Welcome

Jeg hedder Helle Rau Hartmann og står for denne slægtsside.

Jeg er PROBAND i mit slægtstræ, og har valgt at markere min direkte linje således:

---------------------------------------------------------------------------------- 

Farfars direkte linje: *               (Frederik Christian Rau Hansen)
Farmors direkte linje: **           (Ellen Edith Jensen)
Morfars direkte linje: ***          (Georg Svend Christiansen)
Mormors direkte linje: ****       (Marie Kathrine Hartmann) 

---------------------------------------------------------------------------------- 

Min fars Y-DNA-haplogruppe:    R-L51, R-M269 (R1b1a2). 
Min fars mtDNA-haplogruppe:   H1a1.

Min mors og min mtDNA-haplogruppe:   H1a3c1. 

-- 

Oprindeligt blev jeg døbt Helle Rau Hansen, men jeg valgte efter mit første ægteskab at antage min mormors pigenavn, Hartmann. Min oldefar hed Theodor Hartmann.

Rau er et slægtsnavn på min farfars side, og har rod i byen Eibenstock i 1500-1600-tallets Sachsen, tæt på den tjekkiske grænse.

Hartmann kommer af en gammel, formentlig tysk, officerslægt i dansk tjeneste.

Derudover tæller slægten jo masser af navne, mest helt almindelige danske Hansen, Jensen osv. - men også navne som Wedeler, Ebling, Storm, Høyer, Ritz og Ring.

--- 

På enkelte grene føres slægten tilbage til uradel og kongelige. 
Adelsnavne tættest på nutiden i min direkte anelinje:
von Deden, Castonier, Lüttichau.

--- 

Min familie har erhvervsmæssigt ikke så meget været bønder - i hvert fald ikke de sidste par hundrede år - men i langt højere grad håndværkere, fx smede, snedkere, skræddere, skomagere, handskemagere og en parykmager. 

--- 

Præster har jeg næsten ingen af i slægten.
Men langt tilbage er der nogle enkelte, bl.a. i Vorbasse, hvor jeg deler præsteaner med gode gamle Grundtvig på min mormors mors slægtsgren. 

Jeg er endnu ikke stødt på kriminelle i slægten - bortset fra en enkelt fattig enke med 8 børn i Vordingborg, Maren Ejlersdatter, som i 1746 fik en tyveridom på pisk, som skulle uddeles på Vordingborg Slot. Hun døde dér, jeg ved ikke helt om det var af piskeslagene, eller af skrækken for dem forinden.

--- 

Min mormors gren - som jeg egentlig havde forventet ville føre til ene fattige og elendige mennesker, har faktisk vist sig at omfatte utroligt forskelligartede og meget spændende slægter. Bl.a. nogle hollandske købmandsslægter i Helsingør, skippere i Stige ved Lumby på Fyn, officerer og regiments-kirurger fra Preussen, en musquetér fra Norge, en muligvis jødisk polak, en læge og en borgmester i Aalborg. Men ellers er der en del bønder og husmænd, mest på Randbøl-kanten og sognene sydvest for Vejle og Kolding. Min mormor er født i Gejsing, Andst Sogn, og begge hendes forældre er født på samme egn.

--- 

Min farmors gren fører både til Vestjylland omkring Ringkøbing og til Sydfyn med det Sydfynske Øhav - samt til Horsens og Vejle - og Norge - plus nogle usikre lokationer, formentlig Frankrig og Tyskland.
Der går hårdnakkede rygter blandt nulevende efterkommere om flere jødiske islæt, men der er kun meget svage indikationer på dette i min og min fars DNA. Til gengæld er der meget stærke indikationer på det hos en nulevende grandfætter til min far. Og det ser ud til, at det jødiske islæt er på hans og min fars fælles slægtsgren.

Slægterne Wedeler og Ebling volder mig problemer at komme videre med, lige som den norske gren, hvor min ældst kendte mandlige ane hed Ender Sigvardtsen Ring. Han var skrædder i Nørregade og Torvegade i Vejle Købstad, hvor han døde i 1771. Forud for tiden i Vejle var han kommet til Horsens i første halvdel af 1700-tallet, hvor han var gift og fik børn. Så døde hustruen efter en tvillingefødsel. Begge de små piger døde også. Herefter flyttede han til Vejle og giftede sig her, og fik flere børn. Min farmor stammer fra datteren Anne Johanne Endersdatter Ring, født 1752 i Vejle.

