Welcome
Mitt namn är Mikael Hjalmarsson. Jag är född 1971 och uppvuxen i Vänersborg

  

Min skolgång startade på Blåsut skola, 1:an till 6:an. Sedan blev det högstadiet i sta’n, Huvudnässkolan. På gymnasiet gick jag 4-årig teknisk linje, inriktning –husbyggnad. Först två år i Vänersborg och därpå två år på Nils Ericsongymnasiet i Trollhättan.

 

Efter gymnasiet så gjorde jag lumpen i 12 mån. på P4 i Skövde. Under lumpartiden gick byggbranschen ner, så jag började fundera på något annat. Efter lumpen läste jag till slöjdlärare på universitetet i Linköping, och började som sådan i Lidköping ht-95.

 

Hösten -99 blev jag opererad för en hjärntumör och i samband med den operationen fick jag hjärnhinneinflammation, vilket resulterar i att musklerna reagerar långsamt, ataxi och försämrad finmotorik. Det påverkar framförallt balans och tal samt ger dubbelseende. Efter operationen var jag sjukskriven i tre år.

 

Numera är jag rullstolsburen och jobbar 50 % i skolbiblioteket. Jag kunde inte vara kvar i slöjdsalen eftersom det är farligt med maskinerna och min finmotorik är ju inte på topp. Det är jobbigt att skriva också och det kan därför bli ganska så korthugget emellanåt. Det här t.ex. tar ju rätt så lång tid att skriva.


Jag gifte mig -96 och har två pojkar, födda -97 och -00. I nov-08 fick jag reda på att frugan hade ett förhållande med en annan kvinna och jag fick flytta i mån.skiftet nov-dec. Skilsmässan var färdig i maj-09.

 

Jag började som scout i miniorerna, SSF -79 i Vänersborg. Jag var med hela vägen upp, men tog paus i samband med operationen. När stora grabben fick åldern inne och började 2005 i Lidköping, så hjälpte jag till och sedan har det fortsatt. Numera är det bara jag som är med.

 

Jag pysslar även lite med släktforskning. Det hela började med att jag sammanställde vad farfars farföräldrar börjat skriva om släkten i en gammal familjebibel. Sedan har det bara rullat på.

Tidgare så har jag fotograferat och paddlat också. 

 

                                                                       Glad Mikael 

 

Om du har kommentarer eller feedback till denna släktplats, klicka here för att kontakta mig.
Our family tree is posted online on this site! There are 1254 names in our family site.
Släktplatsen uppdaterades senast den  Oct 10 2015 och har 21 registrerad(e) medlem(mar). <Explanation on how t o become a member here> Mycket nöje!
                


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Yesterday
jorunn olsen joined another family site: Halvorsen - familiens webside
Sep 27, 2015
Kerstin Wallin joined another family site: Martin Web Site
Sep 25, 2015
jorunn olsen joined another family site: Guren Web Site
Mikael Hjalmarsson updated the details of [Stina Jonsson] (född Andersdotter Melin]) in family tree Hjalmarssons släktträd
Sep 21, 2015
Nicolas Persson joined another family site: Samlebo Web Site
Kerstin Wallin joined another family site: Dragsnes Web Site
Sep 17, 2015
jorunn olsen joined another family site: hansen Web Site
Sep 13, 2015
Mikael Fransson joined another family site: Kiaer Web Site
Sep 11, 2015
Mikael Fransson joined another family site: Lar Web Site
Sep 09, 2015
Mikael Hjalmarsson updated the details of Anders Månsson in family tree Hjalmarssons släktträd
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0002962