PremiumPlus family site
Welcome

Olen tämän sivuston perustaja Matti Ilmari Tuovinen .
Sivusto on luotu käyttäen MyHeritage.com:ia. Tämä hieno ohjelma tekee mahdolliseksi sen, että minunlaiseni henkilöt voivat tehdä oman perhesivuston, rakentaa sukupuun ja jakaa perhekuvia. Olen käyttänyt sivuja laatiessani lisäksi apuna Tyyne Hämäläisen  (os.Tuovinen) tekemän 17 sivuisen  A-4 kokoista sukuluetteleoa, jonka hän sai valmiiksi  01.08.1984. Myös Valto Puustisen ja Eero Tuovisen yhdessä tekemä SUKUKIRJA TUOVINEN 2010 on ollut erinomainen apu lisätä ja tarkentaa tietojamme. Suosittelen tutustumaan teokseen.  Kirjassa on mm. maininta, että Tuovisten kaksi alkukotia Ylä-Savossa ovat olleet Sonkajärven Tuovila ja Haajaistenjärven rannalla sijaitseva Uura, joten aluksi olen laittamassa nämä sukuhaarat tähän muistiin. Siis Uuran- ja Vehmasjärven sukuhaarat Itse kuulun Vehmasjärven Tuovisiin. Myös Päsmärin, Hernejärven, Maaningan,  Karvasalmen, Petäjälahden, Palosenmäen ja Riistavesi-Karttulan sukuhaarat ovat minulla olemassa olevin tiedoin kirjattu.  Lisäksi on ollut tärkeä saada haastatella nyt elosssa olevia sukulaisiaan ja heidän lisäänyviä perheitään ja pyrkiä saamaan oikeat tiedot ajan tasalle. Jos haluat kommentoida sivustoa tai antaa palautetta, ole hyvä, klikkaa here ottaaksesi yhteyttä.

Our family tree is posted online on this site! There are 17456 names in our family site.
Tämä sivusto on päivitetty viimeksi Aug 3 2015 ja sillä on 77 rekisteröitynyt(tä) käyttäjä(ä). If you wish to become a member too, please click here.   Viihtymisiä!


Go to family tree
Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Erickson Family Site (23andMe)
A site member joined another family site: Larsson Web Site
A site member joined another family site: Henrik Blank Web Site
A site member joined another family site: Eklund Web Site
Aug 02, 2015
A site member joined another family site: Olausson Web Site
 
View older news
News articles
Genealogy:Sukuvaakuna
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on Nov 26 2013 05:03

Sukuvaakunen ovat suunnitelleet veljekset Eero ja Jari Tuovinen Sonkajärveltä.

Mustassa kentässä hopeinen aaltokoroinen palkki; ylälohkossa kaksi kirvestä, alalohkossa kolme tähkää, kaikki kultaisia.

0 Comments|12 Views|View full article
Announcements:Itäkosken sukuhaara yhdistyy Vehmasjärven sukuhaaraan.
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on July 30 2012 03:14
Lahtelainen Lauri Tuovinen on löytänyt merkittävän tiedon Itäkosken vanhimman Philip Tuovisen s. 01.01.1792 oikeat vanhemmat, jotka olivat Michael Tuovinen s. 1768 Iisalmi Sydänmaa ja Katariina Korhonen s. 1769. Vanhemmat kuuluvat Vehmasjärven sukuhaaraan ja näin ollen Vehmasjärven ja Itäkosken sukuhaarat todellisuudessa ovat todistetusti samaa Vehmasjärven sukuhaaraa.
0 Comments|21 Views|View full article
Genealogy:Sukuselvityksestä.
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on July 24 2012 06:56

Sukukirja Tuovinen 2010 on ollut suurena apuna kootessani tätä sukupuuta tähän ohjelmaan. Kirjan ovat koonneet Valto Puustinen ja Eero Tuovinen.

