You are not logged in
Log in
Sign up
Welcome

Jeg heter <Jon Arne Sætre Skagestad> og jeg startet dette webstedet.
Dette webstedet ble opprettet ved bruk av MyHeritage.com. Dette er et flott system som lar alle som deg og meg opprette et websted for familien, selv publisere slektstrær og dele bilder på internett. Hvis du har kommentarer eller tilbakemeldinger om dette webstedet, vennligst klikk here for å kontakte meg.

Dette webstedet ble til sist oppdatert July 30 2014 og det har for tiden 890 registrerte medlemmer. If you wish to become a member too, please click here.   Hygg deg!

Slekten/familien kommer fra det meste av Norge, en del kommer fra Sverige og Danmark og mange har utvandret til Amerika, Canada, Australia og en del andre land. Konger, korsfarere, riddere og masse forskjellige adelsfolk er der mange av, land som er nevnt er Danmark,,Tyskland, Polen, Russland, Latvia, Finland, Ungarn, Bulgaria, Romania, Spania, Italia, Nederland, Belgia, Sveits, Frankrike, England, Irland, Østerrike, Sverige.

En person som er på grenen til både min mormor og morfar er CARL PETTER SJØLANDER. Han er tydeligvis en anefar til svært mange familier på Helgeland, verifiserte opplysnnger om ham og hans bakgrunn er vanskelig å finne. Vi vet at han kom med sin kone fra Näsa Silfergruvor som hører til under samme område som Arjeplog i Sverige. Der er en del inngifte av samisk bakgrunn, og Laestadius er ett navn som også finnes her. Lar Levi laestadius misjonerte blant samene og oversatte deler av bibelen til samisk. Han jobbet for å få slutt på det salget som foregikk av sprit til samene av svenske og finske handelsfolk. Spor av Carl Petter Sjølander kan finnes i  rullene(listene) i den svenske marinen som hadde base på Skeppsholmen i Stockholm. Indikasjoner kan tyde på at han flyktet eller rømte fra noe i Stockholm, og muligens var han uekte sønn av en adelig eller kongelig, og måtte reise derifra. Ett annet spor kan være fra Baltikum siden Sverige hadde kolonier i Baltikum (latvia, Litauen og der var mange svenske, Tyske, Russiske og Polske adelsfamilier som bodde der. Dette er rykter, men de kan passe inn i de spor som er kommet frem. SPENNENDE! Hvis noen har spor som kan gi tips til videre leting så send melding!

Der er mange sidegrener hvor dagens kongelige både i Norge og de andre Nordiske land er med. I flere grener blir våre forfedre omtalt som Vikinger, Berserker, Keltere, Korsfarere, Saksere, Samer, Kvener, Gotere og masse annet.  Dronning Margrethe den1, Gustav Vasa, Lars Levi Læstadius, Jarl Rollo av Normandie, Kong Henrik VIII, Dronning Elisabeth I, Maria Stuart, diverse mørejarler, Gange-Rolv (Rollo fra Borgund på Sunnmøre) ble adlet i Normandie hvor han bosatte seg, Magnus Berføtt, Eirik blodøks, Erling Skakke, Konger av Kiev og Konger av Polen, Italia, Frankrike. Håkon Kåkonson, Erik Eiegod for å nevne noen som dukker opp (graven hans har jeg besøkt hver gang jeg har vært i Paphos på Kypros, han døde der etter å ha vært i Det hellige land). Jeg prøver å få med så mye som mulig av de som lever ennå, og går langt ut til sidene og tar derfor med "fjerne slektninger" også. Siden mye av Norges befolkning ble desimert rundt 1350 så er mange av oss i slekt. jeg skal prøve å finne så mange som mulig av etterkommere av de Norske slektene som levde etter svartedauden siden de henger sammen ved familieknyttinger og giftemål på kryss og tvers. Nord-Norge, Vestlandet, Trøndelagsfylkene og Østlandet er der mange fra. Jeg bor selv på Sørlandet og har masse familie herfra. Ønsker at så mange som mulig kan bidra med informasjon til felles glede og interesse.


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Today
Tamara Anderson joined another family site: Merrifield-Steward Web Site
Arvid Bjarne Høyland joined another family site: Slekt Haugen Leirbog Web Site
Knut Egil Grøneng joined another family site: Slekt Haugen Leirbog Web Site
Kristin Schøyen Grude joined another family site: Slekt Haugen Leirbog Web Site
Stig Roar Bye joined another family site: Okstad Web Site
Paul Oskar Eriksen joined another family site: Slekt Haugen Leirbog Web Site
Susanne Sten Mogensen joined another family site: Faurschou Web Site
Arto Nissinen joined another family site: Assafsson Web Site
Jan Erik Andersen joined another family site: Helle Loevgreen Web Site
Kari Nesse joined another family site: Nylander Web Site
Lise Bottengård Hansen joined another family site: nyborg-karlsen Web Site
Jan Frick joined another family site: Knudsen Web Site
Atle Watland joined another family site: Knudsen Web Site
Karstein Rossavik joined another family site: Knudsen Web Site
Lars A. Nag joined another family site: Knudsen Web Site
Karain Ayres joined another family site: Who, What, When,Why Web Site
Yesterday
Hans Anders Kjærås joined another family site: Thorvik Web Site
Gretha Christoffersen joined another family site: Hovind Web Site
Per Ola Stenseth joined another family site: Sandnes Web Site
Almklov joined another family site: Van Acker Web Site
Christian R. Evensen joined another family site: Gunnäs Web Site
Bjørn Sæle joined another family site: Nylander Web Site
Hanne Waksvik Heen joined another family site: per.jakobsen57 Web Site
Jostein Kallevik joined another family site: Familien Aas Web Site
Astrid Margrete Lie Vereide updated her profile.
Scholiast joined another family site: Schippers Family Web Site
Odd Jakobsen joined another family site: Andreassen Web Site
July 28, 2014
Astri Kampdahl joined another family site: St.tsar-NikolayII/St.Alexandra-Hesse-Darmstadt Web Site
Egil Sandholt joined another family site: Malkjaern slekt Web Site
Gunnar Lund joined another family site: per.jakobsen57 Web Site
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0008623
 
Loading...
Loading...