You are not logged in
Log in
Sign up
Welcome
Jeg heter Morten Dag Staurung(Andersen) og jeg startet dette webstedet.
Dette webstedet ble opprettet ved bruk av MyHeritage.com. Dette er et flott system som lar alle som deg og meg opprette et websted for familien, selv publisere slektstrær og dele bilder på internett.  Hvis du har kommentarer eller tilbakemeldinger om dette webstedet, vennligst klikk her for å kontakte meg.

Vårt slektstre er publisert direkte på denne siden! Det finnes 79179 navn på vårt slektstre. Ellers har dette vokst til langt mer enn et vanlig slektstre.

Utgangspunket mitt var Hans Peder Magnus Andersen, vår første Sjøfartsdirektør's egne notater fra sine aner i Larvik, Tjølling ja hele Vestfold. Han skriver selv i sin bok 70 års tilbakeblikk utgitt på eget forlag: Min far Morten Andersen Skaara var yngst av flere barn og den første sjømann i 11 kjente slektsledd av bønder i Vestfold. Disse har han tatt med i sin scrapbok som befinner seg på Sjøfartsmuseet på Bygdøy i Oslo. Magnus "Viking" som han også ble kalt var fetter til vår oldefar på farsiden, samtidig som han giftet seg med sin kusine. som samtidig var oldefars søster. Så her gjelder det å "holde tungen rett i munnen" eller tenke seg god om, som det heter.  Jeg har forsøkt å bruke "Tjøllingbøkene" som mal, men distriktet er fullt av slektsgranskere så "treffene" har vært mange. Videre har vi på spinnersiden en masse slekt i Eidskog kommune og Hedmark for øvrig. Her har Eidskogsbøkene vært en hjelp ved siden av slektens notater, men også her har jeg truffet mange "forskere". Deriblandt en studie av overlevelsesevnen til innvandrer på "Finnskogen"

Men interessen for Norges eller Nordens historie har også preget mine valg. Dermed er det konglige, geistlige og andre menn og kvinner som har satt spor i historien, som  preger store deler av mitt tre.Laughing Det har vært interessant å se hvordan Norden tross alt henger sammen. Tøft har det nok vært for den "jevne nordmann" å leve i en "provins" av Danmark og Sverige gjennom flere hundre år, men vi har jo de menn som "reiste seg" og protesterte også før Eidsvoldsmennene i 1814: Husker du "Gråtopp" fra bondeopprøret? Hallvard Thorbjørnsen Gråtopp 1399- 1454. Jeg har han med! Skal jeg trekke frem det gjeveste, må det bli at treet bekrefter: Det fantes et NORGE før undionstiden og flere av grenene går tilbake til Vikingtiden.

Dette webstedet ble til sist oppdatert Nov 26 2014 og det har for tiden 66 registrerte medlemmer. If you wish to become a member too, please click her.   Hygg deg!

Go to family tree

Go to family photos
Family news
Today
Bjørn Ranum joined another family site: Sannes Web Site
Yesterday
Odd Ingar Valstad joined another family site: Sitterud Web Site
Jørgen Aabech joined another family site: Sitterud Web Site
Kristin Tømte joined the site.
Kay Haagensen joined the site.
Tonje Ailin Solheim joined the site.
Morten Dag Staurung(Andersen) added a photo of Cancelliråd Hieronymus Petersen Bassøe :
 
Morten Dag Staurung(Andersen) added Jorunn Arnesson Mæla (født Niculasdatter) , Trond Tordsson Brattås , Hallbjørn Sigurdsson, Våge, Varaldsøy , Steinar Aslaksen Hvitstein and 4 other people to family tree: Staurung(Andersen) Family Tree
Morten Dag Staurung(Andersen) updated the details of Jorunn Arnesson Mæla (født Niculasdatter) , Erik Cappelen Knudsen , Anne Jonsen Simonstad (født Olsdatter Bjorvatn) , Gunder (Gunnar) Østerholt Uberg and 51 other people in family tree Staurung(Andersen) Family Tree
Nov 24, 2014
Odd Ingar Valstad joined another family site: Weatherly Family Website
Arild Halmrast joined another family site: Simonsen Web Site
Jan Engelstad joined another family site: Pettersen i Drøbak
Nov 23, 2014
Morten Dag Staurung(Andersen) updated the details of Anders Henningsen Mangset , Isak Gulliksen, Stømner ytre , Lisbeth Torsen (født Gulbrandsdatter Nordset) , Sjønne Ottersen Herrud and 45 other people in family tree Staurung(Andersen) Family Tree
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0010815
 
Loading...
Loading...