Welcome
 

Hei og velkommen til min slektsside Smile

Jeg heter Ole Edvin Jæger Paulsen og jeg startet dette webstedet.
Jeg har brukt MyHeritage.com som er et flott system som lar alle som deg og meg opprette et websted for familien, selv publisere slektstrær og dele bilder på internett.

 

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger til siden, vennligst klikk here for å kontakte meg. Jeg er svært interessert i manglende informasjon om familiemedlemmer eller om det er noe jeg har lagt inn som er feil.

Dersom du går inn på en persons profil er det nederst på siden mulig å legge inn kommentarer, historier og minner. Gjør gjerne det eller send det til meg, så legger jeg det inn.

Dersom du er en del av vår famile er det hyggelig om du vil bli medlem. If you wish to become a member too, please click here.  

 

Jeg har også laget noen artikler/sammendrag av familiehistorie som du finner her: http://www.myheritage.no/site-news-151753891/familien-paulsen

 

Webstedet ble til sist oppdatert July 4 2015 og det har for tiden 105 registrerte medlemmer.

Håper du har nytte og glede av webstedet. Hygg deg!

Ole Edvin.Go to family tree

Go to family photos
Family news
Today
A site member published a new version of the Familien - 06062014 family tree from the Family Tree Builder
A site member joined another family site: Haugaard familie-webstedet
Yesterday
A site member joined another family site: FAMILY TREE - Kollerod Web Site
July 01, 2015
A site member joined another family site: nielsen Web Site
June 23, 2015
A site member commented on event 9th wedding anniversary of Tor Jæger Paulsen and Torhild Gjelsvik:
 gratulerer med bryllupsdagen,håper dere får en fin dag.
'Klem fra Mor 
June 21, 2015
A site member published a new version of the Familien - 06062014 family tree from the Family Tree Builder
June 18, 2015
A site member published a new version of the Familien - 06062014 family tree from the Family Tree Builder
June 12, 2015
A site member added a photo of Edith Møgelbjerg (født Andersen) and Ejler Andersen :
 
A site member updated the details of Edith Møgelbjerg (født Andersen) and Ejler Andersen in family tree Familien - 06062014
 
View older news
News articles
Family stories:Vinkel - Christian Pedersen og Else Marie Jørgensdatters forfedre og etterkommere.
Posted by: Ole Edvin Jæger Paulsen on June 5 2014 14:02

Vinkel

Christian Pedersen og Else Marie Jørgensdatters fofedre og etterkommere.

Min oldemor,Else Marie Christiansen var født og oppvokst i Mammen men bosatt i Vinkel fra hun ble gift i 1883 til hun døde. Hennes far, Mads Peter Christiansen var født i Vinkel men bosatt i Mammen fra han giftet seg første gang i 1859. Mads Peter var igjen sønn av Christian Pedersen født og død i Vinkel og Else Marie Jørgensdatter også født og død i Vinkel.

Christian ble født ca. 1785 i Vinkel. I 1817 giftet han seg med Else Marie som var født i 1798. De var da bosatt på Tromholt og han hadde stilling som Skogfoged. Ved fødselen til deres andre barn står det Skogfoged til Randrup. Det er han frem til våren 1822. Da ble Vinkel rammet av en Skarlagensfeber epidemi. Totalt 10 personer i det lille samfunnet dør. 4 av dem er i familien til Christian og Else Marie. I perioden fra 20. februar til 6. mars 1822 døde Else Marie sin yngste bror, Niels (20 feb.), Else Marie og Christians 2 barn - Karen (28 feb.) og Peder (1 mars) og hennes far, Jørgen (6 mars). Christian og Else Marie tar etter dette over hennes fars gård i Nabe hvor de blir boende frem til de dør. Hun i 1868 og han året etter i 1869. De fikk 12 barn, 66 barnebarn og 178 kjente oldebarn. Ved folketellingen i 1930 er det 19 eiendommer hvor fremdeles er bosatt kjente etterkommere etter Christian og Else Marie i Vinkel.

Jeg har skrevet ned det jeg har funnet om historien til deres etterkommere. Historien finner du ved å åpne den vedlagte PdF filen.

Gi meg gjerne tilbakemelding på historien.

0 Comments|35 Views|View full article
Family stories:Utvandring til Amerika fra Drammen - Jenny Mathilde Paulsen sin familie
Posted by: Ole Edvin Jæger Paulsen on Sep 30 2013 15:32

Utvandring til Amerika fra Drammen

Familiemedlemmene som utvandret fra Drammen var alle i familie med oldemor Jenny Mathilde Paulsen. Hennes far var Nils Petter Nilsen som var født og oppvokst i Modum hvor faren var verksarbeider ved Blåfargeverket. Han var snekker og jobbet fra begynnelsen av 1870 ved jernbanen. Moren var Berthe Larsdatter fra Lier. Nils Petter og Berthe giftet seg i 1865 og fikk 8 barn. En, Knud Wilhelm døde av tuberkulose 18 år gammel. 3 av dem ble boende i Drammen. Disse var: Min oldemor Jenny Mathilde som giftet seg med Paul Gustav Paulsen og fikk 11 barn, hennes eldste søster Karen Marie som giftet seg i 1888 med Hans August Brekke og fikk 8 barn og Johan Alexander. Han var brannmann i 1910 og hadde da 1 barn. Jeg har ikke funnet flere senere. De øvrige 4 emigrerte til Amerika. Det gjorde også en kusine av Jenny Mathilde. De som utvandret var:

