Welcome

Jeg heter Bjørn Ressem og jeg startet dette webstedet. Det er ment som et felles familietre for alle i min slekt, samt mine barn og deres mødres slekt, og du kan bygge på din eget slekt. Send gjerne en kommentar på dette nettstedet.

HOVEDOMRÅDENE for dette slektstreet er Nord-Trøndelag, Hemnes/Rana - Bodø/Lofoten/Vesterålen(Benkestok/Ellingsen), Dovre/Dombås og Valdres (Røe/Rudi/Rogne). Dertil Dishington-slekten i Norge og forfedrene på Orknøyene, Scotland, England, Danmark, Holland, France. Henrik 8.'s bror og far (Tudor) er gjennom denne slekten stamfedre til Janicke, Wilhelm og Henrik. 

DOKUMENTASJONENE mine kommer hovedsakelig fra: 1) Slektsbok for Mønnes/Rones (Heimdal/Rennemo/Skarset/Tinglum) skrevet av Ragnar Heimdal, utgitt 1977.             2) Slekten Dishington av Johan A Voll.  3) Slektstavlenotater for Røe/Rudi/ Skrutvold og Døvre/Rogne i Valdres skrevet av sivilarkitekt Magne Røe, sønn av Ola Røe (Rudi) på Store Røe Gård i Øystre Slidre. 4) Bergmannsslekten Tax, av Horten-Nyberg-Trøan, utgitt 2012, 680 sider. (mye Blostrupsen).  5) Slektsboken om Jacobsen/Ressem-ætta (Jacobsen/ Saksvoll). Dertil bygdebøkene fra Malm/Beitstad, Steinkjer/Sparbu, Verdal og Dovre. Øvrig dokumentasjon er hentet fra andre i familien og utveksling av såkalte, etter min vurdering, sikre "Smart-treff" fra andre brukere av MyHeritage. 

RESSEM-navnet: Min fars farfar Peter Jørgen Ressem bygslet et jordstykke av Ner-Ressem, kalte det Innlegget/ Redsemplass og tok navnet Ressem. Han har forfedre fra Mønnes gård i Vuku, Verdal. Hans sønner Martin, Anton og Maurits brakte Ressem-navnet videre i vår slekt. Hans mor var Jonetta Jørgensdatter Ressem fra Solberg. Hans kone, min oldemor, Thora Olsdatter Holmfet, har forfedre fra de fleste gårdene i Malm og Beitstad, Vada, Malmo, Landsem, Saugestad, Solberg, Ressem. Dertil forgreninger til Jacobsen-slekta på Steinkjer.

SKATLAND-navnet: Min morfar Marius Paulsen Skatland ble tidlig bortsatt og deretter adoptert på konfirmasjonsdagen av Johannes Skatland på Namdalseid. Hans mor hette Marie Wilhelmsdatter Nyheim Welde (gift Nyheim) og døde 105 år gammel på Namdalseid aldersheim. Hennes farmor og farfar var fattige innflyttere fra Elverum som kom til Verdal (via Molde) i 1843 med 6 barn for å få jobb som tømmerfløtere. Min mors søster, Målfrid Skatland, var gift med Håkon Falmår, den siste eier av gården Folmer i Harran, før den brant (Åsmulen/Aune-slekta). Familien har nå hytte på stedet.

FOKSTUEN. Tippoldemor til min mormors mormor vokste opp på den gamle Fokstuen på Dovre, med forfedre fra Folldal, Dovre (Arneklev og Berg-Dombås), Lesja og Lom.

De fleste av mine aner i treet er fra Nord-Trøndelag, men også mye slekt i Folldal, Dovre, Lesja og Lom, samt bergverksfolk i slekten Tax.       

Jeg mangler mye i dette slektstreet om mine fettere og kusiners etterkommere, samt bilder av våre forfedre. Bidrag ønskes! 

 

www.slektentax.com.  Bergverksfamilien Tax. Ole Petter Blostrupsen (Ole Petter Dullum) var min oldefar og kommer fra Alvdal, Østerdalen. Hans tip-tip-tip oldeforeldre var Jacob MathiasTax og Christine Hohendorff/Hoffendorf, bergverksfolk, opprinnelig fra Sachsen i Tyskland, de levde på gården Vestran/Vestrum ved Ekne i Skogn i Nord-Trøndelag mens han var bergmester nordafjells, rundt 1650. Jacob og hans 2 brødre Johan Georg og Tobias kom til Norge i 1652 og er opphavet til slekten Tax i Norge.

 

BENKESTOK: Mine sønner i Bodø er på morsiden etterkommere i Benkestock-slekten. Trond Tordsøn Benkestock f.1373 (gm Ulvilde Jonsdatter Smør) på Finnøy i Rogaland, er deres stamfar 14 generasjoner tilbake.

 

DISHINGTON. Wilhelms oldemor Othelie Jensen Dahl, er dertil etterkommer i 8. ledd av Jacob Andersen Dishington, den første Dishington i Norge(1630), og har dermed aner i dette treet tilbake til kongehusene i Europa på 13-1400-tallet,bl.a. Tudor/Stuart i England.

