#
Subject
Posted by
Actions
1
anton weiler , geboren als adolf von weiler?
rebecca bisschop
- Close

Hallo ,

 

ben nu een paar dagen bezig met mijn stamboom , ben nu 19 en wil meer weten. mijn vaders kant is eigenlijk vrij compleet , mijn moeders kant iets minder , de naam mentink is helemaal uitgedoktert maar de naam weiler niet. ik weet amper wat van hem hij had een drukkerij in alkmaar aan de langestraat 110 en verder is er niks te vinden. hij is door kanker vroeg overleden , en zijn partner is alweer een paar jaar weg. iemand die me kan helpen? zit compleet vast waar komt hij weg? wie waren zijn ouders? help ik zit vast in dit belangrijke punt , hij was duits.

 

Rebecca 

rebecca bisschop
netherland
- Reply
2
RE: anton weiler , geboren als adolf von weiler?
Anton Weiler
- Close

Rebecca, zoekend naar mijn biografie op ANP biografieen tref ik je bericht aan. Ik kan je een beetje helpen! De drukkerij in de Langestraat in Alkmaar was het bedrijf van wijlen mijn overleden oom Jozef (Sjef) Weiler. Ik heb geen contact met de familie - Zijn vrouw heette Gezina (overleden); zijn kinderen: Jos (woont in Canada), Annie (overleden), Hans (verblijplaats onbekend). - Mijn vader heette Antonius Gerardus Weiler, gestorven 1987. Hij was fotograaf in de zaak van mijn grootvader C.J.L. Vermeulen in Den Haag (Toussaintkade 20), en trouwde met diens dochter Grietje, en naam de zaak tenslotte over. Drie kinderen: Greetje, Ton (ik) en Dolf. - De relatie met Duitsland klopt wel, maar dat geldt voor een verre grootvader, die uit Dortmund kwam..

 

Succes met Uw verdere onderzoekingen! Hoe is Uw achternaam?

Beste groeten,

A.G. Weiler (em. prof. dr.; hoogleraar Middeleeuwse geschiedenis Kath. Universiteit Nijmegen)

Hyacintenlaan 4

6866 DV Heelsum

Anton Weiler
Voorburg Z.H., Nederland
- Reply
3
RE: anton weiler , geboren als adolf von weiler? [2]
Joke Geels
- Close

Ikben de dochter van de broer van gezina en zij was mijn peettante, heb dezelfde namen als zij Gezina Maria, maar mijn moeder vond dat geen leuke naam voor mij dus heeft er Johanna voorgezet!

Hans was de jongste zoon en ongeveer 2,3 of 4 jaar ouder dan ik. Ik ben nieuwsgierig, hoe het hem is vergaan . 

Joke Geels
Alkmaar, Nederland
- Reply