Viewed this profile
0000078
 

Kim

Gender:Male
Country:
 Denmark
Joined:October 19 2011 (4 years ago)

Site memberships

Aasgård Web SiteMember, since Oct 19 2011
Comments:
Liv Sidsel Aasgård Velkommen som aktiv bruker av familietreet vårt. Vi traff hverandre da du og Randi og deres bestefar, Peder, og Bitten kom til Toten på slektstreffet vi hadde i 1999.
4 years ago
Liv Sidsel Aasgård Hei Kim. Det har gått noen dager siden jeg leste det hyggelige brevet fra deg. Du spurte om din mormor, Molly. Jeg må jo si som sant er at jeg ikke kjente henne særlig godt. Da jeg ble kjent med familien hadde Molly bodd i Danmark i mange år allerede. Jeg traff henn bare noen få ganger, men i 1965 var Aurelie, Henry, Ulf og jeg på besøk hos dine besteforeldre og din mor, på gården. Hun var jo bare en liten pike dengang. Det jeg husker godt var at vi ble tatt veldig godt i mot. Begge dine besteforeldre var veldig gjestfrie og hyggelige. Molly hadde laget masse deilig mat, og vi hadde det koselig. Vi var på vei til England, og overnattet et par netter hos dem.Det var sol og sommer og svært pent og velstelt. Jeg tror aldri jeg vil glemme grisenes hyling og skriking når de skulle ha mat. Det var over 500 svin som forsøkte å overdøve hverandre.
Siden jeg har så lite å fortelle deg ringte jeg tante Sigrun, din mormors yngste søster og mor til Svein. Hun sa at hun egentlig ikke husket så mye hun heller. Du skjønner det at de eldste søstrene var flyttet fra barndomshjemmet da Sigrun var liten. Hun fortalte at Molly hadde vært hushjelp i mange år hus en konsul i Sarpsborg. Hun mente at han var ingeniør på Borregård, hjørnestensbedriften i Sarpsborg. Hun hadde også hatt følge med en gutt fra byen i flere år, men det ble slutt. Så flyttet hun til Oslo. Der traff hun en dansk pike, hun mente hun het Agnes. Disse to dro sammen til Danmark og fikk arbeid på samme sted. Molly traff broren til Agnes, og det var Peder, din morfar. Jeg vet ikke om din mors tante fortsatt er i live. Hvis hun er det kan du sikkert få mange opplysninger gjennom henne. I hvert fall så har jeg bedt tante Sigrun om å tenke gjennom og samle litt opplysninger til deg. Hun skal snakke med sin søster Evelyn og høre om hun har litt mer å fortelle. Jeg skal i hvert fall bringe det videre til deg, alt jeg får høre. Så søte de to små til Randi er. Ha det bra så lenge. Klem, Liv.
4 years ago