Views|View full article
Announcements:Mulige feilaktige opplysninger som kan finnes i
Posted by: Asbjørn Nordøy on July 31 2011 12:10

Hei ! Smile

Det har nå gått ca. ett år siden eg starta med å "gransk slekta", og begynte å søk på nettet etter opplysninger blant annet i folketellinger, kirkebøker, å etter hvert også i en del annet som finnes. Er i "skrivende øyeblikk" passert 1600 personer i "slektas slektstre", men mye gjennstår ... sikkert det meste. Laughing Har hatt mye hjelp i å treffe på å få kontakt med andre i slekta som sysler med slektsgransking, og der flere "bygger slekts-trær". De fleste har eg riktignok ikke hatt kontakt med så langt, men forventer å ta kontakt ved anledning. Og gjerne "søke medlemskap" i andres trær, for å kunne kikke og supplere opplysninger om både de som er gått bort og de nå-levende.

Har funnet en del opplysninger som tildels har vært ukjente og noe overraskende, samt ting som eg har hørt fortalt men som viser seg å være feilaktige av årsaker som eg ikke kjenner til. Hvorvidt de som har fortalt dette ikke har vist bedre eller selv er blitt fortalt ting som ikke stemmer, eventuelt at eg har missoppfatta, er noe uklart og har neppe noen hensikt i å spekulere i. Undecided

Noe av overnevnte er funnet i en "slekts data base" som inneholder en del navn fra Helgelandsområdet. Denne har vært til hjelp for å få suplert en del opplysning, og finne personer som har dukka opp tidligere i folketellingenem men så forsvunnet fram til neste folketelling. Og har dermed kunne bygget videre på treet. Men denne databasen viser seg å ha feil, og frykter derfor at eg kan komme til å legge inn feilaktige data som har dukka opp i nevnte. Dette må eventuelt rettes opp på et senere tidspunkt, når og om eg blir gjort oppmerksom på mulige feil. Har i tillegg funnet noe data via FB, da på nålevende og yngre personer. Ta kontakt om feil blir oppdaga !! Surprised

Har nå vurdert å roe-ned "slekts granskinga" en periode, uten at dette stopper helt opp. Dukker noe opp av navn og opplysninger, så legges det selvsagt inn i treet. Har tenkt på blant annet å benytte en periode framover, til å kunne skanne en del bilder og gjøre ferdig det som eg starta på rett foran siste jula. Da det fortsatt finnes en del eldre foto å skanne, og gjerne dele med andre. I tillegg så er det tanken å legge noe av dette inn på slektstreet, slik at noen personer "får et ansikt" og at treet dermed blir mere sebart og interessant.

Enkelte av dere kjenner neppe til det som eg også har starta med på Facebook (FB), der den første "slekts-gruppa" er starta og allerede har fått mange medlemmer (til nå 189 personer). Men dette er så langt kun for den delen av slekta som har sin opprinnelse/ sine røtter i Selvåg - "Selvågslekta". Har imidlertid planer om flere slike grupper, blant annet og kanskje for både Ugelfor, Sørnes, Dønnes/ Nordøyvågen, Grytåga, Vestvågan .... o.s.v. ut fra hva som er mulig å få til. I disse gruppene er det også tanken å legge inn noen foto med tilknytning til de forskjellige stedene. Både av gammel- og nyere dato. Foruten egne bilder, så er det av interesse med bilder fra andre, som viser personer, bygninger, landskapet/ steder.

Vi har enda en måned igjen av årets sommer, og ønsker dere dærmed en fortsatt god sommer ..... og et håp om både en fin høst og tid fram til kommende årsskifte !!!!! Smile

Asbjørn

0 Comments|45 Views|View full article
Genealogy:To personer blir til en
Posted by: Asbjørn Nordøy on Mar 27 2011 13:23

Hei, litt info !!

Fikk etter hvert mistanke om at 2 personer i slekts-treet med lignende navn og alder, egentlig var 1 og samme person. Starta et søk i aktuelle kirkebøker, og fikk antakelsen bekrefta.

Dette gjelder Nekoline Anna Andersdatter, kona til Ole Edvard Olsen.

Ole Edvard født 3. juli 1855 i Ugelfor, er (ut fra det eg har funnet ut) morfars Aksel's yngste onkel på farsia (bror til Albert Olsen (oldefar)). Ble 25. august 1884 gift med Nekoline Anna født 9. juli 1860 på Sørnes. Nekoline er ei av mormor Elvine's tanter, (søster til Anna Petrine (oldemor)).