 

HARALD HÅRFAGRE kan være direkte stamfar i 32-33. ledd til alle mine barn, på morsiden. Alle disse slektsleddene kommer frem i slektstreet. Dette via Prost Hans Lauritsen Blix (1596-1666) i Bodø som deres direkte stamfar i 12.ledd. Blix-familien kommer fra Schancke-familien og de svenske kongeættene i Jæmtland. Her går slekten bakover via Isle of Man og tilbake til de norske kongeættene på Ringerike.  NB! Det råder stor usikkerhet rundt alle mulige barn av Harald Hårfagre. Han var gift mange ganger, hadde mange friller og det ble kamp om kronen etter hans død. Harald selv innsatte sin siste sønn, Eirik Blodøks som medkonge i Norge før sin død. Historisk er 16-20 sannsynlige barn med 7 forskjellige mødre registrert. Jeg har forutsatt at Sigurd Rise Haraldson var hans sønn med Snefrid Svassedatter, datter av samekongen Svasse Finden.

 

Jeg har 3 særkull, mine barn har 3 forskjellige mødre. Da blir treet ganske omfattende, med familiene til mine barns mødre. Den yngste etterkommer av meg i treet er min datterdatter, Josephine Ressem Sørensen, bosatt i Holstebro, Danmark.

Jeg har en egen FB-gruppe med medlemmer i slektstreet. NB! Du må være på Facebook. 

De som blir medlemmer på denne web-siden kan selv legge inn nye personer, tilleggsopplysninger og bilder, og vi kan sende meldinger til hverandre. Du kan også bruke data herfra og lage egne familiesider. Hvis du har kommentarer eller tilbakemeldinger om dette webstedet, vennligst klikk here for å kontakte meg.                  

Our family tree is posted online on this site! There are 27134 names in our family site.
Dette webstedet ble sist oppdatert Oct 3 2015 og det har for tiden 66 registrerte medlemmer. If you wish to become a member too, please click here.   Håper det blir en interessant reise! Og nyt familiebildene.


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Yesterday
Thor Einar Sparby joined another family site: Folmoe-Kroutikhine Web Site
Bjørn Ressem commented on event 39th birthday of Rita Synnøve Henningsen:
 Gratti grattis Rita 
Oct 02, 2015
Bjørn Ressem published a new version of the Bjorn Ressem family tree from the Family Tree Builder
Oct 01, 2015
Bjørn Ressem invited Marit Smith to the site.
Sep 30, 2015
Bjørn Ressem joined another family site: Buhl Web Site
Bjørn Ressem added the photo Jesper scorer to album Family photos
 
Sep 28, 2015
Bjørn Ressem joined another family site: Dans familie Web Site
Sep 23, 2015
Bjørn Ressem said: I dag fyller mitt barnebarn Jesber Berg-Hanssen 9 år, grattis!!
Sep 16, 2015
Bjørn Ressem joined another family site: Tronstad Web Site
Sep 01, 2015
Hege B Jakobsen commented on event 42nd birthday of Hege Bergfald Jakobsen:
 Tusen takk Bjørn og familietreet 😃 
Bjørn Ressem commented on event 42nd birthday of Hege Bergfald Jakobsen:
 Grattis grattis Hege fra oss i familietreet 
Aug 22, 2015
Bjørn Ressem commented on event 63rd birthday of Magne Anders Røe:
 Grattis grattis Magne Anders 
Aug 19, 2015
Bjørn Ressem commented on event 51st birthday of Lars Petter (Ressem) Berg-Hanssen:
 Grattis grattis min sønn 
Aug 13, 2015
Bjørn Ressem commented on event 66th birthday of Tor Odd Ressem:
 En hilsen på dagen også fra slektsiden 
Aug 12, 2015
Bjørn Ressem commented on event 43rd birthday of Anne Cathrine Ressem:
 En liten hilsen også fra slektstreet 
Apr 24, 2015
Bjørn Ressem commented on event 69th birthday of Torild Sakshaug:
 Hei Torild, til lykke med dagen! I slektsforskningen jeg driver med har jeg funnet at min tip-oldefar på min mors side (Skatland), Wilhelm Børresen, også er tip-oldefar til Ragnar, på hans mors side (Skjelstad). Wilhelm Børresen og hans kone Martha var fattige småbrukere i Sparbu/Ogndal. Håper dere har det bra! 
Oct 18, 2011
Bjørn Ressem created the family site
Have a great time using your family site on MyHeritage!
News articles
Kids:Grattis grattis
Posted by: Bjørn Ressem on Apr 21 2015 03:14
Idag fyller tvillingene til Hege B Jacobsen, Jens og Haakon Giæver 11 år. Vi gratulerer
0 Comments|5 Views|View full article
Announcements:62 årsdag
Posted by: Bjørn Ressem on Feb 14 2015 03:58
Hilser til mine fettere, tvillingene Trond og Yngve Sakshaug på 62-årsdagen
0 Comments|41 Views|View full article
Kids:Bursdag
Posted by: Bjørn Ressem on Oct 4 2014 10:14
Stor dag i Holstebro, Henry August fyller 6 år
0 Comments|32 Views|View full article
Kids:Josephine i Holstebro er 3 år i dag
Posted by: Bjørn Ressem on Jan 8 2014 05:07
Morfar GratulererLaughingWink
0 Comments|47 Views|View full article
Visits
0016252