Viewed this profile
0005187
 

Helle Rau Hartmann

Gender:Female
Age:50's
Country:
 Denmark
Joined:March 10 2010 (6 years ago)
Genealogy surnames I am researching:Rau, Hartmann, Ritz, Schmidt, Damgaard, Wedeler, Ebling, Høyer, Storm, Munch, Nesgaard, Noach, Bech, Tirslund, Follerup, Bertelsen, Lüttichow, Castonier, von Deden, Hübertz
Helle Rau is an active member of the site GleerupFamilyTree Web Site
Helle Rau visited once, last visit on January 29 2013 (3 years ago)

Other site memberships (by number of visits)

Rau_Hartmann_DenmarkSite manager, since May 1 2016
Hansen-Lindhard Web SiteMember, since Sep 5 2012
onsberg Web SiteMember, since Aug 27 2011
Familien Olsen Web SiteMember, since July 22 2011
Matsen Web SiteMember, since July 5 2011
Duedahl-familienMember, since Aug 15 2011
Baun Johansen Web SiteMember, since June 17 2012
Familien Frederiksen/KaltschmidtMember, since Aug 18 2011
Svensson-Poulsen-Olsen Web SiteMember, since Oct 18 2011
ane Web SiteMember, since Aug 4 2011
And 375 more »
Comments:
Vibeke Geertz Andersen Hej Helle Velkommen til vores familieside Jeg kan ikke lige finde ud af hvor du stammer fra i træet?men kan se at jeg har en masse oplysninger du ikke har og billeder kommer der flere af med tiden.Hilsen Vibeke
4 years ago
Helle Rau Hartmann Hej vibeke, ha, jeg har faktisk først lige set den besked, du lagde ind her i gæstebogen den 22. juli. Jeg har åbenbart ikke tidligere bladret helt ned i bunden af siden. Men nu har du vist fundet ud af, hvor jeg stammer fra i træet?
4 years ago
Svend d.eskildsen Hej Helle!Esge Houlesen var gift 2 gange!1ste:Else Christensen F.1804 iJerne!Død ?! Gift 6-11-1830! 2den:Else Marie Nielsen f.16-12.1832 i Sandager i Dejbjerg!Død 3-1910!
Sv.D-Eskildsen.
4 years ago
Helle Rau Hartmann Hej Svend, tak skal du have for oplysningen. Jeg skal nok få det opdateret lidt senere i dag. :-)
Venlig hilsen Helle Hartmann Nielsen
4 years ago
Inger Reippuert Hej Helle I hvilken gren kommer du ind i familien Hartmann, jeg har forgæves søgt at få dig placeret i mit træ, så hvis du ville hjælpe mig med dette, så er du selvfølgelig velkommen i mit træ, da jeg ikke godkender personer jeg ikke kan placere i træet, håber du vil hjælpe mig med det.
Venlig hilsen
Inge Stadager
4 years ago
Helle Rau Hartmann Hej Inge, jeg kan ikke lige huske, hvilke smartmatches jeg har bekræftet i forhold til dit stamtræ, og jeg kan ikke komme ind på dit træ og tjekke efter.
Men jeg stammer i lige linie på mødrene side fra Karl Theodor Gottfried Albrecht Hartmann og Ottoine Onsberg - og fra Wilhelm Schmidt, byfoged i Aalborg i 1600-tallet. Min Hartmann-gren har berøring til Kjølhede-slægten, fx.
Det forekommer mig også, at vi har haft et par matches med Frederiksen/Kaltschmidt/Bertelsen? Det er på min fars side. Er der noget af dette der siger dig noget?
Venlig hilsen
Helle Hartmann Nielsen
4 years ago
GML Hej Helle - Velkommen til min familieside - Malachowicz-Lissau. jeg var inde og kigge på din, for at se forbindelsen :-). Måske jeg kan blive medlem hos dig, og få nogle oplysninger til Ole Jensen Lissau´s kone og hendes familie. Venlig hilsen Geert Malachowicz-Lissau
4 years ago
jannie edith svensson Hej helle hvorledes er du i slægt med mig og svenssons familien? jeg er ikke betalende medlem så jeg kan ikke se det.Vh.jannie Svensson
4 years ago
Janes Villefort Hej Helle:-) Jeg kan se vi har fælles aner tilbage til Alexander Nielsen Nygaard og Elisabeth Von Deden.. Det kunne være sjovt at vide fra hvilken gren du kommer?? Hilsen Janes
3 years ago
