PremiumPlus family site
Welcome

Nimeni on Arla Pajunen ja käynnistin tämän sivuston.
Tämä verkkosivustosto luotiin MyHeritagen systeemillä. Se mahdollistaa kenen tahansa, kuten sinä ja minä, luoda sivuston perheelleen ja julkaista sukupuunsa internetissä.
Jos haluat antaa kommentteja tai palautetta tästä sivustosta, niin napauta here ottaaksesi yhteyttä minuun.
Our family tree is posted online on this site! There are 29260 names in our family site.
Tämä sivusto on päivitetty viimeksi July 27 2015 ja sillä on tällä hetkellä 261 rekisteröity(ä) käyttäjä(ä).If you wish to become a member too, please click here.   Sivusto varmuuskopioidaan kerran kuukaudessa, ensimmäinen varmuuskopio on tehty 4.8.2010, joten kenenkään ei pidä olla huolissaan, että tänne lisätyt tiedot katoaisivat jonnekin.

Sukupuuhun olen ottanut tiedostostani henkilöt, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1915 ja, joiden kuolemasta on kulunut 25 vuotta, Tämä rajaus sivustoon johtuu henkilötietolaista. Toisaalta ei varmaankaan ole mitään estettä julkaista täällä myös nuorempien ihmisten tietoja, jos laitat tänne omat tietosi sekä niiden henkilöiden tiedot, joilta olet saanut luvan henkilötietojen julkistamiseen. 

TIETOA SUVUSTA KOVALAINEN

 Kovalaisten sukuun kuuluva Matti Lund on hyvin kattavalla tavalla tutkinut 1500- ja 1600-luvun asiakirjoja, henkikirjoja, tuomiokirjoja, ruodutusluetteloita ja perukirjoja. Matti Lund on tehnyt sukumme kannalta merkittävän löydön Paltamon kesäkäräjien 1643 pöytäkirjasta ja vuosien 1627 sekä 1629 ruodutusluetteloista. Kovalaisten suvun voidaan sanoa tuon löydön perusteella olevan risteymä suvuista Kovanen ja Kolehmainen.

Savon suunnasta Kainuuseen 1550-luvulla saapuneen Kovasen perheen poika Mikko Kovanen on asettunut Paltamon Kivesjärven länsirannalle asumaan 1500-luvun lopulla ja paikka tunnetaan vielä nykyäänkin Kovalanniemen nimellä. Mikko Kovasen ainoa tiedossa oleva rintaperillinen Anna Mikontytär Kovanen solmi avioliiton Pekka Pietari Kolehmaisen kanssa joskus vuoden 1585 paikkeilla. Heille syntyi Kovalanniemellä kolme lasta ja heistä poika Juho jatkoi Kovalan isännyyttä. Tämän Juho Kolehmainen-Kovalaisen voi henkikirjatietojen ja Lundin tutkimuksien perusteella arvella raihmastuneen, jonka vuoksi hänen isäpuolensa Yrjänä Kurikka toimi Kovalan isäntänä aina 1650-luvulle saakka. Sen jälkeen Juhon pojat Pekka ja Sihvo (Sigfred) Kovalainen jatkoivat talon pitoa. Heidän jälkeensä isäntinä olivat 1650-luvulla syntyneet Sihvon pojat Sakari Kovalainen ja Olli Kovalainen.

Matti Lundin Kovalais-tutkimuksen mukaan on mahdollista, että Mikko Kovasen tarkempi liittyminen Kovasen sukuun saadaan joskus selvitetyksi. Tähänastisten tietojen perusteella näyttää asiakirjojen valossa siltä, että Kainuun Kovalaiset ovat kaikki osaksi Kovasia ja osaksi Kolehmaisia. Yrjänä Kurikka oli lapseton ja testamenttasi syytinkiä vastaan kaikki Kovalaa koskevat osuutensa Kovalaisille. 

KOVALAISET  ovat lähteneet leviämään Paltamon Kivesjärven Kovalanniemellä olevasta Kovalan talosta, josta lähti yksi haara Sotkamon kautta Suomussalmelle, yksi jäi Paltamoon, josta taas yksi haara suuntautuu Sotkamoon, yksi Kuhmoon ja yksi Kajaanin maalaiskuntaan nyk. Kajaaniin.Tapani Kovalaineen mukaan kaikki Suomen Kovalaiset ovat sukua keskenään. Toki ottolapsisuhteiden vuoksi kaikki eivät ole biologisia sukulaisia. 