1.Nils Bernhard, født 1866, Gift med Susanne

Nils er ved folketellingen i 1885 bosatt hos foreldrene og arbeider som filer ved jernbanen. Han emigrerer i 1891. Konen Susanne emigrerer samme år, men jeg har ikke funnet når de ble gift og om det var i Norge eller i Amerika. De er tilbake i Norge i 1998. Da er de registrert i passasjerlisten på vei fra Liverpool til Amerika på skipet Teutonic. Sammen med de reiser Nils yngre søsken Henriette Magrete og Jens Lauritz. Nils er også på passasjer liste på Majestic i 1904. Også denne gan har han reist via Liverpool. I 1906 er både Susanne og Nils på listene. Denne gangen på C.F Tietgen som har gått fra Christiania via Kristiansand. Broren Jens Lauritz er også på skipet sammen med sin kone Ragnhild. De er på en liste over passasjerer som har reist via Kristiansand mens Nils og Susanne er på liste over passasjerer fra Christiania. Reisen kan ha sammenheng med at moren, Berthe Larsdatter døde tidligere det året. På denne listen er de oppgitt som US Citizen. Noe som innebærer at de trolig er blitt amerikanske statsborgere. Ved folketellingen i 1910 og 1940 er de bosatt i Dovre, Barron County i Wisconsin hvor de driver en gård. Sammen med de i 1910 bor 3 barn med etternavn Jørgensen. De er oppgitt som nevøer og niese. Det ene av barna, Bjarne, bor fortsatt på samme sted i 1940. Nå med kone og 2 barn.

2.Henriette Magrete, født 1871.

Henriette Magrete emigrerte i 1898. Da reiste hun via Liverpool og videre derfra med skipet Teutonic. Hun reiste sammen med brødrene Jens Lauritz og Nils Bernard samt Nils sin kone Susanne. Ved folketellingen i 1900 er hun bosatt i Chicago og arbeider som tjenestepike hos familien Egan. Hun er sannsynligvis hjemme i Norge i 1901. Da er hun fadder ved dåpen til Signe Margrethe som er datteren til søsteren Jenny Mathilde og Paul Gustav Paulsen. Det er den siste dokumenterte oppføring jeg har funnet. Men, etter hva vi tror flyttet hun tilbake til Drammen da hun ble eldre med tanke på å tilbringe alderdommen der. Men hun fant seg ikke til rette og dro tilbake igjen til Amerika. Far forteller at hans bestemor Jenny Mathilde gråt veldig da hun dro fordi hun viste at det var siste gang hun så søsteren.

3.Jens Lauritz, født 1878. Gift med Ragnhild

Jens Lauritz emigrerte i 1898. Han reiste via Liverpool og videre derfra med skipet Teutonic. Jens Lauritz slår seg ned i Chicago hvor han i 1906 gifter seg med en annen norsk immigrant ved navn Ragnhild. Oppgitt bosted da er i Cook County. De flytter senere til Villa Park, York Township i DuPont County. Også dette i Chicago. I 1907 får de sønnen Jens og i 1910 Norman. Begge sønnene bor hjemme i 1935 men er flyttet ut i 1940. Jens Lauritz blir amerikansk statsborger i 1920. Han jobber som maskinarbeider og senere som verktøymaker. Eneste dokumenterte reise hjem er høsten 1906 hvor han og Ragnhild reiser med skipet C.F Tietgen, det samme som broren Nils og hans kone Susanne. Reisen kan ha sammenheng med at de er nygifte og også med at moren døde i mai dette året.

4.Petter Georg, født 1882.

Ved folketellingen i 1900 bodde Petter Georg hos foreldrene og arbeidet ved en armaturfabrikk. Han emigrerte i 1903. Han dro da fra Christiania med skipet Hellig Olav og ankom Ellis Island 18 mai. I 1909 er han tilbake i Norge på besøk. På listen over emigranter fra Christiania reiser han tilbake til Amerika den 28. januar 1910 med skipet United States. Han er oppført som ugift og reisemålet er Chicago, hvor han sannsynligvis bor. Yrket er mekanisk arbeider. I feltet formål med reisen står det at han har vært hjemme på besøk siden 14. desember 1909. Prisen på reisen er kr 219,- noe som tilsvarer ca kr 13 600 i dag. Ved ankomst Ellis Island er han registrert under navnet Georg Green. Jeg har ikke funnet flere oppføringer om han foreløpig.

5.Anna Lovise, født 1877.

Anna Lovise var kusine til Jenny Mathilde. Hun var datter av Marte Larsdatter (søster til Jenny Mathildes mor Berthe) og Christen Nilsen. De var bosatt på Grønland i Drammen. Anna ble i 1899 gift med Carl August Hauge. Hun står da oppført med bosted Christiania. Etter giftermålet flytter de til Hønefoss hvor Carl ved folketellingen i 1901 er «Chef ved manufacturforretning». De får 3 barn mens de bor i Hønefoss. Carl er oppført som kjøpmann i kirkebøkene ved fødslene. Sannsynligvis i 1906 flytter de til Drammen. De får en datter høsten 1906 og ved dåpen er de oppført med bosted på Grønland hvor for øvrig Anna sine foreldre og bror Nils Bernhard også bor. Carl reiser til Amerika i 1907. I 1909 kommer ha tilbake og henter Anna og barna. De reiser den 20. mars 1909 med skipet Oslo. Turen kostet kr 818,-, noe som tilsvarer ca kr 50 00,- i dagens kroneverdi. Ved folketellingene i 1930 og 1940 er de bosatt i St Paul, Minnesota og de har fått ytterligere 3 barn.


0 Comments|130 Views|View full article
Visits
0020980