You are not logged in
Log in
Sign up
Welcome
My name is Daiva Karpavičiūtė and I started this site.
This site was created using MyHeritage.com. This is a great system that allows anyone like you and me to create a private site for their family, build their family tree and share family photos. If you have any comments or feedback about this site, please click here to contact me.
Our family tree is posted online on this site! There are 251 names in our family site.
The site was last updated on Jan 11 2015, and it currently has 28 registered member(s). If you wish to become a member too, please click here.   Enjoy!

Go to family tree

Go to family photos
Family news
Sep 04, 2014
Aušra Jurkonis (Ulozaitė) commented on event 50th birthday of Aušra Ulozaitė:
 Nuosirdziai dekoju uz sveikinimus ir linkejimus! 
July 21, 2014
Ula Kepežinskaitė Duric updated the details of <Private> Duric in family tree karpavičiūtė Family Tree
Sep 01, 2013
Daiva Karpavičiūtė added the photo Aistė Karpavičiūtė to album Family photos
 
Daiva Karpavičiūtė invited Irma Kubilienė to the site.
Aug 30, 2013
Ula Kepežinskaitė Duric updated the details of <Private> Oleškevičiūtė in family tree karpavičiūtė Family Tree
Feb 18, 2013
Daiva Karpavičiūtė commented on event 47th birthday of Daiva Karpavičiūtė:
 Ačiū labai :) (avietės skanumėlis - ačiū) 
nijolė karpavičius (lozickaitė) commented on event 47th birthday of Daiva Karpavičiūtė:
 Su gimtadieniu, nuoširdžiausi linkėjimai !!!! 
Oct 18, 2012
Daiva Karpavičiūtė said: Ačiū, piršliene, už sveikinimus:)!
Oct 16, 2012
nijolė karpavičius (lozickaitė) commented on event 20th wedding anniversary of Aleksandras Karpavičius and Daiva Karpavičiūtė:
 Nuoširdžiausi sveikinimai !!! 
nijolė karpavičius (lozickaitė) commented on event 54th birthday of Onutė Greblikaitė:
 Nuoširdžiausi sveikinimai, su gimtadieniu !!! 
 
View older news
News articles
Media:Pirmoji lietuvių ekspedicija į Antarktidą
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on Mar 3 2011 12:02
lrytas.lt
2011-02-28 17:36

Kovo 3 d. 25 lietuviai išvyksta į Pasaulio lietuvių kalnų slidinėjimo mėgėjų asociacijos (PLKSMA) organizuotą ekspediciją „Antarktida 2011“. Iš viso šioje ekspedicijoje dalyvaus 28 žmonės. Ekspedicijos dalyviai aplankys sunkiausiai pasiekiamą Žemės vietą – Antarktidą.

„Pagrindinis šios ekspedicijos tikslas – pirmą kartą istorijoje surengti kalnų slidinėjimo varžybas Antarktidos žemyno kalnuose. Iki šaltojo kontinento – kelionė tolima, ji užims nemažą dalį ekspedicijos laiko, pačioje Antarktidoje praleisime šešias dienas. Ekspedicijos dalyviai gali susidurti su nenumatytomis kliūtimis: bangavimu, vėju, rūku, pūgomis. Dėl to sudėtinga numatyti tikslią varžybų dieną ir vietą“, – kalbėjo PLKSMA prezidentas Algimantas Kepežėnas.

Ši ekspedicija yra vienas iš PLKSMA slidinėjimo programos „Slidinėk visų pasaulio kontinentų kalnuose“ etapų. Prie ekspedicijos prisijungs dalyviai iš Australijos ir Ispanijos.

Garsins Lietuvos vardą

Ekspedicija garsins Lietuvos vardą pasaulyje, per ją bus garbingai pažymėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – kovo 11-oji.

Lietuviai lankysis poliarinėse stotyse, susitiks su mokslininkais, klausysis paskaitų apie Antarktidos gamtą, mokslinius tyrimus, žmogaus poveikį aplinkai. Antarktidoje bus palikta Lietuvos simbolių. Prie poliarinėse stotyse esančių rodyklių bus pridėtos dar kelios – su nuorodomis ir atstumu iki Lietuvos.

