Welcome

Velkommen til Lene og Pers slægtsweb.

Jeg hedder Per Jakobsen og er ansvarlig for dette websted. Jeg er efterkommer af familierne Hansen og Jacobsen. Min kone, Lene er efterkommer af familierne Husted og Andersen.

Har du bemærkninger vedrørende dette websted, bedes du venligst kontakte mig ved at klikke here.
Siden blev sidst opdateret den July 30 2015 og har pt. 100 medlemmer.

Our family tree is posted online on this site! There are 1682 names in our family site. 

Har du billeder af familiemedlemmer som mangler, er du velkommen til at uploade dem via fanen 'Billeder & videoer', ligesom du kan sende dato- og stedinformationer, omkring fødsel, vielse og død, ved at klikke here.
  
God fornøjelse!

OBS / AKTUELT
Jeg vil gerne udbygge info på nærmeste familie, f.eks. hvilken beskæftigelse har de haft, hvornår - hvilken uddannelse og måske bare en god historie. Hvis I har nogle sådan må I gerne sende mig en mail here.

Se f.eks. artiklen nederst om krigens tid i Trunderup (Birgit Jacobsen)


Go to family tree
Family news
July 22, 2015
A site member commented on event 13th birthday of Keely Anders:
 Happy, happy birthday, Keely. May you have a wonderful day. We love you very much.
Ulla and Morfar 
A site member commented on event 13th birthday of Keely Anders:
 Hej Birgitt. Til Lykke med Keely. Jeg elsker jer. Love from faster Gitte. 
Feb 18, 2014
A site member commented on event 73rd birthday of Tove Vita Husted:
 Hej Tove. Hjertelig til lykke med dagen. Håber du har haft en god dag.
Hilsen fra Birgit 
Feb 06, 2014
A site member commented on event 67th birthday of Margit :
 Hej Margit. Hjertelig til lykke med dagen. Håber alt vel i familien Jacobsen. Alt vel her. Ønsker dig en rigtig god dag. Hilsen til alle fra Gitte. 
Feb 02, 2014
A site member commented on event 68th birthday of Kirsten Jacobsen:
 UPS! Kommer her ikke så tit - men bedre sent end aldrig. Til lykke Kirsten, håber du havde en god dag! De kærligste hilsner til dig og Mogens. Vivi & Co. 
Jan 31, 2014
A site member commented on event 68th birthday of Kirsten Jacobsen:
 Hej Kirsten.
Hjertelig til lykke med fødselsdagen, håber du får en god dag, sammen med dine kære. Alt vel her håber det samme hos jer. Hilsen til hele familien fra Gitte. 
Jan 28, 2014
A site member commented on event 15th birthday of Nora Mølgaard Jakobsen:
 På vegne af Nora (der ikke rigtig besøger siden) skulle jeg hilse mange gange og sige tusind tak for jeres hilsner" :) K.h. Vivi 
Jan 16, 2014
A site member commented on event 15th birthday of Nora Mølgaard Jakobsen:
 Hej Nora et stort tillykke fra Putte 
A site member commented on event 15th birthday of Nora Mølgaard Jakobsen:
 Hej Nora, tillykke med dagen, vi ses på søndag ! 
Jan 07, 2014
A site member commented on event 38th birthday of Katrine Shea Hansen:
 Hej Trine! Tillykke med fødselsdagen, håber du har en god dag! hils familien! Kærlig hilsen Anette 
Jan 03, 2014
A site member commented on event 64th birthday of Ulla Jacobsen:
 kære Ulla
stort TILLYKKE på dagen
Hanne 
Dec 31, 2013
A site member said: Godt nytår til alle, med ønsket om mange gode dage og oplevelser i 2014, og godt helbred til alle.
Dec 10, 2013
A site member commented on event 72nd birthday of Birthe Kirsten Nystrup Frederiksen:
 Hej Birthe.
Hjertelig til lykke med fødselsdagen. Håber du får en god dag. Hilsen fra Gitte. 
Dec 09, 2013
A site member commented on event 72nd birthday of Ulla :
 Hej Ulla ,hjertelig tillykke med fødselsdagen, håber i begge 2 har det godt, kærlige hilsner og tanker fra Putte 
A site member commented on event 72nd birthday of Ulla :
 Hej Ulla - Du oenskes et stort til lykke med foedselsdagen i dag - haaber du faar en god dag og mange gode aar fremover. Haaber I har det godt i N.W. ?
Hilsen fra
Lise & Villy
Nr.Aaby 
Dec 02, 2013
A site member commented on event 50th birthday of Lis Bøeg-Jensen:
 Tak Gitte - jeg har haft den skønneste dag og en dejlig reception og masser af forkælelse af alle. Så det er skønt at blive 50. Og tusinde tak for jeres flotte gavekort, det skal jeg nok få dejlige cremer for. Mange tak - hils alle og pas godt for dig selv knus Lis 
A site member commented on event 50th birthday of Lis Bøeg-Jensen:
 Hej Lis.
Hjertelig til lykke med dagen. Håber du havde en god dag i går. Håber også du bliver fejret lidt i dag.
Jeg havde en god tur i Det ny Teater.
Hilsen fra Gitte. 
Nov 12, 2013
A site member commented on event 45th birthday of Laila Jacobsen:
 Tusind tak Vivi. Håber alt går godt ved jer. K.h. Laila 
Nov 11, 2013
A site member commented on event 45th birthday of Laila Jacobsen:
 Til lykke med dagen, Laila - håber den har været god! K.h. Vivi 
Oct 27, 2013
A site member commented on event 52nd birthday of Annette Lehrmann:
 Rigtig tillykke med dagen, håber du bliver 'forkælet' ! 
Oct 24, 2013
A site member commented on event 25th birthday of Rikke Husted Jakobsen:
 Åh, jeg glemte jo at lykønske dig her også - men SÅ har jeg vist også været hele vejen rundt!! :) Ti-hi!! K.h. faster Vivi 
 