Iisalmen Haapajärven kylään ilmaantui 1740-luvun alussa torppariksi Erik Niilonpoika Kovalainen ja hänen vaimokseen löytyi Kiuruveden Kalliojärveltä Anna Auvinen. Varsin pian pariskunta muutti Iisalmen kylään ja perheen sukunimeksi tuli Kouvalainen. Selviteltävänä on, voiko Erikin isä olla vuonna 1703 Kuopion Hiltulanlahdessa henkikirjaan merkitty erään kersantin renki Niilo Kovalainen. On mahdollista, että Kovalaiset ja 300-henkinen Kouvalaisten suku ovat yhtä ja samaa sukua. 

                                     ********** 

KLEMETTISET myöh, KLEMETTI löytyvät ensiksi Sotkamon Kuluntalahdesta jossa asui profossi Klemetti Ollinpoika, jota voitaneen tämänhetkisen tiedon perusteella pitää Sotkamon Tipasojan Klemettisten kantaisänä. (Sukutukijat Matti Lund ja Kimmo Kemppainen ovat vahvistaneet tämän tiedon) Varmasti voin sanoa vasta 1700-luvun alusta, että Sotkamon Tipasojan Clemettilän talosta ovat lähtöisin Kainuun Klemetit.Tipasojaltakin lähtee yksi haara Ristijärvelle ja sieltä Paltamon Melalahteen, yksi Kuhmoon ja toiset jäävät Sotkamoon. 1600-luvun klemettisten kokoamisessa minua ovat auttaneet sukutukijat Tapani Kovalaine ja Matti Lund. Kiitos heille, minulle se olisi ollut ylivoimainen tehtävä.

Klemeteistä haluan vielä sanoa, että kaikki Suomen Klemetit eivät ole sukua keskenään. Klemettejä on esiintynyt  Viipurin läänissä jo 1500-luvulla.

Samoin Tammelasta löytyy 1600-luvulta yksi Klemetti-suvun alullepanija Henric Matinpoika Skoning s. 1659 Tammela k. 11.5.1739 Tammela. Henric viljeli ilmeisesti yhdessä velejnsä Eric Clemetssonin kanssa vuosina 1674-85 Tammelan Kuuslammin kylässä olevaa Klemetin taloa. Henric Skoningin poika Eric (s. 1701 Tammela k. 14.11.1782 Tammela) on sitten tunnettu sukunimellä Klemetti. 

Suomen ehkä tunnetuin Klemetti on kuoronjohtaja Heikki Klemetti, joka ei ole millään tavalla sukua Kainuun eikä Someron Klemeteille. Heikki Klemetin isä Herman Laukkonen (s. 25.5.1825 Lapua k. 1.7.1888 Kuortane) tuli Kuortaneelle töihin Klemetti-nimiseen taloon ja rupesi käyttämään sukunimenään Klemetti, josta se on sitten periytynyt jälkeläisille. 

SIVUSTOKUVA: Kovalan talo Paltamon Kivesjärven Kovalanniemessä. Kuvannut Tapani Kovalaine

************************************************************************************************************************************** 

 REKISTERISELOSTE

Laadittu 25.11.2013

Henkilötietolaki (523/99) 10 § 

Rekisterinpitäjä

Nimi: Arla Pajunen

Osoite: Muinaishaudankatu 3 D 121

             33710 Tampere

Puhelin: 045 671 3944

Sähköposti: arla.pajunen@gmail.com

 

Rekisterin nimi

Myheritage.com internetsivulla oleva Pietari Kovalaisen jälkeläiset.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Sukututkimuksen tekeminen ja sukujulkaisun tuottaminen edellä mainitulla internetsivulla. 

Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennetaan sukuun kuuluvasta henkilöstä normaalit sukututkimuksen kannalta tarpeelliset tiedot kuten: Nimitiedot, sukupuoli, syntymäaika, syntymäpaikka, kuolinaika, kuolinpaikka, hautaamisaika, ja -paikka, ammatti, vihkimisaika ja -paikka, kuvia sekä mahdollisia tietoja elämänvaiheista (muutto ulkomaille ym). Henkilötunnuksia ei rekisteriin tallenneta. 

Rekisterin tietolähteet

Väestötietojärjestelmästä saatavat tiedot 

Sukuun kuuluvilta saatavat perhetiedot

Muista sukututkimusrekistereistä, arkistoista ja kirjallisista lähteistä saatavat tiedot. 

Tietojen luovutus

Tietoja voidaan luovuttaa rekisteristä sukututkimuksen tarpeisiin sekä sukulaisten käyttöön (julkaisu) voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa, mikäli henkilö ei ole kieltänyt tietojensa luovuttamista.  