Taip pat planuojama užfiksuoti savotišką rekordą – didžiausią vienu metu išsilaipinusių lietuvių skaičių Antarktidos žemyne.

Kelionėje galimi netikėtumai

Per ekspediciją audringomis jūromis ir vandenynais ledlaužiu ekspedicijos nariai įveiks apie 3 tūkst. km. Dalyviai savo akimis išvys šelfinį Antarktidos ledyną, ledkalnius ir ledo laukus.

Ekspedicijos organizatorius, PLKSMA atsakingasis sekretorius Algirdas Valantiejus tikisi į salas ir patį žemyną išsilaipinti kiekvieną dieną po vieną ar du kartus. Detali kiekvienos dienos programa bus skelbiama laive, nes visas maršrutas ir tai, ar galima bus išsilaipinti į krantą, priklausys nuo meteorologinių sąlygų: vėjo, bangavimo, ledo laukų ir ledkalnių.

Iš ledynų – į džiungles

Prieš ekspediciją dalyviai keletą dienų praleis Argentinos sostinėje Buenos Airėse, ten jie susitiks su Argentinoje gyvenančiais tautiečiais. Antarktidos link ekspedicijos nariai išplauks iš pasaulio pakraščiu vadinamos Ugnies Žemės, Ušuajos uosto.

Pasibaigus ekspedicijai, dauguma jos dalyvių išskris į tropines Argentinos ir Brazilijos džiungles pasilepinti šiluma bei pasigrožėti gražiausiais pasaulyje Igvasu kriokliais.

Skaitytojai ekspedicijos į Antarktidą dienoraštį ir daugiau informacijos apie paslaptingiausią pasaulio žemyną galės rasti ekspedicijai sukurtoje svetainėje antarktida.lt.

0 Comments|1 View|View full article
Media:M.Karpavičiūtė
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on Oct 17 2010 09:58

Scenoje – novatoriška 16-metės dramaturgės pjesė

Publikuota: 15min.lt
Spektaklio akimirka
Asociacijos „Teatronas“ nuotr. / Spektaklio akimirka

Spalio 9 dieną, 18 val., Kauno kultūros centre „Tautos namai“ asociacija „Teatronas“ pristatys naują savo darbą – pagal M.Karpavičiūtės pjesę pastatytą komediją „Bim Bam“ (rež. Gildas Aleksa).

/* */

Antrąjį sezoną pradedanti jaunimo asociacija „Teatronas“ jau spėjo įrodyti žiūrovams ir kritikams, kad jaunimas nusiteikęs labai rimtai. Per metus publikai pristatyti 4 spektakliai, trupė pasirodė respublikinėje moksleivių teatrų šventėje „Scenos pavasaris 2009“, dalyvavo VDU „Menų centro“ organizuotame festivalyje „Teatras foje“ ir net dvi premjeras pristatė 38-jame mėgėjų teatrų festivalyje „Kauno rampa 2010“.

Komedija „Bim Bam“ – jau antroji premjera šį sezoną. Po dviejų iš eilės spektaklių pagal žinomų dramaturgų pjeses, „Teatronas“ grįžta prie savo stiliaus: pjesės autorė 16 metų mergina. „Teatronui“ jaunos kūrėjos Monikos Karpavičiūtės pjesė – labai aktuali ir artima. Pjesės epicentre – niekam tikusi teatro trupė, kurią aplinkybės priremia prie sienos ir po ištisų metų tinginystės priverčia ką nors sukurti.

Su aktoriais į šią temą pažvelgėme su humoru. Mūsiškai tariant, lietuviškai „užstūmėm“. Juokingiausia yra tai, kad supami tokios tematikos mes sukūrėme spektaklį apie įgimtą žmogaus trauką prie grožio. Sakė spektaklio režisierius G.Aleksa

Su ankstesniais spektakliais „Teatronas“ dalyvavo įvairiuose festivaliuose, kuriuose ne kartą kilo probleminis klausimas: koks žmogus turi teisę atsistoti ant scenos prieš kitus žmones?