Vehmasjärven ja Uuran Tuovisten sukuselvityksen tiedot kirjassa on yhdistelty useiden sukututkijoiden työn pohjalta. Suurimman osan sukututkimusta kirjassa ovat suorittaneet Anja ja Eila Heiskanen Kuopiosta. Tyyne Hämäläinen Hyvinkäältä on kerännyt tietoja Saarimäen Tuovisista, jotka polveutuvat Varpaisjärvelle ja Sälevälle. Sälevän Teerimäen Tuovisten erttäin tarkan sukuselvityksen on koonnut Urpo Tuovinen Kemistä. Lauri Tuovinen Lahdesta on selvittänyt Rautavaaran ja Varpaisjärven Tuovisten sukuhaaroja. Sirkka Konttinen Kuopiosta on selvittänyt Harvankylän Tuovisten esivanhempia ja Valto Puustinen Iisalmesta on kerännyt tietoja nuoremman polven Harvankylän Tuovisista. Marketta Partanen Helsingistä on myös tutkinut Tuovisten sukuun kuuluvia sukuhaaroja. Tiedot varhaisista Vehmasjärven ja Uuran Tuovisista vuosilta 1627-1657 perustuvat kuopiolaisen Veikko Tiikkaisen selvitykseen kirjassa Karjalan voikoit. Opettaja Kaarina Ruotsalainen on tallentanut vanhaa perimätietoa Vehmasjärven Tuovilanmäestä ja Sonkajärven Harvankylän Tuovilasta.

Tämä ohjelma antaa meille kaikille mahdollisuuden päivittää tietojamme ja etsiä esivanhempiamme myös näin digitaalisestikin. Myös valokuvien lisääminen tekee tutkimuksesta värikkäämmän ja rikkaamman.

0 Comments|9 Views|View full article
Genealogy:Tuovis-suvusta
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on July 24 2012 05:50

Sukukirjaa 2010 toimittaessaan ja tietoja kootessaan on toimitukselle käynyt selväksi, että käytettävissä oleva aineisto viittaa voimakkaasti Pohjois-Savon Tuovisten yhteiseen alkuperään. Perimätieto ja lähteet käytännössä kaikkien sukuhaarojen osalta luovat jonkinlaisen, tyypillisesti hataran linkin Maaningan seudulle ja Tuovilanlahteen, usein jopa suoraan Tuovilan tilalle. Vaikkei kova kirjallinen fakta pystykään sanomaan mitään varmaa tarkoista sukulaissuhteista, voimme kuitenkin niin halutessamme katsoa Pohjoi-Savon Tuovis-sukujen varhaisten vaiheiden olevan oleellisesti samanlaiset, elleivät sitten aivan samat. Seuraavassa joitakin näkökulmia Tuovis-ilmiöön noin yleensä, sukuhaaroittain erottelematta.

Muutto Savoon

Maakirjojen, myllytulliluetteloiden ja puutteellisten kirkonkirjojen perusteella voidaan sanoa, että Pohjois-Savon Tuovisten esivanhemmat ovat Klemetti-kirjurin aikaisia savolaisia uudisraivaajia. Pohjois-Savoon Tuovisten sukua on tullut Etelä-Savosta Rantasalmen ja Joroisten suunnalta.

Ensimmäiset tiedot suvusta löytyvät maakirjoista ja myllytulliluetteloista. Maaningan Tuovilanlahteen muutti Jussi ( Juntti ) Tuovinen Joroisten Kotkanlahdelta 1500-luvun alkupuolella. Juntti Tuovinen asui Kiukoonmäessä; tilan nimi on ollut Tuovila, myöhemmin Esala. Juntti Tuovinen on toiminut lautamiehenä 1551-1555 ja jopa väliaikaisena nimismiehenä vuonna 1576. Juntti Tuovinen on ollut ensimmäinen veronmaksaja Tuovilanlahdessa. Vuoden 1600 veroluettelossa mainitaan 6 tilaa joista neljässä asui Tuovisia. Vaikuttaa selvältä, että Juntin ja hänen poikiensa perintö johtaa suoraan Maaningan Tuovilanlahdensukuhaaraan.