Min farmors far, Jens Rærup Jensen, var skomager i Vejle, men var født på Skjern-egnen. En af hans søstre, Marie, er farmor til Poul Nesgaard. Jens Rærups oldemor havde en bror, som rømmede fra militærtjenesten og blev stenrig, men åbenbart barnløs kaperkaptajn i hollandsk Surinam. Arven efter ham blev delt i to. Første del gjorde min tip-tip-oldefar i stand til at opkøbe bl.a. gården Damgaard i Bølling, Ringkøbing Amt, skønt han kun var gift med Jens Rærup Jensens mormor, som var niece til kaperkaptajnen. Desværre blev anden etape af arven, som skulle have været udbetalt til slægten efter 100 år, aldrig til noget. Så et eller andet sted står der måske en formue og venter i form af guld, diamanter og perler. Min tip-oldemor, Villadssine Margrethe Damgaard, som var mor til min farmors far, Jens Rærup Jensen, arvede vist en del sølvtøj og perler - men de er vel gået tabt dengang hendes mand, Jens Andersen Nesgaard, min tip-oldefar fra Dejbjerg, kom til at spille sin gård og formue op.
Min farmor selv var født i Vejle og blev 98 år. En søster blev tæt på 103 år gammel. De var begavede og kreative mennesker med en speciel personlighed.

--- 

Min morfars gren kom udelukkende fra Sjælland, mest omkring Vordingborg, men også fra Roskilde-området.

I disse slægter var der en del smede og sømænd, og langt tilbage i tiden er der nogle storbønder.

Min morfar var selv letmatros, skibskok og fyrbøder. Han blev født i Vordingborg, men kom til Vejle med familien som spæd. Hans far var slagteriarbejder i Vejle, men døde (angiveligt af druk) fra kone og 8 børn. Derefter overtog min oldemor, Karen Sophie Christiansen, født Pedersen, jobbet på slagteriet, og forsørgede selv alle børnene, fra min morfar var 8 år gammel. Min oldemor var et ekstraordinært stærkt, arbejdsomt og yderst organiseret og propert menneske, som efterlod sig et meget fint eftermæle overalt.
I min familie har vi aldrig haft et billede af min morfars far, Henrik Emil Christiansen, som var født i Kalvehave. Men undervejs i min slægtsforskning har jeg været så heldig at få to portrætter af ham, fra et barnebarn af min morfars søster, Helga. Heraf ses det tydeligt, at min mor mest ligner sin farfar, Henrik Emil.

--- 

Min farfars gren omfatter en ur-adelig linje, som fører til Spanien og Belgien m.m.

Derudover har han massive rødder i Jelling og Hvejsel, samt flere sogne på Vejle- og Horsens-kanten. Og så er der selvfølgelig hans Rau-linje, som kommer fra Eibenstock i Sachsen. Jeg og min far har fået adskillige DNA-matches med nulevende efterkommere af Rau-slægten, hvoraf mange har boet i USA i generatioener. 
Min farfar selv var møbelhandler, født på Holmen i Vejle, og hans far, Johan Henrik Ludvig Rau Hansen, var snedker, født i Jerlev.

--- 

Dette websted blev oprettet med online slægtsprogrammet MyHeritage.com.

Jeg kan kontaktes here.Our family tree is posted online on this site! There are 82422 names in our family site.

Siden blev sidst opdateret den Mar 21 2018 og har i øjeblikket 422 medlem(mer). If you wish to become a member too, please click here.   God fornøjelse!


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Yesterday
Arthur Fickel joined another family site: Boeletree Web Site
Mar 19, 2018
Helle Rau Hartmann tagged August Christian Schönheyder, (ugift, Forvalter, Landmand, udlagt barnefader) in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann updated the details of Mette Marie Jacobsdatter Odense , Christian Gabriel Repsdorff, (Skomagermester i Næstved) , Ellen Kirstine NN , August Ferdinand Repsdorff and 100 other people in family tree Rau_Hartmann_DK
Helle Rau Hartmann added Gudrun Helga Ellen Repsdorff , Anne Christensdatter (Brandt) , Niels Jensen Brandt , <Private> Schluntz, (DNA-match med Ruth Christiansen og Xenia Rau Kingo Hartmann) and 78 other people to family tree: Rau_Hartmann_DK
Linda Onsberg Christoffersen updated her profile.
Helle Rau Hartmann added a photo of Andersine Nielsen and Amalie Pedersen (Andreasen) :
 
Helle Rau Hartmann tagged Poul Pedersen in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Niels Vinding Fenger in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Jørgen Emil Fenger in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Peter Johannes Ferdinand Fenger in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Laue Jensen Ravn in 1 photos
 
Mar 18, 2018
Helle Rau Hartmann updated the details of Peder Christian Svendsen, (i Kolding Købstad) , Claus Christian Svendsen, (Husmand, Murer, Fabriksarbejder) , Peder Christian Svendsen , Christian Peter Svendsen, (Eskadrons-Sadelmager i Vejle Købstad, sidenhen på Engelsholms Mark i Nørup Sogn, hvor han døde) and 54 other people in family tree Rau_Hartmann_DK
Helle Rau Hartmann added Ane Pedersen , Dagmar Pedersen (Therkildsen) , Frederikke Pedersen , Findanus Pedersen and 65 other people to family tree: Rau_Hartmann_DK
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0035412