Ulkomaille voidaan tietoja luovuttaa tietosuojavaltuutetun antamien ohjeiden mukaisesti. 

Rekisterin suojaus

Atk-pohjainen sukututkimusrekisteri on suojattu hyvän tietoturvallisuuden vaatimusten mukaisesti. Elossa olevien henkilöiden arkaluonteisia tietoja käsitellään ainoastaan rekisteröidyn suostumuksella. 

Tarkastusoikeus 

Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin. Tarkastuspyyntö lähetetään rekisterin pitäjälle. Virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut tieto oikaistaan, poistetaan tai täydennetään. Rekisteröidyn vaatimuksesta häntä koskevia tietoja ei käsitellä eikä luovuteta. Kiellosta tai sen peruuttamisesta tehdään rekisteriin merkintä.

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely sukututkimusta varten.

           Rekisterin pitäjä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Go to family tree
Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Barry Web Site
A site member joined another family site: DeSilva Web Site
July 26, 2015
A site member joined another family site: Markkanen Web Site
A site member joined another family site: Markkanen Web Site
A site member joined another family site: Jukka-Pekan ja Tarjan sivusto
A site member joined another family site: Сайт Ольги Ситник
July 25, 2015
A site member joined another family site: Family site (BackupMyTree)
A site member joined another family site: Kolehmaisen ja Kotilan sukuhaarat
July 24, 2015
A site member joined another family site: Lähteenmäki Web Site
July 23, 2015
A site member joined another family site: Kjell Web Site
A site member joined another family site: Sirpa Web Site
A site member joined another family site: Lähteenmäki Web Site
July 22, 2015
A site member joined another family site: Larsson Web Site
July 21, 2015
A site member joined another family site: Loukusa Web Site
July 20, 2015
A site member joined another family site: sukututkimus Web Site
A site member invited A site member to the site.
July 19, 2015
A site member joined another family site: keränen Web Site
A site member joined another family site: Reynolds Web Site
A site member joined another family site: Bohdan Wasilewski Web Site
A site member joined another family site: Matti J Mäkelä perhe
A site member joined another family site: Matti J Mäkelä perhe
July 18, 2015
A site member joined another family site: Matti J Mäkelä perhe
July 17, 2015
A site member joined another family site: Minnan perhesivusto
July 16, 2015
A site member joined another family site: Matti J Mäkelä perhe
 
View older news
News articles
Important:Kainuun Clemettiset/Klemettiset/Lemettiset/Klemetit/Lemetit
Posted by: Arla Pajunen on Mar 16 2014 06:36

Hei kaikille sukututkijoille!

Olemme yhdessä Jaana Lukkarin ja Veli Holapan kanssa perehtyneet Sotkamon Tipasojan Klemettien 1600- luvulla syntyneisiin sekä 1700-luvun alkupuoliskolle ja saaneet aikamoisen mullistuksen aikaan sivustollani Pietari Kovalaisen jälkeläiset olevaan sukupuuhun. Pyydänkin teitä kaikkia Klemettien tutkijoita vertaamaan omia tietojanne tähän nyt korjaamaani sukupuuhun. Valitettavasti en ole osannut lisätä lähteitä, koska käytän vain tätä Myheritagen online-versiota, mutta pyydettäessä annan mielelläni tietoja, mihin lähteeseen perustuen olemme päätyneet siihen, mitä nyt sivustollani esitän. Tietysti otan mielelläni kannanottoja näkemykseeni/näkemykseemme.

Laitan tähän nyt vinkkejä sukutauluista, joihin on tullut muutoksia tai lisäyksiä.

Tuomas (Thomas) Erkinpoika Klemettinen (1620-1690) ja Riitta (Brijta) Torvettaren lapsista:

Erkki (Erich) Tuomaanpoika Klemettinen (1674-1713) pso Valpuri Pohjolatar (1670-1722) lapsia ovat Riitta (Brita), Erkki (Erich) ja Tuomas Thomas s. 1696 Sotkamo k. 22.9.1769 Utajärvi pso 30.3.1729 Muhos Anna Simontytär Kukkonen, Aitamurto s. 29.7.1701 Muhos k. 30.3.1729 Muhos. Ja heillä neljä lasta, joiden jälkipolvia olen myös kirjannut. Nämä ovat uutta tietoa!