Iisalmen seutuville Sonkajärvelle muutti Tuovisia 1500-luvun loppupuolella; nämä olivat luultavasti Juntti Tuovisen sukua, sillä Arvo M. Soinisen tutkimus Pohjoi-Savon asuttaminen keski-ja uuden ajan vaihteessa kertoo, että vuonna 1546 Löydynmäessä asuneen Joan Toffuisen ( Yrjö/Jöran/Georg Tuovisen ) ja Pielavedellä asuneen Oluff Laitisen arviokuntaa olisi verotettu muun muassa Vehmasjärvellä sijaitsevista tiluksista. (Arviokunta oli keskiaikana useamman viljelijän ryhmitys, joka yhdessä vastasi veroista.) Vuoden 1664 maakirjassa tämän jakokunnan numero oli 511 ja siihen kuului maita Tuovilanlahden, Päsmärin, Vehmasjärven, Haajaisten, Karialan ja Pajumäen kylissä. Isonjaon jakokuntaan kuuluivat tilukset Tuovilanlahti 1-6, Päsmäri 1, Vehmasjärvi 2, Haajainen 1, Kariala 1 ja Pajumäki 1. Vehmasjärven ja Tuovilanlahden tiluksien kuulumista samaan verotusyksikköön on hankalaa selittää muuten kuin kiinteillä sukuyhteyksillä näiden maantieteellisesti etäisten tilojen välillä.

Sotkamossa, Paltamossa ja Nurmeksessa on runsaasti Tuovisten sukua, joka on nähtävästi Savosta lähtöisin, kenties tämän saman Pohjois-Savon asutusaallon kaukaisempia vesoja. On arveltu, että kyse voisi olla Uuran kadonneesta sukuhaarasta.

Onkohan joku jo tutkinut näitä Kainuun Tuovisia?

0 Comments|4 Views|View full article
Genealogy:Tuovisen nimi.
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on July 24 2012 02:46

Ruotsin vallan aikaan valtakunnan virallinen kieli oli tietenkin ruotsi, joka periytyi myös autonomian kaudelle sukupolvien ajan virkamiesten ja papiston koti-, tai ainakin oppikielenä. Moni ei osannut suomea lainkaan.

Vanhoja kirkonkirjoja lukiessa on hyvä pitää tämä kielikysymys mielessä; me emme tiedä, miten 1600-luvun savolainen itse lausui nimensä, emmekä miten huonosti Suomea ymmärtävä pappi tai kirjuri sen tajusi. Horjuva kirjoitustapa kertoo tästä: Kuopion ympäristöstä tapaa oletettavasti samalle nimelle 1700-luvun vaihteessa ainakin kirjoitusasuja Tovinen, Tuovinen, Tuofvinen, Tuofwin, Tuåwin, Tuovin. Sama tietenkin pätee etunimiin. Vuoden 1756 jälkeen nykyinen kirjoitustapa näyttäisi vakiintuneen ainakin sukunimen osalta, kun taas viimeistään vuoden 1858 kieliasetus pakotti kirjoittamaan myös etunimet suomeksi kirkonkirjoihin.

Mitä nimen merkitykseen tulee, niin Pentti Tuovisella on veikeä selitys, perustuen skandinaaviseen mihen nimeen: Tove, Tuåvin, Tuofin, Toffuin, Toffin, Toffinen, Tuoffinen, Tuovin. Etunimiperinteessäkin voi kuvitella näkevänsä vielä kirkonkirjoissakin tiettyä ruotsalaista vivahdetta. Tästä aiheesta on Pentti Tuovinen runoillut vauhdikkaasti näin:

