Log in
Sign up
View all  |  Close all
#
Subject
Posted by
Actions
1
Okända personer vid publicering
Carl-Gustaf Gölander
- Close

Hej, Då jag publicerar mitt släktträd från Family Tree Builder dyker alla utom jag sälv upp som "okända" på mitt MyHeritage släktträd (men dock med korrekt födelsedata). Är detta standard eller hur kan jag göra för att få med namnen vid publiceringen?/mvh/Calle 

Carl-Gustaf Gölander
Sverige
- Reply
2
RE: Okända personer vid publicering
Sara S
- Close

 

Tack för att du använder vårt forum.

Problemet du beskriver kan åtgärdas på följande sätt.

Öppna ditt projekt i Family Tree Builder.

Sök efter namnet på den person som visas som "okänd" på din släktwebbplats.

Klicka på Redigera> Redigera detaljer [namn].

Klicka på fliken "Mera".

Längst ner på skärmen finns en ruta som heter "denna person är privat (publicera inte till släktwebbplatsen)".

Avmarkera den rutan och publicera ditt släktträd till din släktwebbplats.

Display och programspråket i Family Tree Builder

I Family Tree Builder, är det möjligt att välja ett visningsspråk och ett programspråk.

Visningsspråket motsvarar alla knappar och namn i programmet. Visningsspråket förändrar endast Family Tree Builders gränssnitt och kommer inte att påverka informationen som du har i trädet.

Programspråket överensstämmer med de uppgifter du anger i själva trädet. Namn, platser, anteckningar o.s.v.

Problem kan uppstå när data tas upp i ett språk och displayspråket är ett annat. Till exempel, ett träd har italienska som visningsspråk men tagit upp information på spanska.

Orsaken till problemet är att när visningsspråket är inställt på italienska, och försöker att läsa alla uppgifter i italiensk teckenkodning. Om spanska tecken ingår kommer Family Tree Builder inte veta hur informationen ska läsas av eftersom programmet försöker läsa in informationen enligt egenskap av italienska tecken.

När detta problem uppstår, visar Family Tree Builder namn som okänd. Det kan finnas data i trädet, men det går inte att läsa av namnet och därför visas statusen okänd.

Vänligen öppna ditt projekt i Family Tree Builder för att åtgärda detta. Och se till att du har de lämpliga språken väljs och översätts. Det gör du på följande sätt:

1. Välj språk. Gå till verktyg> I språkmenyn kan du välja visningsspråk primärt och/eller ett sekundärt språk. Det rekommenderas att visnings- och primärspråket är desamma.

2. Översätt data. Översättningsguiden är ett snabbt och effektivt sätt att översätta data till ett sekundärt språk. Gå till Verktyg> Översättningsguide för att enkelt översätta namn och orter i ditt träd. Publicera en ny version av ditt träd till din släktplats för att uppdatera alla ändringar.

 

Sara S
Sverige
- Reply
3
RE: Okända personer vid publicering [2]
Carl-Gustaf Gölander
- Close
Tack för informativt svar. Fick det att funka genom att ta bort alla å, ä, ö vid översättning till engelska. Sker således publiceringen på engelska per definition; går det inte att publicera på svenska heller på myheritage.se sidan?
Carl-Gustaf Gölander
Sverige
- Reply
4
RE: Okända personer vid publicering [3]
Sara S
- Close
Hej Carl-Gustaf,
 
Det går att publicera trädet på svenska.
 
Trädet publiceras på det språk som mest information finns tillgängligt på. Om det finns ungefär lika mycket information på två olika språk kommer två versioner av trädet att publiceras. 
 
/ Sara 
Sara S
Sverige
- Reply
 
Loading...
Loading...