Ut fra opplysninger i kirkebøkene og folketellingene, så ble Ole og Nekolines første barn født i Ugelfor, de tre neste på Sørnes, og det femte barne på Tro og et sted/ gård som ble kalt Åsen. (Har ikke søkt lengre på denne delen av slekta, men vil fortsette). Nekoline&#...

0 Comments|43 Views|View full article
This Web site:Re-konstruksjon av Slekts-Treet, er fullført .... og vel så det, med 117 flere navn.
Posted by: Asbjørn Nordøy on Mar 4 2011 17:02

Hei Smile !

Etter tildels intens jobbing utover kveldene og i helgene de siste to ukene, så er slekts-treet endelig "re-konstruert". .......å vel så det, kan man vel si, da dette "nye treet" inneholder 117 flere personer .... foreløpig. Beregner nå etter hvert ved anledninger å fortsette med en del søk, og finne fram til flere innen slekta å kunne legge til i treet.

Denne tidligere feilen i slekts-treet, som førte til at man kom opp som ukjent. Og forslaget til å rette feilen og forsøket på "feilretting". Førte til flere og større problemer enn det eg først trodde. Personer og navn forsvant i treet og i "tre-byggeren", og skapte ekstra store problemer med å få dette re-konstruert. Så nå får eg endelig håpe at eg slipper å gjøre slike jobber på nytt. Og at den videre utvidelsen av treet med flere personer vil gå mest mulig smertefritt.

Får håpe at dere som alt er knyttet til slekts-treet via e-post adresser, får informasjon og oppdateringer, etter at eg har gjort denne jobben med treet. Håper etter hvert å kunne innby og knytte flere til, både de som eg har hatt kontakt med om dette og andre.

Har dere noe å bidra med, så hadde det også vært flott. Så som navn på folk, både av de som alt er gått bort av eldre generasjoner og slektsledd, og av de nålevende yngre. Likeledes datoer og år, både for fødsel og død om mulig, fødselsår er spesielt viktig. Historier kan og være viktige å få med, før disse blir glemt ..... for etter-slekta. Og om mulig foto som viser personer, noe som gjør treet mer interesant og sebart.

Ha i denne perioden siden eg fekk denne feilen i treet, og bestemte meg for å re-konstruere dette. For det meste vært opptatt med andre ting, samtidig som "luften gjekk litt ut av ballongen" da eg oppdaga at jobben måtte gjøres på nytt. Men selv om eg ikke har drevet med så mye slektsgransking i denne perioden fram til nå. Så har eg likevel vært å "snoka" litt på folketellinga fra 1910, og funnet noen nye navn der. Nå rett før eg starta "jobben", så var eg også å kikka litt i eldre folketellinger. Da hovedsakelig for Nord-Dønna/ Dønnes sogn der farfar Albert Nordøy og oldefar Edvart er fra, og daværende Herøy kommune der hans mor Oleanna var fra. Fant i den forbindelse en del navn på personer/ slekt, som viser at bestefar hadde onkler/ tanter og søskenbarn. Så det fins nok en del slekt og etter-kommere av disse, både på Dønna og andre steder. La blant annet merke til at eg fikk felles "treff" med andre, på enkelte av disse personene i slekta.

Håper på et positivt år i 2011 og de kommende, med slektsgransking og mulige nye oppdagelser Surprised ! Og gjerne mange hyggelige kontakter med både kjent og ukjent slekt Smile !!!

Mvh

Asbjørn

0 Comments|29 Views|View full article
Other:Oppgradering av My Heritage
Posted by: Asbjørn Nordøy on Dec 26 2010 15:41

Hei !

Fikk for noen dager tilbake en e-post fra My Heritage om gratis oppgradering av programvaren. Noe eg snart skal prøv å få utført, om mulig alt i kveld om det lar seg gjøre. Prøvde å åpne det gamle programmet, men fikk beskjed om en feil og at "trebyggeren" måtte lukkes. Men skal prøve igjen og ta en kikk, før eg åpner nevnte e-post å trykker på oppgraderinga.

Er litt spent på om denne oppgraderinga vil gjøre noe med "problemet" i slektstreet. Men sannsynligvis så blir det nok å bygge treet opp på nytt, og håpe at det ikke oppstår nye ting under veis som skaper "krøll og nye problemer". Men skal no i det minste prøve å unngå å skifte språk underveis denne gangen Yell da det ikke er noe hyggelig å gjøre oppadarbeid.

Ser egentlig fram til å komme igang igjen, med søking i kirkebøker og folketellingene. Da dette var utrulig spennende å driv på med, og man fant opplysninger som var ukjente for både meg og andre. Men både "problemet" førte til en stopp, da "luften liksom gjekk ut av ballongen" ... for ei stund. Og at eg måtte ta fatt på noe arbeid å konsentrere meg om dette. Har riktignok noe igjen som må utføres, men det blir sikkert roligere utover vinteren.