„Man asmeniškai nepatinka nė vienas pjesės personažas. Jie mane net nervina: kam vadintis kūrėjais, jei kurti nenori? O pikta dėl to, kad ši pjesė nė per sprindį nenutolsta nuo realybės. Baisu, kad tokį „kūrybos neįgalumą“ turėtų pripažinti apie 80 proc. tariamų pasaulio menininkų. Nagrinėdami pjesę atradome skaudžias šios problemos priežastis: žmones patenka į susidarytų įvaizdžių pinkles ir iš jų nebegali ištrūkti. Jie, tiesiog, bando išsaugoti bendrą „gerovę“. Vis dėlto su aktoriais į šią temą pažvelgėme su humoru. Mūsiškai tariant, lietuviškai „užstūmėm“. Juokingiausia yra tai, kad supami tokios tematikos mes sukūrėme spektaklį apie įgimtą žmogaus trauką prie grožio“, – sakė spektaklio režisierius G.Aleksa.

Naujausias „Teatrono“ spektaklis išsiskiria savo dinamiškumu ir muzikalumu: spektaklyje skamba šiuolaikinių prancūzų kompozitorių Yann Tiersen ir Rene Aubry muzika. Taip pat įdomiais ir spalvingais sprendimais, kurie padeda užsimiršti, kad spektaklis – be dekoracijų. Spektaklio dailininkė – Monika Butkutė, choreografijos autorė – Agnė Auželytė. Premjeriniame pastatyme vaidina Šarūnas Masalskis, Jokūbas Bateika, Agnė Jezerskaitė, Renida Baltrušaitytė, Gintautas Katulis, Dovilė Sapieškaitė, Olesia Kijanina, Julius Pauliukevičius, Gabrielė Damanskytė, Martynas Martinkevičius ir Mažvydas Bivainis.

0 Comments|2 Views|View full article
Other:A.Nemčinsko g.d. 80 m ir mirties 30 m .....
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on Apr 17 2010 11:13
0 Comments|2 Views|View full article
Media:Aleksandras Karpavičius
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on June 17 2009 00:16

2006.07.03

Šeštadienį, liepos 1-ąją, "Didžiajame anekdotų šou" vyko paskutinė kova dėl geriausio Lietuvos anekdotų pasakotojo titulo ir pagrindinio šio projekto prizo naujutėlaičio automobilio "Peugeot 407". Tiesioginiame TV3 televizijos eteryje iš Palangos karšta humoro ir juoko kova vyko tarp dviejų superfinalininkų kauniečių Aleksandro Karpavičiaus ir Valentino Marinionoko. Po beveik pusantros valandos "Didžiojo anekdotų šou" vedėjas Vytautas Šapranauskas paskelbė TV3 žiūrovų nuosprendį – rezultatu 1289:923 naujuoju Lietuvos anekdotų pasakojimo meistru tapo ir naujutėlaitį automobilį "Peugeot 407" laimėjo 39-erių barmenas A. Karpavičius.

http://www.vtv.lt/naujienos/humoro-laidos/tv3-didiji-anekdotu-sou-laimejo-aleksandras-karpavicius-is-13.html
0 Comments|1 View|View full article
Media:Leonardas Kepežinskas
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on June 17 2009 00:12

Po atlaidų 80-mečio proga buvo pasveikintas parapijos choro vargonininkas Leonardas Kepežinskas, taip pat pavaišinti iš toliau atvykę svečiai....

Iš http://www.xxiamzius.lt/numeriai/2004/09/03/kbend_03.html

0 Comments|2 Views|View full article
Other:Augis Kepežinskas
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on June 17 2009 00:11
Augis KepežinskasEnglish »

AUGIS KEPEŽINSKAS - teatro, kino ir televizijos dailininkas, scenografas Gimė 1948 m. kovo 27 d. Kaune. Baigė Kauno vidurinę meno mokyklą ir Vilniaus meno institutą įgydamas scenos dailininko specialybę.

Nuo 1973 - TV, kino, teatro dailininkas.