Sitten, Huomatkaa! Erkki (Erich) Erkinpoika Klemettinen (1645-1675) ja pso Kaisa (Carin) Mikontytär Kurottaren lapset: Erkki (Erich), Mikko (Michel) ja Tuomas (Thomas)! Tässä yhteydssä on otetava käsittelyyn myös Erkki Erkinpoika Klemettisen (1645-1675) noin vuonna 1647 Sotkamossa syntynyt veli Antti (Anders) ja hänen vaimonsa Anna Ukotar s. noin 1660. Antti mainitaan vuonna 1679 torpparina Tipasojalla. Tiettävästi (ainakaan tähän päivään mennessä) Antin ja Annan avioliitto oli lapseton, joten he ottivat luokseen 1675 kuolleen Erkki-veljen kolme lasta siis Erkin, Mikon ja Tuomaksen. Nämä pojat on usein esitetty Antti Klemettisen ja Anna Ukottaren lapsina, vaikka rippikirjassa 1698 - (1711) ne on mainittu Antti Clemettisen veljenpojiksi. Siis Antti ja Anna huolehtivat Antin veljenpojista Erkistä, Mikosta ja Tuomaksesta.

Veljeksistä vanhin Erkki (Erich) Erkinpoika Klemettinen (1665-1707) jäi vaimoineen Reeta (Margareta) Kanattaren (k. noin 1707) kanssa asumaan Tipasojan Klemettilää lapsineen.

Keskimmäisestä pojasta Mikko (Michel) Erkinpoika Klemettinen (1667-1734) tulee sotilas ( henkikirja 1698) ja viljelee yhdessä veljensä Tomasin ja isäntänä olevan veljensä Erik Erikssonin kanssa Antin entistä torppaa. Tämän Mikon ja Liisa Laurintytär Parkittaren (1663-1740) pojan Erkki (Erich) Mikonpoika Klemettisen ja puolisonsa Kaisa (Carin) Sigdridintytär Korhottaren jälkeläiset ovat varmasti ne eniten tunnetut Sotkamon Klemettisistä. Samoin 1712 syntynyt Mikko Mikonpojan jälkeläiset.

Mutta, mutta - Mikko Erkinpoika Klemettisellä ja Liisa Parkittarella on myös tytär Kaisa (Carin). Tästä tyttärestä ei ole mitään merkintöjä Sotkamon rippikirjoissa. Kun taas Nurmeksesta löytyy Carin Mikontytär Klemettinen, joka on haudattu Nurmeksessa 12.12.1742 yhdessä nimettömän tyttärensä kanssa. Olen kytkenyt nämä kaksi Kaisaa yhdeksi ja samaksi henkilöksi sillä perusteella, että Kaisan setä Tuomas Erkinpoika Klemettinen muutti Sotkamosta 1700 "Karjalaan". Miksi ei Kaisa olis seurannut setäänsä sinne?

Palataan Erkki Erkinpoika Klemettisen ja Kaisa Mikontytär Kurottaren orpoihin poikiin. Näistä nuorin poika, nimeltään Tuomas Erkinpoika Klemettinen (1670-?) mainitaan vuoden 1699 henkikirjassa torpparina Sotkamon Tipasojalla. Suraavassa henkikirjassa vuosi 1700 Klemettilän torppari Tomas Klemettinen on mennyt Karjalaan. Nurmeksen Saramojärveltä löytyy Tuomas Erkinpoika Klemettinen, joka on avioitunut Marketta Lattusen kanssa ja saanut Nurmeksessa hänen kanssaan kaksi poikaa, jotka ovat Tuomas Tuomaanpoika Klemettinen (1706-1754) ja Erkki Tuomaanpoika Klemettinen (1710-1745). Isä Tuomas on ilmeisesti kuollut nuorimman pojan syntymän jälkeen, koska äiti Marketta Lattunen on mennyt uusiin naimisiin Olli Kammosen kanssa (1682-1742) ja saanut yhteisen pojan Olli Ollinpoika Kammosen 1714.

En ole tutkinut tätä Nurmeksen haaraa toista sukupolvea pidemmälle, mutta Hiskin mukaan Klemettiset näyttävät olevan hyvin elinkelpoisia Pohjois-Karjalan läänissä.

Muhoksella/Utajärvellä Klemettiset jatkuvat nimellä Aitamurto, heitäkään en vielä ole kovin pitkälle saanut sukupuuhun lisättyä.

Toivonkin teiltä kaikilta kannanottoa näihin uusiin käänteisiin, joita tällä ylläpitämälläni Myheritage-sivustolla on näiden Klemettisten kanssa nyt tahtunut.

Innokasta sukututkimuskevättä kaikille toivottaen

Arla Pajunen

0 Comments|6 Views|View full article
Visits
0010360