Hoppa till huvudinnehåll

Hur kan jag överlåta administratörsbehörigheten av mitt MyHeritage DNA-kit till någon annan?

Av integritetsskäl är det tyvärr inte möjligt att flytta över en användares DNA-resultat från ett konto till ett annat. Detta är anledningen till att vi rekommenderar att varje vuxen person över 18 år, som tar vårt DNA-prov, har sitt eget konto hos oss.
​​​​​​​​​​​​​​​​

Om du hanterar någon annans DNA-kit kan du bjuda in testpersonen för att kunna se sina DNA-resultat på din släktplats. Du kan läsa mer om hur du gör detta här: Jag har aktiverat ett DNA-kit åt någon annan. Hur kan personen se sina resultat?
​​​​​​​​​​​​​​​​

Om du önskar att dela resultaten av ett DNA-kit du hanterar med någon annan än testpersonen rekommenderar vi att du använder dig av alternativet ‘Dela DNA-resultat med någon’. På det sättet kan du dela resultaten av alla DNA-kit som du hanterar eller som du är tilldelad till som testperson med vem som helst. För att veta mer om hur du kan göra detta, se denna artikel: Hur kan jag dela DNA-resultat med någon annan?
​​​​​​​​​​​​​​​​

Om du har flera MyHeritage-konton och önskar att slå samman dina konton med allt innehåll, inklusive dina DNA-kit, vänligen kontakta oss genom kontaktformuläret på sidan Kontakta oss genom att välja alternativet “DNA och Hälsa - Support” och “Hantering av DNA-kit”. Tryck sedan på “Fortsätt” längst ner på listan.
​​​​​​​​​​​​​​​​

Om ett DNA-kit hanterades av eller är tilldelat till en person som har avlidit, vänligen kontakta oss genom kontaktformuläret på sidan Kontakta oss genom att välja alternativet “DNA och Hälsa - Support” och “Hantering av DNA-kit”. Tryck sedan på “Fortsätt” längst ner på listan.

Fick du svar på din fråga?