View older news
News articles
Family stories:Birgit om krigens tid i Trunderup
Posted by: Per Jakobsen on Feb 5 2013 12:37

Jeg er født på Staaby station den 14.08.1933. døbt i Brobyværk kirke.

Da jeg var to år gammel flyttede mine forældre til Trunderup station. Staaby og Trunderup station lå på Odense, Nr. Broby, Faaborg banen som dengang hed De sydfynske Jernbaner. Min mor bestyrede først Staaby og senere Trunderup station. Min far arbejdede ved Sydfynske Jernbaner senere ved DSB, da Etaten overtog Sydfynske Jernbaner i 1949.

Jeg begyndte i Trunderup forskole april 1940. Jeg husker tydeligt da tyskerne kom 9. April 1940. De fløj så lavt, jeg stod i køkkenet og så dem flyve forbi.

Min mor fik en besked over telefonen om nogle papirer, som lå i pengeskabet, de skulle hurtigst muligt destrueres. Min mor fik dem brændt i kakkelovnen, hun var meget nervøs ved situationen. Min far sagde nok så kækt, da han kom fra arbejde, om hun ikke havde set hvad der stod i de papirer, men det havde hun ikke, så jeg aner ikke hvad det drejede sig om.

Min mor ringede til min lærerinde og spurgte om jeg skulle i skole, hun mente jeg skulle komme, alt skulle jo helst gå så normalt som muligt.

Foråret 1943 begyndte jeg i skole i Odense, på Marie Jørgensens Pigeskole. Jeg rejste med tog til Odense hver eneste dag, jeg var meget glad for min skole og mine klassekammerater. Jeg fik også en masse venner på togturen frem og tilbage. Det skete at vores togtur tog noget længere tid end normalt for hvis der havde været sabotage på skinnerne, måtte vi jo med bus fra den ene station til den anden for at komme videre hjem.