Augis Kepežinskas dirbo scenos dailininku Klaipėdos, Kauno teatruose, Vilniaus Akademiniame Dramos teatre. Apdovanotas už spektaklių scenografiją įvairiuose teatrų festivaliuose. Dirba Lietuvos televizijos dailininku, kuria laidų ir filmų scenografija, nuolatos bendradarbiauja su Lietuvos kino studija. Lietuvos dailininkų sąjungos, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narys

FILMAI:

VIŠTVAGIAI (SNAPPHANAR), 2 dalių TV vaidybinis filmas, rež. Måns Marlind ir Björn Stein, vaidina Andrè Sjöberg, Tuva Novotny, Malin Morgan Larsson, Jörgen Persson, Kim Bodnia, Filmlance International AB (Švedija) ir UAB „Baltijos filmų grupė“ (Lietuva), 2006

ŠTIORTEBEKERIS (STÖRTEBEKER), vaidybinis TV filmas, rež. Miguel Alexandre, gamintojai Bavaria Films GmbH (Vokietija) ir UAB „Baltijos filmų grupė“ (Lietuva), 2005

TYLA TAVE UŽVALDO (SILENCE BECOMES YOU), vaidybinis meninis filmas, rež. Stephanie Sinclaire, gamintojai Dragonfly Films Ltd. (Didžioji Britanija) ir UAB „Baltijos filmų grupė“, 2005

STIKLO ŠALIS, rež. Janina Lapinskaitė, 2004

POŽEMIAI IR DRAKONAI II (DUNGEONS AND DRAGONS II), veiksmo filmas, rež. Jerry Lively, prodiuseriai Joel Silver ir Steve Richards, 2004

KOLETĖ (COLETTE), TV vaidybinis filmas, rež. Nadine Trintignant, gamintojai Studio International (Pracūzija) ir Lietuvos kino studija (Lietuva), 2003

SPECIALIOSIOS PAJĖGOS (SPECIAL FORCES), TV vaidybinis filmas, rež. Isaac Florentine, gamintojas NU Image (JAV), 2002 – dailininkas

NYKSTANTI RŪŠIS (ENDANGERED SPECIES), vaidybinis filmas, gamintojas Drotcroft Limited (JAV), 2001 - dailininkas

ELZĖ IŠ GILIJOS, vaidybinis filmas, rež. Algimantas Puipa, 1999- dailininkas

MĖNULIO LIETUVA, vaidybinis filmas, rež. Gytis Lukšas, 1997- dailininkas

VILKO DANTŲ KAROLIAI, vaidybinis filmas, rež. Algimantas Puipa, 1997- Dailininkas

VELNIO IŠVARYMAS IŠ MYKOLŲ KAIMO, vaidybinis video filmas, rež. Algimantas Puipa, 1995 - Dailininkas

ŽAIBO NUŠVIESTI, vaidybinis filmas, rež. Algimantas Puipa, 1994 – Dailininkas

NEPAŽĮSTAMASIS, vaidybinis filmas, rež. Edita Sabaitytė, 1992 _ Dailininkas

ŽALČIO ŽVILGSNIS, vaidybinis filmas, rež. Gytis Lukšas, 1990- Dailininkas

ŽOLĖS ŠAKNYS, 2 dalių vaidybinis filmas, rež. Gytis Lukšas, 1988 - Dailininkas

MANO GYVENIMAS MANO DŽIAUGSMAS, TV video serialas, 1986 – 1995 - Dailininkas

ŠYPSENA, muzikinis filmas, 1985 –Dailininkas

BERNIUKAI, TV video filmas, 1984- Dailininkas

DUKTĖ LIKO VIENA NAMUOSE, TVmuzikinė komedija, 1984 –Dailininkas

TADAS BLINDA – rež. .B.Bratkauskas, 1972 – dailininko asistentas



Filmografija

Stiklo šalis (2004) - Dailininkas
Menestreliai maksi paltais (2002) - Operatorius
Žvaigždžių kasmet vis mažiau (2000) - Dailininkas
Elzė iš Gilijos (1999) - Dailininkas
Mėnulio Lietuva (1997) - Dailininkas
Vilko dantų karoliai (1997) - Dailininkas
Žaibo nušviesti (1995) - Dailininkas

