PremiumPlus family site
Welcome

Mijn naam is Albert van Drumpt en deze site werd gemaakt met MyHeritage.com. Dit systeem stelt mensen zoals u en ik in staat een prive site te maken voor uw familie, een stamboom te bouwen en familiefoto's te delen. Als u opmerkingen of feedback over deze site heeft, klik dan op here om contact met mij op te nemen.
Our family tree is posted online on this site! There are 4933 names in our family site.

 

Voorwoord t.a.v. de familiestamboom

De voorouders in de mannelijke lijn van mijn zoon Joost Nicolaas Henricus van Drumpt (geb 16-01-1997) worden gevormd door de families van Drumpt en Litjens. Zijn voornaam verwijst naar grootvader Nicolaas van Drumpt (geb 4-11-1917 en ovl 3-3-1992) en naar grootvader Henricus Wilhelmus Josephus Litjens (geb 21-2-1924 en ovl 29-3-2015). 

 

De familie van Drumpt

De oudst bekende voorvader is Jurgen van Drumpt (geb 1683). De familie is afkomstig uit de Betuwe en woonde generaties lang in dorpen zoals Valburg, Zetten, Andelst, Homoet en Slijk-Ewijk. Over over grootvader Hendrik Jacobus van Drumpt (geb 11-7-1852 en ovl 5-5-1914) verhuisde van de Betuwe naar Nijmegen. Alle daarop volgende generaties bleven in deze stad woonachtig totdat Albert van Drumpt (geb 12-01-1961) naar Beuningen verhuisde. De familie van Drumpt is relatief klein in aantal en bevatte bij de volksstelling in 1947 141 levende personen. De familie kenmerkt zich als een eenvoudige arbeidersfamilie met beroepen als (fabrieks)arbeider, tabaksplanter, brievenbesteller, melkslijter, slagershulp en landarbeider. De familie is Nederlands Hervormd van kerkelijke gezindte. De gezinnen waren niet groot met gemiddeld 2-4 kinderen.

Belangrijke aangetrouwde families in de stamboom zijn de familie Heijser (grootmoeder Hendrika Henriette Heijser, geb  28-8-1919  en ovl 2-3-2003), de familie Pape (over grootmoeder Anna Dorothea Helene Pape, geb 26-2-1897 en ovl 22-6-1984) en de familie van Dam (over grootmoeder Bertina Johanna van Dam geb 13-6-1892 en ovl 24-6-1980) De familie Heijser is met name woonachtig geweest in de plaatsen Arnhem en Westervoort, maar kent echter zijn oorsprong in Duitsland. De familie Pape is afkomstig uit Duitsland. Helaas is van de mannelijke lijn van deze familietak tot op heden nog weinig bekend. Onderzoek zal moeten plaatsvinden in Duitsland. De familie van Dam is afkomstig uit Amsterdam en is tevens onderzocht door de heer Nico van Dam (zoon van broer van overgrootmoeder Bertina Johanna van Dam).

 

De familie Litjens

De familie Litjens heeft vanaf de 16e eeuw voornamelijk geleefd in en rondom de Limburgse plaatsen Horst, Wanssum en Venraaij. Johannes Christianus (Jan) Litjens trouwde met Jansje Smits en vestigde zich op boerderij 't Uiversnest in Deest, Gelderland. Johannes Christianus Litjens kan worden gezien als de stamvader van de fam Litjens in het land van Maas en Waal. De naam Litjens kent verschillende verbasteringen of is op verschillende manieren in documenten geschreven. Zo komen voor: Leeters, Lietens, Leettens, Lutgens, Lietkens, Littiens, Litgens en Litjes. Momenteel komen er in Nederland ongeveer 1570 levende personen met de naam Litjens voor. In de volkstelling van 1947 waren dit er 698. De familienaam is waarschijnlijk afgeleid van de jongensvoornaam 'Litgen' en kan dus op meerdere plaatsen zijn ontstaan. De familie kenmerkt zich door een zeer vrome Rooms Katholieke kerkelijke gezindte, grote konings- en gezagsgetrouwheid, eenvoud en hard werken in het boeren milieu. In zeer veel generaties komen grote gezinnen voor waarbij 10 tot 15 kinderen geen uitzondering zijn. Tevens treffen we met grote regelmaat geestelijken (pastoors, paters en nonnen) aan. Soms zelfs meerdere in 1 gezin. Aangetrouwde families zijn de familie Vos (grootmoeder Truus Vos, geb 9-10-1921 en ovl  2-1-1980), de familie van Erp (overgrootmoeder Wilhelmina Maria Antonia van Erp, geb 26-6-1892 en ovl 21-2-1980) en de familie Smits (Jansje Smits, de vrouw van Johannes Christiaan Litjens). De familie Vos is afkomstig uit de regio Brabant en woonde o.a. in Huisseling en Neerloon. De familie van Erp was een gegoede familie uit Berchem en Oss. Binnen deze familie kwamen beroepen voor als wethouder, burgermeester en hooggeplaatste geestelijken. 

De site is voor het laatst bijgewerkt op Aug 1 2015 en heeft momenteel 79 geregistreerde leden. If you wish to become a member too, please click here.   Veel plezier!


Go to family tree
Family news
Yesterday
A site member commented on event 56th birthday of Petrus J.B. (Pierre) Litjens:
 gefeliciteerd met je verjaardag!
groetjes Cor 
July 19, 2015
A site member said: Vandaag wordt Gijbertha Maria (Betsie) Loeffen (Litjens) 93 jaar. Van harte gefeliciteerd!
July 16, 2015
A site member invited A site member to the site.
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0009739