Viime vuosituhannen alkupuolella Pohjanlahden rannoillakin nähtiin lohikäärmekeulaisia viikinkiveneitä, vaikkei siellä vielä ollutkaan paljon rosvottavaa. Eräs viikinkialus rantautui nykyisen Vaasan tienoilla, otti mitä otettavissa oli, ryösti ja rakasteli niin kuin tapana oli. Lähdön hetkellä kuutostuhdon styyrpuurin laitimmainen mies puuttui. Häntä odoteltiin aikansa, mutta sitten päällikkö antoi lähtökäskyn. Ehkä tämä Tove oli heittänyt henkensä jossain kahakassa paikallisten kanssa, arveltiin. Ei Tove suinkaan kuollut; päinvastoin, Tove makoili hyvinkin riskinä erään svarholmilaistytön aitassa; viikinki oli asettumassa aloilleen. Tästä Tovesta katsotaan alkaneen Tuovisen suvun. Tove antoi nimensäkin Vaasan lähellä olevalle kylälle, joka on Toby, suomalaiselta nimeltään Tuovila.

EDELLÄ KERROTTU PERUSTUU PENTTI TUOVISEN KERTOMUKSEEN SUKUTUTKIMUSHARRASTAJIEN KOKOUKSESSA V. 2004.

0 Comments|4 Views|View full article
Genealogy:Suvun syntysijoilla.
Posted by: Matti Ilmari Tuovinen on June 24 2012 02:10

Tuovisia on elänyt Maaningan Tuovilanlahdessa 1500-luvulta lähtien, mikä tekee tästä selkeästi vanhimman tuntemistamme Suomalaisista sukuhaaroiista. Muilla sukuhaaroilla on myös pääsäännöllisesti perimätietoa tai kovaa faktaa siitä, että näiden alkuperä on nimen omaan Maaningalla; on perusteltua arvella, että monet muista sukuhaaroista periytyvät samoihin esi-isiin Tuovilanlahtelaisten kanssa.

Tiedot seudun ensimmäisistä Tuovis-sukupolvista ovat sekavia ja puutteellisia, ei ole syntymäaikoja eikä aina tiedä kenen pojista on kysymys. Tietoja on otettu Tuovilanlahden kyläkirjasta ja nimiä 1548-1600-luvun myllytulliluettelosta, jota pidetään henkikirjan edeltäjänä.

Jussi Juntti Ollinpoika Tuovinen on muuttanut ensimmäisenä Tuovisina Tuovilanlahteen Joroisten Kotkanlahdelta. Juntti Tuovinen asui Kiukoonmäessä, tilan nimi on ollut Tuovila, myöhemmin Esala. Tilan pinta-ala on ollut 580 hehtaaria. Rekisterinumero 1 A. Esala on ollut kylän taajamassa. Myöhempinä omistajina mainitaan Eljas ja Pekka Tuoviset.

Juntti on toiminut lautamiehenä vuosina 1551-1555 sekä väliaikaisena nimismiehenä vuonna 1567. Asui Tuovilanlahdessa vuoteen 1586 saakka. Vuoden 1600 veroluettelossa mainitaan 6 tilaa joissa asui Tuovisia.

Luettelo Juntinpojista, puolisoista ja tyttäristä ei merkintää:

1) Yrjö Juntinpioka Tuovinen

2) Eljas Juntinpoika Tuovinen

3) Olli Lille Juntinpoika Tuovinen

4) Pekka Juntinpoika Tuovinen

5) Yrjö Juntinpoika Tuovinen synt. 1570 ?

6) Yrjö Yrjönpoika Tuovinen synt. 1600 ?

7) Eljas Yrjönpoika Tuovinen synt. 1630 ?

8) Pekka Eliaksenpoika Tuovinen synt 1665 ?

9) Yrjö Pekanpoika Tuovinen synt. 1695 ?

Tuovolanlahden Tuovisten sukua on selvittänyt ainakin Tauno Tuovinen; mm. Maaningan sukuhaara perustuu hänen julkaisemaansa kirjaan.

0 Comments|32 Views|View full article
Visits
0013763