Helle Rau Hartmann Hejsa, ja det er jo via Christen Linde Alexandersen Nygaards søn Christen Christensen Nygaard, født i Jelling 1824. Moderen hed Ane Else Njelsdatter Bjerregaard. Men det er en lidt tricky historie, for lille Christen, min tip-oldemors far, blev født uden for ægteskab, og forældrene giftede sig først nogle år senere. Både jeg og min nu afdøde farbror har forsket grundigt i sagen, men kan ikke finde det afgørende bevis for, at den mand drengens mor gifter sig med, nu også er barnets biologiske far. Jeg har været på landsarkivet, og der fortæller de mig at intet i arkiverne peger på andet, end at ægteparret blot har giftet sig senere, sikkert af økonomiske årsager, idet de begge var ude at tjene på Horsens-egnen, i tiden fra sønnen blev født og til de endelig giftede sig. Men nu hvor der er kommet mulighed for at lave dna-tests via myheritage/familytreedna, er der måske en chance for at tvivlsspørgsmålet kan blive afgjort én gang for alle. Jeg har selv købt testen, og vil prøve om jeg kan overtale en af efterkommerne på Christen Linde Alexandersens familiegren til at gøre det samme og udveksle resultaterne :-) I øvrigt gentog historien sig i familien, idet Christen Christensen Nygaards datter, min tip-oldemor, OGSÅ fik et barn, min oldemor, flere år før hun og barnets far blev gift. Også de tog ud at tjene og spare op til at kunne klare sig selv og stifte hjem, inden de endelig blev gift ca. 3 år efter min oldemors fødsel. Her hersker der dog ingen tvivl om faderskabet, hvorimod der er et dunkelt punkt i den gamle sag, som jeg kan forklare dig senere, hvis du har lyst.
3 years ago
Janes Villefort Det lyder rigtig interessant.. Men det er jo i det hele taget en ret spændende familie:-) Det vil så sige at vores 2' tipoldefædre var brødre??:-) Jeg vil bestemt gerne høre mere, når og hvis, du finder ud af noget:-)
3 years ago
Helle Rau Hartmann Ja de var nemlig brødre, og det er lidt af en gåde for mig, hvorfor søren den ældste af dem, "min", ikke blev konfirmeret i Timring som sin lillebror, men i stedet kom helt til Jelling, åbenbart allerede i dén alder eller før. Jeg ved fra en tekst jeg fik sendt af en DIS-bruger, at din Alexander af og til kom på besøg i Jelling, og Christen blev jo i hvert fald gift med min 2' tipoldemor, Else, som var gårdmandsdatter fra Jelling. Sidenhen boede parret i Hornstrup Kirkeby ved Vejle (Grundet By), sammen med deres søn Christen Christensen Nygaard og på et tidspunkt også nogle plejebørn som de tog sig af. Overalt står drengen omtalt som parrets søn - også ved hans konfirmation, hvor faderen dog kaldes for Christen Christensen, men dog med HUSTRU Ane Else i Grundet By. Så det ER jo altså ægteparret i Grundet By, der opgives som drengens forældre. Dét er interessant, idet drengens mor og netop en Christen Christensen blev LYST FOR i Jelling kirke nogle måneder inden drengens fødsel i september 1824. Det er denne kirkebogsindførsel som har skabt tvivl i sagen, idet der ikke følger et bryllup efter denne lysning. Der bliver så lyst for drengens mor og Christen Linde Alexandersen Nygaard 5 år senere, hvorefter parret endelig bliver gift. Spørgsmålet er så, om Christen Christensen fra den første lysning (og altså barnets far), er identisk med vores Christen fra Timring. Umiddelbart virker det måske tvivlsomt, men 1: Samme Christen bliver kaldt for Christen Christensen ved drengens konfirmation, hvor det uden for enhver tvivl er Ane Elses daværende ægtemand man henviser til. 2: På landsarkivet ligger der ingen faderskabssag, som antyder at der skulle være en anden far til drengen end ham som gifter sig med moderen. 3: Da parret bliver gift, antyder intet, at bruden skulle være "fruentimmer" eller på anden måde være kommet i uføre inden brylluppet. 4: Inden parret gifter sig, tjener de nogle år hver sit sted, men begge på Horsens-kanten, så de har haft god lejlighed til at opretholde deres forhold. Jeg formoder at de har valgt at tjene lidt borte fra lille Jelling, til eventuel sladder havde lagt sig. Jeg antager, at drengen imens blev passet af Ane Elses forældre/familie i Jelling.
3 years ago
Helle Rau Hartmann PS: Prøv at sammenligne det gamle foto af "din" bror, Johan Christian Alexandersen Nygaard med "min" brors sønnedatter, som er min tipoldemor. Du kan finde billeder i mit slægtstræ. Navnlig på det foto hvor min tipoldemor sidder som midaldrende, med sin stående mand ved siden, synes jeg godt man kan finde en del lighedstræk mellem min tipoldemor og Johan Christian (hendes fars farbror).