No ei stund før jul, så begynte eg å skann en del sort/hvit bilder. Og fant dermed noen "skatter", blant annet bilder av eldre slektninger, som eg frykta for ikke eksisterte elle var gått tapt. Så dermed har eg både en del bilder å sett inn i slektstreet, på en del av medlemmene av slekta. Og bilder å kunne send til andre i slekta, kanskje en del slike som de ikke kjenner til. Ble riktignok ikke ferdig med dette, å skal gjør resten ved anledning.

Slektsgransking så langt har gitt en del trivelige resultater utenom. Har fått kontakt med slekt som eg ikke kjente og har hatt kontakt med tidligere. Og fikk i tillegg oppretta kontakt med andre, som eg ikke har sett eller hatt kontakt med på mellom 40-50 år. Håper at dette utvikler seg videre, og at nye både kjente og ukjente slektninger dukker opp. I forbindelse med "treff" i tre-byggeren på personer, så har det dukka opp både kjente og ukjente navn på folk. Som man kanskje kan ha et slektsforhold til, forutsatt at det ikke er "en og annen bom" som har skjedd. Bare å avvente å se hva som dukker opp etter hvert ..... av mulige overraskelser SurprisedSmile

I første omgang ..... Godt Nyttår !!!

Asbjørn

0 Comments|34 Views|View full article
Important:Egentlig mislykket forsøk på å rette feil i Slektstreet.
Posted by: Asbjørn Nordøy on Nov 6 2010 15:20

Hei igjen !

Har hatt dette problemet i slektstreet med at noen har kommet opp som "ukjent", og har prøvd å finne ei løsning for å rette dette opp. Fikk et forslag fra MyHeritage sup-porten, om å skifte språk igjennom å eksportere og deretter importere gedcom. Men dette var ikke helt vellykket selv om de ukjente kom opp med navn, mens de som var kjente ble ukjente i stedet. Da eg sletta det gamle treet så forsvant også en del navn i Family Tree Builder.

Men hadde heldigvis ikke gjort dette forsøket før eg hadde mottatt siste sikkerhetskopi fra MyHeritage, og kunne dermed få gjenoppretta det tidlige arbeidet. Så nå ligger slektstreet inne med 2 versjoner. Den gamle med navnet "Nordøy slekta 1", og den nye med "Nordøy slekta 4". Satte tallene på disse for å kunne skille de fra hverandre, og unngå å ta feil i det videre a...

0 Comments|33 Views|View full article
Genealogy:God hjelp fra Odd's slekts-side.
Posted by: Asbjørn Nordøy on Sep 26 2010 18:17

Har fortsatt med å legge inn navn i slektstreet denne helga 25-26. sept. 2010, og begynner å nærme meg 600 personer.

Har i hovedsak hatt god hjelp ved å gå inn på sia til Odd Nordahl-Hansen. (For de som ikke kjenner ham, så er han en av mine 3-menninger på min mors side av slekta.) Har vært inne på denne siden å henta ut flere navn, og ble litt overrasket da eg oppdaga at eg bla. havna på Dønna, og har slekt og 4-menninger der, også på "morsia". Har jo slekt på farsia der, som farfar Albert kommer fra (sønn til Oleanna og Edvard Nordøy), og der også min far Nils er født. Selv om eg ikke kjenner denne Opplands-slekta dær, så har eg hørt om noen av de dærre personene og sett foto i lokal-avisene.

Har ellers hatt kontakt med Arnt Hansen (4-menning på morsia), og fått en del opplysninger fra ham på d...

2 Comments|45 Views|View full article
Important:Manglende navn i slektstreet - "Ukjent".
Posted by: Asbjørn Nordøy on Sep 20 2010 17:34

Hei !

Fortsetter sakte men sikkert å legge inn nye navn, og slektstreet vokser. Men dette er ganske arbeidskrevende, og det må mye søking i kirkebøkene, og i folketellingene som er til god hjelp da de gir ei samla oversikt over husstander og familiemedlemmer på et bestemt tidspunkt. Navn på personer og årstall for fødselsår, kan variere litt mellom kirkebøker og folketellingene.

Legger merke til at en del av de personene eg har lagt inn med navn, dukker opp i slektstreet som "ukjent" ! Lurer egentlig på hva årsaken til dette kan være, når alt eg finner av data på den enkelte personen blir lagt inn ?

Må prøve å sende en forespørsel til "supporten" og forhøre meg hva årsaken til ovennevnte kan være, og om det er mulighet for å rette opp dette. Det vil jo være lite interessant for dere som kikker inn...

0 Comments|35 Views|View full article
Visits
0011504