Žalčio žvilgsnis (1990) - Dailininkas

http://www.lfc.lt/lt/Page=PersonList&PersonType=Painter&ID=597

0 Comments|1 View|View full article
Other:Dainius Vaičekonis
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on June 17 2009 00:08

Pianistas Dainius Vaičekonis

Kartu su styginių kvartetu grojęs žinomas pianistas Dainius Vaičekonis įgijo muzikinį išsilavinimą Europos ir JAV aukštosiose mokyklose. Jis baigė Čiurlionio menų gimnaziją, Lietuvos muzikos akademiją, Mozarteumo akademiją (Austrija), Ohajo valstijos Bowling Green ir Vašingtono universitetus. Pianistas buvo apdovanotas Gerberding stipendija daktaro laipsnio studijoms Vašingtono universitete. Dainius Vaičekonis koncertuoja su garsiais muzikantais geriausiose Amerikos koncertų salėse. Jis taip pat dažnai kaip fortepijoninis duetas „Piano espresso“ koncertuoja su žmona Asta. Pianistas dėsto Shoreline koledže, Vakarų Vašingtono universitete ir Music Works Northwest mokykloje. D. Vaičekonis priklauso College Music Society ir MTNA organizacijoms ir dažnai kviečiamas teisėjauti pianistų konkursuose Oregono bei Vašingtono valstijose.

Iš http://www.alietuvis.us/al/index.php?news=586

2009.02.03

0 Comments|2 Views|View full article
Other:Rimvydas Kepežinskas
Posted by: Daiva Karpavičiūtė on June 17 2009 00:03

Rimvydas Kepežinskas – garsus lietuvių grafikas ir knygų iliustruotojas, Turino knygų mugės Lietuvos vaikiškų knygų programai sukūręs nuotaikingus paveikslėlius – juos matote šalia visų čia skelbiamų tekstų. Rimvydo Kepežinsko knygų vaikams iliustracijos ypatingos: žaismingos, šviesios, optimistiškos, kartais padaužėliškos ir visada spinduliuojančios gerumą, suteikiančios patrauklius, spalvingus vaizdų „drabužius“ ir lietuvių, ir visame pasaulyje garsių užsienio rašytojų pasakojimams. Tokios yra A. Lindgren knygos „Pepė eina į mokyklą“, G. Rodari‘o „Čipolino nuotykių“, V. V. Landsbergio „Obuolių pasakų“, V. Nemunėlio knygos „Šimtą metų aš gyvensiu“ iliustracijos. Beje, už pastarosios knygos apipavidalinimą dailininkas buvo apdovanotas knygos meno konkurse „Vilnius 2006“.

Be grafinio dizaino ir iliustracijų, Rimvydas Kepežinskas taip pat dirba estampo ir kaligrafijos srityse. Šis menininkas nuo 1987 m. surengė per dešimt personalinių darbų parodų, dalyvavo grupinėse grafikos, plakatų, knygų vaikams iliustracijų parodose Lenkijoje, Italijoje, Švedijoje, Ispanijoje, Vokietijoje ir kitur.

Rimvydas Kepežinskas (g. 1956 m.) 1980 m. baigė Vilniaus dailės institutą, grafikos specialybę, nuo 1993 m. dėsto Grafikos katedroje, o nuo 2003 m. yra šios katedros vedėjas. 1992 m. jis apdovanotas UNICEF prizu vaikų knygų iliustracijų parodoje Bolonijoje, 2001 m. gavo apdovanojimą Europos iliustracijos bienalėje Japonijoje, laimėjo keletą prizų mažų formų grafikos konkursuose. 2006 m. gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

http://www.lituania2007.eu/?g=vaiku_meniu&l=lt&n=rimvydas_kepezinskas&p=informacinis_vaiku&m=152

0 Comments|2 Views|View full article
Visits
0000649
 
Loading...
Loading...