PremiumPlus family site
Welcome

Mijn naam is  Emile Van der Niepen en ik ben met deze site begonnen om onze familiegeschiedenis samen te stellen in internet tijden.

 

Onze minder bekende  familienaam dwong mij twee zaken te weten. 

-   Wat is de oorsprong van deze naam.

-   Van waar kwamen onze eerste voorvaderen vandaan?

 

Volgens genealogen, zou de familienaam „Van der Niepen” voortkomen van  iemand welke een naam moest hebben naar  afkomt , beroep, woonplaats, of  zelfs vondeling …

Van der Niepen , „ van der „ zou verwijzen naar of afgeleid zijn van de parochie NIEPPE ,nu een gemeente in Frans Vlaanderen. Nieppe=Niepkerke (FV) .

 

In 1388 is er al een Ghilibert van der niepe, Veurne (Delhaye 46) en in 1568 Hans van Niepe, FV (DGW). Word je ook nieuwsgierig?

 

Ik ben op zoek naar onze oudste gekende rechtstreekse stamvader, misschien komen we de vorige namen nog eens tegen, dat zou pas straf zijn, maar waarschijnlijk onmogelijk, toch nog niet opgeven…

 

Deze site werd gemaakt met MacFamilyTree7. Dit is een mooi programma  dat mensen zoals u en ik in staat stelt om een privé site te maken voor de familie, een stamboom te bouwen en familiefoto's en geschiedenis te delen. 

 

Wanneer 45.000 jaar geleden onze eerste voorouders met ons DNA uit Afrika kwamen en doorreisden naar het huidige Midden Oosten, werd daar hun DNA zoals nog wel eens gebeurd, naar mijn en uw DNA  R1b afgetakt.  Deze voorouders deden er dan nog eens 20.000 jaar over om  vandaar zich naar  Frankrijk en onze streken te verspreiden.Ons DNA komt dus vandaar. Zie mijn Media Migratie Y DNA.

Onze stamboom is op deze site online gepubliceerd! Er zijn  ongeveer 465 namen op onze familiesite. De vroegste gebeurtenis is de geboorte van Robrecht Van den Storme ° 1570 in Haaltert.

 

Onze oudst bekende stamvader is Paulus Van der Niepen °1681. De recentste gebeurtenis is geboorte van Seppe Van der Niepen  (27 aug 2013).

 

Wat ons vooral aanzet, van waar kwam onze oudst bekende voorvader Paulus Van der Niepen.

http://www.lys-sans-frontieres.org/decouvrez-la-vallee-de-la-lys/

nieppe.html

 

De voorvaders van Paulus kwamen hoogst waarschijnlijk uit de streek en of de bossen van NIEPPE (onder Ieper).Streek in Frans Vlaanderen, omgeving van Rijsel en toen Vlaams.

Grenst in het zuiden aan de Leie, en biedt het noordwesten, een panorama van de Monts de Flandre. Uitgestrekte bossen van het huidige Nieppe bos  om uit te breiden naar Waasten (bos dat wordt aangeduid als de "Den iepen bosch" woud van iepen) Niepkerke; kerk  gemaakt van iepen, het was waarschijnlijk ook de eerste parochie.

De naam Niepkerke betekent zoveel als iepenkerk.

Iepen lijken op de eik. Doch eeuwen terug was er in onze streken een iepenboom ziekte en verdwenen de meeste iepen.

In de zestiende eeuw barsten de eerste godsdienstconflicten los . Heel wat Calvinisten vonden de dood aan de galg van Nieppe, vandaar de bijnaam „land van de gehangenen"

Veel inwoners , de niet meer Katholiek gelovigen dreigde de galg of brandstapel. Velen vluchten naar het vrije Noorden, het Calvinistische Nederland. Anderen geraakten niet zover en geraakten waarschijnlijk maar tot Ninove en omstreken. 

Onze voorouder Emiel was protestant en zijn jongere broer Arthur Victor °Outer 22/04/1896 werd protestant prediker in Henegouwen

 

De site is voor het laatst bijgewerkt op 26 juli 2015. Je kunt je opmerkingen en aanvullingen, plus foto’s sturen naar e-mail; evanderniepen@gmail.com.   Veel plezier met je ontdekkingen!

 

Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Onghena - Heirman Web Site
A site member joined another family site: kokke Web Site
A site member joined another family site: MAUROY Web Site
July 27, 2015
A site member joined another family site: de groot Web Site
A site member joined another family site: de groot Web Site
A site member joined another family site: Verdonk Web Site
A site member joined another family site: demaret Web Site
July 26, 2015
A site member invited A site member to the site.
A site member joined another family site: Joel Web Site
A site member joined another family site: FAMILIEBOOM GEEROMS Web Site
July 25, 2015
A site member joined another family site: Van Den Branden Web Site
A site member joined another family site: Verdonk Web Site
July 24, 2015
A site member joined another family site: Jones Web Site
A site member joined another family site: stamboom rudi Web Site
A site member joined another family site: stamboom rudi Web Site
A site member joined another family site: stamboom rudi Web Site
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0001459