3 years ago
Helle Rau Hartmann ....jeg synes de har ligheder hvad angår ansigtsfacon, næse, mund og hage især - og også lidt med øjenomgivelserne. Min tipoldemor fik mange børn. Nogle af dem var blonde og nordiske typer. Andre var næsten sorthårede med brune øjne og lidt eksotiske træk. Alle var meget intelligente og velfungerende, og flere skabte sig fine karrierer. De var generelt også eventyrlystne og nogle rigtige igangsættere. Nogle emigrerede til USA.
3 years ago
Janes Villefort Lige et hurtigt indput:-) Navnet Linde, som også har en forbindelse til vores familie, har ikke helt styr på hvorfra og hvordan endnu... Kan det måske "følges"?? Min bror Johan får en datter der hedder Charlotte Amalie Johansdatter, hun er den eneste jeg har fået tjekket på AO endnu, En af dem der står fadder til hende er en Sophie Linde og en ungkarl Christen Linde, er det mon din Christian??... Det jeg tænkte var om der måske var nogen faddere til din Christian`s børn, der hed Linde??? Men det har du nok undersøgt...:-) Det ville jo være en god indikator på at det er den familie du har en formodning om at det er:-)
3 years ago
Helle Rau Hartmann Ja det lyder spændende, jeg må hellere lige tjekke fadderne ved alle de personer der er i galleriet :-) Det er lang tid siden jeg sidst har arbejdet med denne gren. Christen Linde kan næsten kun være min Christen Linde i dette tilfælde, eftersom der står ungkarl. De to brødre i Timring hed jo Christen og Christian, så det ligner lovlig meget og kan skabe forvekslinger i nogle kilder. Fx har jeg set at nogle mener at det var min Christen (den ældste bror) som blev konfirmeret i Timring. Men det var Christian (din), den yngste bror. Min Christen Linde Alexandersen Nygaard blev opkaldt efter faderen Alexanders arbejdsgiver, kaptajn Christen Linde, som vist også var en adelig slægt. Men vi er mig bekendt ikke som sådan beslægtede med dem. Dog er jeg lidt i tvivl, om Linde-familien muligvis er lidt i familie med von Deden via Lüttichow-grenen (som Elisabeth von Deden jo også stammer fra). En lille finte er, at Lüttichow-familien sad på Grundet By og mange jordbesiddelser og ejendomme deromkring, i dag Store Grundet og Hornstrup Kirkeby, vistnok. Både Lüttichow'erne fra Grundet og Christen Linde Alexandersen Nygaard og hans kone SAMT sønnen Christen Christensen Nygaard (min tip-tip-oldefar) ligger begravet i Hornstrup Kirkeby.
3 years ago
Janes Villefort Noget jeg bed mærke i ved omtalte Dåb er at præsten har skrevet Frøken Sophie Linde, ellers plejer der jo at stå pigen, et eller andet... Har forsøgt at lede efter Sophie, men det er ikke lykkedes at finde hende endnu...
3 years ago
Janes Villefort Jeg vil lige spørge om et råd:-) jeg er ikke den store ørn til computere, så måske kan du forklare mig noget:-) Har du siddet og skrevet af fra min side til din, eller er der en fiks måde at gøre det på?? Det er der sikkert, jeg kan bare ikke finde ud af det:-) Du har jo Von Deden`s slægt fx, det ville jo være nemmere hvis jeg "bare" kunne kopiere det over, frem for at skrive det hele af:-)
3 years ago
Helle Rau Hartmann Jo jeg har faktisk oprettet hver person én ad gangen :-) MEN, kun med navn, fødsels- og dødsår. Så tager det ikke ret lang tid at oprette en lille familie. Forinden tegner jeg en lille skitse på papir med den lille del af dit træ, som jeg p.t. har interesse i.
Når jeg så har oprettet de personer jeg ønsker, vil der almindeligvis straks vise sig grønne match-mærker ved alle disse nyoprettede personer i mit træ.
Så kan jeg enten klikke på hvert enkelt grønt match i mit træ, og så vælge match-formen hvor din og min persons data opstilles lige over for hinanden til sammenligning.
Så klikker jeg på den blå bjælke for at få mulighed for at kopiere data over fra din person - såsom fødsels- og dødssted og mere detaljerede fødsels- og dødsdatoer.

