#
Subject
Posted by
Actions
1
Keresek Tóth´-okat, Janovics -okat és Galambos -okat Arad, Szentleány, Fakert és Kisjenő -böl
Andras Toth
- Close

Én 73-ban imigráltam nyugatra és keresem eredeteimet.

Azt tudom hogy a Tóth-ok 1950-ig föleg Aradon, és Fakerten, Szentleányon éltek. A 70-80 as években volt egy nagybáttyám Tóth István aki kb. 1952-1953 között született (a testvére Erzsébet - Marosvásárben volt), apája is Tóth István, ö szabómester volt, Aradon, Gradiste kerületen a Rasboieani utca körül lakott. Öket ismertem a 70 -es években.

Azt is tudom hogy egy Tóth lány a 30-as években Magyarországba ment. Ö Ilona, Pestre ment, au Üllöi uton lakott 1962-ben és egyszer láttam. Ö Héder István -hoz ment férjhez. Egy lányuk lett, aki Héder Ica.

Nagymamám Tóth Emma (Emilia) volt akit nem ismertem. Ö kb. 1898-ben született és 1949, január 27 -én halt meg. Azt hiszem hogy Kisjenő -ben van eltemetve.

Azt hiszem hogy a Janovics-ok már nincsennek (Ó nagyapám) , de unokák, rokonok bisztosan vannak akik Galambos-ak (Kisjenő), Meggyesi -ek, Nagygyörgy -ök akik Kisjenő, Fakert (Livada), Szentleány -falva (Sãnleani) körül lehetnek. Én Galambos Gizella-t  (Gizike néni, leány neve Janovics) aki Galambos Mihályhoz ment férjhez, láttam egyszer apmámmal 1960 körül és Kisjenőben lakott. Kaptam tölluk egy kicsi nyulat. Nekik volt egy fiúk aki Galambos Gyula volt és 1922 körül született. Úgy hiszem hogy nekik volt 2 fiúk, Zoltán és Attila akik Kisjenő -ben éltek a 60-as években.

Székesfehérváron volt egy rokonom akit Janovics József -nek hívták. A II.-ik háborúan mint pilóta szolgált és a fronton esett el. Gyermekeik:

  1. egy fija Janovics József
  2. egy lánya Janovics Mária, tanító volt és férjhezment egy Brumfold János -hoz aki magyarosítota nevét és Budavári lett.
  3. Janovics Éva, ápolónö volt és férjhezment egy Ádám -hoz és az 50-es évekeben Debrecen -ben élt. Apám felkereste öket és megismerte. Két gyermekük volt akiket Ádám -nak és Éva -nak hívták.
  4. Janovics János aki magyarosította nevét és Béládi János lett. Felesége szlovák éredetü Leszkó Mária. A vasútban dolgozott és Sarkad -ra került, ezután Csorváson élt és egy fia volt, Béládi Kálmán aki ma kb. 80 éves lenne.

 Köszi mindenkinek, ha van valami tudósítása.

 

Andras Toth
Switzerland
- Reply
2
RE: Keresek Tóth´-okat, Janovics -okat és Galambos -okat Arad, Szentleány, Fakert és Kisjenő -böl
zoltan biro
- Close
Kedves Janos, olvastam hogy keresi a KISJENOI Janovicsokat,Galambosokat.En Kisjenon elek es ismerem Galambos Gyula bacsit.Szivesen allok rendelkezesere.
zoltan biro
chisineu cris, România
- Reply
3
<Ce message a été supprimé>
Andras Toth
4
RE: Keresek Tóth´-okat, Janovics -okat és Galambos -okat Arad, Szentleány, Fakert és Kisjenő -böl [3]
zoltan biro
- Close
.Kedves Andras,probalok nehany  informacioval szolgalni rokonait illetoleg.Galambos Gyula tenyleg Gizikenek a testvere es itt el ERDOHEGYEN.Van 3 lanya Ibolya o Nemetorszagban el ,Erzsebet itt Erdohegyen el,Gizike sajnos 2 eve meghalt .Galaambos Gizike o Nagyvaradon el es van 2 fia, Gubincsik Zoltan Varadon el es Lukacs Attila talan Magyarorszagon.Volt egy szomszedasszonyom, lanykori neve Janovics es szentleanyi szarmazasu volt.Sajnos nehany eve meghalt de van egy lanya.Vasarnap a Templomban talalkozom Gyula bacsival es megprobalok meg infot szerezni.Tisztrlettel  Biro Zoltan
zoltan biro
chisineu cris, România
- Reply
5
<Ce message a été supprimé>
Andras Toth
Attachments:
Click to view full size
elkobzás.jpg
6
RE: Keresek Tóth´-okat, Janovics -okat és Galambos -okat Arad, Szentleány, Fakert és Kisjenő -böl [5]
zoltan biro
- Close
KEDVES ANDRAS! Orulok ha segithettem es termeszetesen emailen is folytathatjuk. Cimem birozoltan64@yahoo.com
zoltan biro
chisineu cris, România
- Reply