Peter Claeson

Peter is a site manager of Orbom/Malmsten Web Site
Peter created the site on September 12 2009 (6 years ago)
Peter visited 2201 times, last visit on April 9 2016 (25 days ago)

Other site memberships (by number of visits)

Staffan Smeds familjesidaMember, since July 26 2011
Øhrbom - Skavhaug Web SiteMember, since Apr 14 2013
Gail Elinor Douglas -Maclean Web SiteMember, since Mar 25 2012
Anckarstjerna Web SiteMember, since Aug 7 2011
Kvist Web SiteMember, since Feb 27 2012
Lundberg Web SiteMember, since Aug 21 2011
Larsson Web SiteMember, since Oct 2 2011
Graham Family WebsiteMember, since July 6 2012
myrabo Web SiteMember, since May 5 2012
Beckman Web SiteMember, since Aug 17 2011
And 99 more »

Immediate family

<Private> Nyman
<Private> Claeson
<Private> Friman
Nils Ernst TORSTEN Claeson
Father
Anna GERTRUD Friman
Mother
<Private> Claeson
Sibling
Comments:
Staffan Smeds Hej Peter!
Så trevligt att hitta en 'gammal Örbom' i familjeträdet - man undrar ju alltid varthän de gamla generna tagit vägen. Själv har jag varit kirurgiprofessor och fick några gamla papper i min hand av en tremänning. Våra kontakter med örbommarna kom genom ett gifte mellan Karolina Meijerberg och min morfars farfar ur släkten Fjellström i Jämtland. Samuel F var kapten i Offerdals kompani.
4 years ago
Chris Johnson Hello Peter,
It's nice to meet you! I am not sure of our connection yet, but it is nice to meet a "long lost" relative. I hope some of my research can assist you in yours.
Take care,
Chris Johnson
jtbird4@hughes.net
Milan, New Mexico U.S.A.
4 years ago
Märta Elisabeth Charlotta Svensson Hejsan, kul att du är med från Claesonsidan , jag gick in i detta när Anette Lundberg min kusin kontaktade mig.
Vi lever på här i Hälsingland och träffar våra tre barnbarn så mycket vi kan. Jerker har ärvt ett torp utanför Ludvika i Dalarna av sin Mormor som var gift Klein. Love , äldsta sonen har köpt ut Jerkers bror nu, så vi fixar till de tre stugorna och är tillsammans under sommaren. Ha en trevlig och skön sommar! Varma hälsningar Elisabeth & Jerker.
3 years ago
Anders Daniel Henric Pemer Hejsan!

Hittade just sajten när jag googlade runt efter information om ättlingarna på denna för mig nyfunna gren.

Letade upp Carl Waldenströms bouppteckning från 1796 på Arkiv Digital igår och upptäckte dotterns gifte med P P Ekelund och har börjat nysta upp grenen.

Fantastisk upptäckt, då jag känner Mårten Malmsten-Örbom och redan hade upptäckt ETT släktskap mellan oss i och med att jag har Örbom-rötter (via Carl Joachim Örbom - Catharina Elisabeth Örbom, gm Jonas Backman), och nu visar sig Mårten också ha Pemer-rötter.

Anna Christina Broströms far Johan Broström var son till mantalskommissaren i Nora och Örebro Johan Broström, d 1751, och Anna Sara Frumere, 1688-1759. Anna Sara Frumerie var dotter till Johan Frumerie, 1663-1709, bergsfogde och tiondeskrivare i Nora och Lindes bergslager, och Margareta Norman, 1665-1725.

Johan Frumerie var son till Jean Frumerie, 1634-1689, ägare av Vedevågs bruk och borgmästare i Nora och Linde, och Sara Margareta Pemer, f 1641. Därav mitt intresse, jag (och Släktföreningen Pemer) kartlägger alla Pemer-ättlingar...

Har själv upptäckt nu i år att Johan Broström i Uddevalla var identisk med den äldre Johan Broströms och Anna Sara Frumeries son med samma namn. Det har verkligen blivit en stor gren, med många bemärkta namn, den adlade livmedikus Carl Johan Ekströmer (faktiskt syssling med kollegan Pehr Henrik Malmstens mamma), skådespelaren John Brunius, sportprofilerna Bo och Peter Gentzel... och nu alla bemärkta Malmstenare, de framtående Scherings... och dessutom då att jag blev dubbelt släkt med Mårten... :-)

Kontakta mig gärna via e-post anders snabel-a pemer punkt net eller sök upp mig på Facebook (Anders D H Pemer), så kan vi höras om de uppgifter jag kan bistå med om Broström-ursprunget! M v h Anders Pemer
2 years ago
Ancestor search:
Search
Search

Download our exceptional genealogy software for free

Fun & simple to use
Imports your GEDCOM files easily
Smart Matching™ technology
Supports 40 languages