You are not logged in
Log in
Sign up
PremiumPlus family site
Welcome

Mit navn er  Finn Kofoed og jeg er webansvarlig for dette sted.

Jeg har i over 40 år forsket i min bornholmske slægts aner og historie i kirkebøger og folketællinger m.v. på Landsarkivet og lokalhistoriske arkiver, suppleret med litteratur og historiske optegnelser.

 

Starten til det hele var min elskede far, Herman Peter Kofoed, med hans store viden og interesse for Bornholm og Bornholms historie. 

Den direkte slægtslinje er min fars familie Kofoed (Koefoed) fra Koefoedgaard i Østermarie og min mors familie Pedersen og Jespersen, der havde udgangspunkt i Østermarie og Østerlars. Hertil kommer navne fra mange indgiftede familier, også mest med rødderne på Bornholm. Billedet øverst til højre er familien Koefoeds oprindelige våbenskjold.

Lidt om navnet: Når man hedder Kofoed er ingen danskere vel i tvivl om, hvor man stammer fra. Der findes andre efternavne som kun findes på Bornholm, men Kofoed er vist det mest kendte.

 

Der er 4 måder at stave navnet på: Koefoed, Kofoed, Koefod og Kofod. Nogle forskere mener at e'erne blev brugt til at signalere stand. Jo flere e'er man fik puttet ind, jo finere var man - Koefoed som overklassens, Kofoed som middelklassens og Kofod som underklassens version. Koefod er den mest sjældne version. Andre mener at Kofod er det mest originale/oprindelige.

Der er noget der tyder på at de ekstra e'er i Koefoed blev indført af slægtsforskere i det 18. århundrede, for at skille de adlede Kofoed'er fra "pøblen". I kirkebøgerne har præsterne også skabt forvirring om navnet, så tænk på de 4 versioner som én, i det mindste i stamtavle-sammenhæng.

 

Har du spørgsmål eller bemærkninger, vil det glæde mig meget at høre fra dig. Du kan kontakte mig ved at klikke here.

Our family tree is posted online on this site! There are 13352 names in our family site. The earliest event is the birth of Thyra Danebod (871). The most recent event is the death of Charles Lars Mathias Hansen, Skrædder (June 29 2014).

Siden blev sidst opdateret den Aug 21 2014 og har i øjeblikket 227 medlem(mer). If you wish to become a member too, please click here.   God fornøjelse!


Go to family tree
Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Sandberg Web Site
A site member joined another family site: Lagrange Web Site
A site member joined another family site: Old-IT With Royal Danish Blood
A site member joined another family site: Nielsen Web Site
A site member updated his profile.
Aug 20, 2014
A site member joined another family site: Old-IT With Royal Danish Blood
A site member joined another family site: Shore Web Site
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0007487
 
Loading...
Loading...