I skolen måtte vi af og til i beskyttelsesrum, når der blev blæst luftalarm. Jeg mindes aldrig jeg var bange og det vil jeg tilskrive og rose mine forældre og skolen for. Husker når vi sad i beskyttelsesrum, frydede vi os over at så slap vi for den og den time. I årene frem til freden i 1945 oplevede jeg lidt forskelligt, da jeg boede på en station. I et godstog på vej til Odense med militæruniformer var der gået ild i en af vognene, så den blev sat af på Trunderup station. Så kom der tyske soldater som skulle holde vagt, de beordrede min far til at tænde op i kakkelovnen i ventesalen, for der skulle de have vagtstue. Heldigvis gik det da fredeligt for sig. Husker tydeligt en dag min mor havde lavet kaffe og inviterede et par af soldaterne, den ene sad og kiggede meget på mig og mine to mindre søskende, han tog et billede frem og viste os, han havde tre børn hjemme i Tyskland. Det gjorde indtryk på os at se den stakkels soldat med tårer i øjnene, han var sikkert ligeså ked af krigen som vi andre.

En anden gang hvor der holdt et godstog på Trunderup station, så min far en godsvogn som ikke var lukket rigtigt. Han satte låsen for og pludselig viste der sig en tysk soldat i vognen, han pegede på min far med et gevær, så far skyndte sig at tage låsen fra igen. Far vidste jo ikke der var mennesker i en godsvogn.

Aftenen den 4.05.1945 løb jeg ude og legede, da mine forældre kom og fortalte glædesstrålende at nu var der fred. Vi jublede alle og vi mødtes med naboer og venner. Vi smed alle vore mørklægningsgardiner væk og festede.

Dagene efter krigen var nok mere fredelige ude på landet end de var i Odense. Jeg oplevede ikke noget ubehageligt, men fra venner og bekendte har jeg da hørt om episoder som var ret uhyggelige. Årene efter krigen fortsatte jeg i skolen i Odense, hvor jeg afsluttede realeksamen i 1950.

1 Comment|12 Views|View full article
Family stories:Karen Jacobsen i Lokalhistorisk Nyt
Posted by: Per Jakobsen on Dec 16 2012 04:57

Dagligliv i Ullerslev under 2. verdenskrig
Af Aase Windeballe og Yvonne Løfberg.

Karen Jacobsen bor i dag i Lervad parken. Hun er kendt som en kvinde med stort engagement og mange og alsidige interesser. Aase Windeballe og Yvonne Løfberg besøgte i juni 2012 Karen for at høre hende fortælle om sin
Karens beretning om sin ungdom starter da hun efter at have været i huset i Langeskov kom i huset hos Kaspersens. Niels Kaspersen havde været elværks-bestyrer, men havde opsagt sin stilling på grund af sin kones kroniske sygdom. I stedet købte han i 1922 huset (Odensevej 9) over for elværket på hjørnet af Svendborgvej og Nyborgvej, der var bygget omkring 1900 og husede Smed Jørgensen, hvis værksted han drev videre.
En dag kom en bilist ind på værkstedet fordi han var kørt i stykker ved Ravnsbjerggård. Bilen blev lavet, og bilisten var me...