Men hvis der er tale om mange personer, så går jeg i stedet tilbage til min startside, og vælger at gå ind i matches. Her kan du vælge at indstille til "Nye Matches". Så vil alle de nyeste matches med dit træ med stor sandsynlighed stå øverst som nyest - og så kan jeg klikke på det første match, gå ind i den sammenlignings-opstilling som jeg nævnte ovenfor, og så bare bladre mig fremad og kopiere de data over for hver person, som jeg ønsker. Herunder også eventuelle fotos.

Jeg kan også sende dig en GEDCOM-fil, som du bare kan importere i MyHeritage uden videre. Men du må endelig ikke bruge den til at overskrive dit eget træ. Bare opret endnu et træ i dit system, ud fra min fil.

Jeg har bare ikke fundet ud af endnu, om det i MyHeritage er muligt at lave en GEDCOM-fil med kun en bestemt gren i.....du gider jo nok ikke modtage 5.000 personer fra mig, som ikke har relevans for dig :-)

Men sig endelig til, hvis du gerne vil have en GEDCOM af mit fulde træ. Hvis du synes det er en hjælp.
3 years ago
Janes Villefort Tak for dit svar:-) Jeg tror jeg holder mig til at skrive over selv... Det går nok bare galt hvis jeg skal håndtere en GEDCOM-fil:-)... Men tak for tilbudet:-)
3 years ago
Helle Rau Hartmann Ja jeg tror også det er den sikreste metode, og det ville jeg også selv gøre. :-) Men det ER et stort og møjsommeligt arbejde at bygge sådan et træ op, må jeg sige.
3 years ago
Margrethe Bitsch Hej Helle. Jeg kan se at der er en Jan Ole Mathiasen i din slægt men der er ikke forældre eller andet, så jeg kan ikke se om det er min kusines søn, for i min slægt er han gift med en der hedder Jette, men det er mange år siden, der er også et par børn, så der kan jo være sket meget Hilsen Margrethe Bitsch
3 years ago
Helle Rau Hartmann Hej Margrethe, jeg kan ikke lige finde ham i mit træ, er du sikker på at det var i mit træ du så ham?
3 years ago
Margrethe Bitsch Hej Helle. Det kan jeg godt fostå for det er mig der er forkert på det , så det må du meget undskylde, men der er stadig Mathiasen i dit slægtstræ men af ældre dato, så hvis du stadig har lyst at være medlem. Hilsen Margrethe Bitsch
3 years ago
Helle Rau Hartmann Hej igen, jo tak det vil jeg da gerne, for dit træ dukker op af og til, så det skulle ikke undre mig om vi har et par andre mathces. Hilsen Helle.
3 years ago
Louise Randolph Hi Helle, Sorry it took so long to get back to you. Which relatives do we share? I noticed the comments on Nygaard but do not recognize the first names. Hope we can help each other.
Louise Nygard Randolph
3 years ago
Helle Rau Hartmann Hi Louise, oh I am sorry too, I have not seen your message here before, only a minute ago. I will check it out and write to you under messages :-)
3 years ago