0 Comments|4 Views|View full article
Genealogy:Lenes bedstefar (Jens) bringer os LANGT tilbage
Posted by: Per Jakobsen on Dec 11 2011 10:21
Unislav van Bohemen er en direkte forfader til Lene Jakobsen (Andersen) (37 generationer; olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-olde-bedstefar)
Her er hvordan:
1.Tove Vita Andersen (Husted) er mor til Lene Jakobsen (Andersen)
2.Jens Christian Husted er far til Tove Vita Andersen (Husted)
3.Kristian Ehrenrich Husted er far til Jens Christian Husted
4.Christian Ehrenreich Husted er far til Kristian Ehrenrich Husted
5.Lise (Elise) Husted (Brockdorff) er mor til Christian Ehrenreich Husted
6.Henriette Christine Von Brockdorff (Von Pultz) er mor til Lise (Elise) Husted (Brockdorff)
7.Birgitte Sophie Jørgensdatter von Pultz (Kaas) er mor til Henriette Christine Von Brockdorff (Von Pultz)
8.Sofie Christine Kaas (Rudbeksdatter) er mor til Birgitte Sophie Jørgensdatter von Pultz (Kaas)
9.Jytte Nielsdatter Kaas (Banner) er mor til Sofie Christine Kaas (Rudbeksdatter)
10.Niels Ottesen Banner er far til Jytte Nielsdatter Kaas (Banner)
11.Jytte Nielsdatter Banner (Bild) er mor til Niels Ottesen Banner
12.Niels Evertsen Bild er far til Jytte Nielsdatter Banner (Bild)
13.Vibeke Clausdatter Bild (Podebusk) er mor til Niels Evertsen Bild
14.Anne Olufsdatter Magdalene Podebusk (Krognos) er mor til Vibeke Clausdatter Bild (Podebusk)
15.Oluf Stigsen Krognos er far til Anne Olufsdatter Magdalene Podebusk (Krognos)
16.Stig Olufsen Krognos er far til Oluf Stigsen Krognos
17.Oluf Stigsen (Krognos) er far til Stig Olufsen Krognos
18.Stig Pedersen Krognos er far til Oluf Stigsen (Krognos)
19.Regitze Christoffersdatter Stigsen til Krabberud-Krognos (Løvenbalk) er mor til Stig Pedersen Krognos
20.Christoffer den II Johansen Eriksson er far til Regitze Christoffersdatter Stigsen til Krabberud-Krognos (Løvenbalk)
21.Erik Klipping er far til Christoffer den II Johansen Eriksson
22.Christoffer den I er far til Erik Klipping
23.Valdemar Sejr er far til Christoffer den I
24.Valdemar den Store er far til Valdemar Sejr
25.Knud Lavard er far til Valdemar den Store
26.Erik Ejegod I er far til Knud Lavard
27.Svend Estridsen er far til Erik Ejegod I
28.Estrid Margrethe Thorgilsson (Svendsdatter) er mor til Svend Estridsen
29.Gunhild Tveskæg (Swietoslava) er mor til Estrid Margrethe Thorgilsson (Svendsdatter)
30.Dubravka Hertug av Polen (van Bohemen) er mor til Gunhild Tveskæg (Swietoslava)
31.Boleslav van Bohemen I er far til Dubravka Hertug av Polen (van Bohemen)
32.Vratislav van Bohemen er far til Boleslav van Bohemen I
33.Borivoj van Bohemen er far til Vratislav van Bohemen
34.Hostivbit van Bohemen er far til Borivoj van Bohemen
35.Meklan van Bohemen er far til Hostivbit van Bohemen
36.Kresomysl van Bohemen er far til Meklan van Bohemen
37.Unislav van Bohemen er far til Kresomysl van Bohemen
0 Comments|2 Views|View full article
Family stories:Lenes bedstefar Jens, nedstammer fra Erik Glipping !
Posted by: Per Jakobsen on Nov 25 2011 09:41
Christoffer 2., søn af Erik Glipping, broder til Erik Menved, konge af Danmark 1320-1326 og 1329-1332, fødtes den 29. september 1276. I 1289-1301 var han hertug af Lolland og Falster, 1303-1307 hertug af Estland, og i 1307-1315 hertug af Halland og Samsø. Allerede i Erik Menveds regeringstid forsøgte Christoffer at sikre sig del i kongemagten ved at få de konspirerendes løfte om at han, Christoffer, vil blive konge når Erik er blevet afsat. Erik Menved fik imidlertid nys om dette, og i 1315 måtte Christoffer flygte ud af landet. I 1318 gik Christoffer sammen med den fordrevne ærkebiskop Esger Juul og fredløse stormænd i et forsøg på sammensværgelse mod kongen. De indledte uden held et angreb på Skåne, men da Erik Menved døde i 1319 uden at efterlade nogen arving, var Christoffer klar. Erik skal på sit dødsleje have advaret mod at lade hans bror overtage tronen, men...

0 Comments|15 Views|View full article
Visits
0008389