You are not logged in
Log in
Sign up
Welcome

Mijn naam is Willem Las van Bennekom , en ik ben begonnen met deze site.
Deze site werd gemaakt met MyHeritage.com. Dit is een geweldig systeem dat mensen zoals u en ik in staat stelt een prive site te maken voor familie, een stamboom te bouwen en familiefoto's te delen. Als u nog opmerkingen of feedback over deze site heeft, klik dan op here om contact met mij op te nemen.

Het begint allemaal met Johannes van Bennekom (geboren 1 november 1754) hij is een welgestelde Medici (Dokter) te Amersfoort. Johannes is getrouwd en heeft 4 kinderen. Hij bezwangert Johanna Boomkamp (geboren in 1764 te Amsterdam). Op 16 maart 1787 wordt een onwettige zoon Pieter geboren. Johannes van Bennekom erkent Pieter als zijn zoon en is wel zo netjes om Pieter te laten dopen en wel op 15 april 1787 opgetekend in het Doopregister van de Hervormde Nieuwe Kerk te Amsterdam. Bij de doop zijn aanwezig 2 getuigen genaamd Pieter Las  en Harmijntie Roos. Pieter Las is zijn Peetoom. Uit archief stukken kan ik opmaken dat Pieter Las  en Johanna Boomkamp samen ook een zoon krijgen genaamd Hendrik geboren op 16 maart 1796 te Amsterdam. Hij ziet Pieter Las dan ook niet als Peetoom maar als Stiefvader. De relatie houdt geen stand en uiteindelijk trouwt  Johanna Boomkamp  op 1 augustus 1800 met Pieter Pogel.

 

De als onwettig kind geboren Pieter heeft dus als achternaam “van Bennekom” maar omdat  hij vanaf zijn eerste levensjaar wordt opgevoed door zijn Stiefvader,  weet hij dan ook niet beter dan dat hij eveneens Pieter Las heet en noemt zich zeker tot aan 1817 dan ook Pieter Las Jr..

 

Dan leest of hij wordt er op geattendeerd dat in de Staatscourant van 23 februari 1823 een Koninklijk Besluit is gepubliceerd waarin een naamswijziging wordt goedgekeurd van“van Bennekom” in “Lochman van Bennekom”.  Pieter strekt de stoute schoenen aan en schrijft op 5 augustus 1823 aan Koning Willem I een brief waarin hij verzoekt/smeekt of hij zijn naam mag wijzigen en de achternaam van zijn Stiefvader mag toevoegen aan zijn achternaam. Koning Willem I willigt het verzoek van Pieter in en hieruit ontstaat in 1824 dan de geslachtsnaam “Las van Bennekom”.

 

Pieter begint als knecht bij een Zilversmid en ontwikkeld zich tot een zeer getalenteerde Zilversmid. In 1814 wordt hij als werkmeester geregistreerd bij het kantoor van Waarborg. Hij krijgt een eigen Meesterteken en vestigt zich in Amsterdam. Hij vervaardigt als Zilversmid over het algemeen tafelzilver. Hij is uiterst succesvol en bekend want hij levert onder andere aan de bekende Firma Bonebakker. Hierdoor zijn een aantal van zijn stukken in het bezit van de Koninklijke familie (het tafelzilver wordt over het algemeen gebruikt bij staatsbezoeken) en een aantal stukken zijn te bezichtigen in het Rijksmuseum te Amsterdam.

 

De gegevens van de familie Sodenkamp zijn aangeleverd door Willem Johannes Sodenkamp geboren 24 september 1948, waarvoor mijn dank.

 

De gegevens van de familie Slegt zijn aangeleverd door Cornelis Slegt geboren 9 november 1933 te Nieuwer Amstel, waarvoor mijn dank.

 

De gegevens van en over de familie Buskens en Sloboom zijn aangeleverd door Ricky Fokko Dirk (roepnaam Rick) Slotboom geboren 10 juli 1965. Hij heeft werkelijk al het materiaal wat hij  over de families heeft met mij gedeeld, waaronder zeer veel foto materiaal. Ik wil hem hiervoor hartelijk danken.

 

Our family tree is posted online on this site! There are 9515 names in our family site. The earliest event is the birth of Arch Druid King Bran "The Blessed Of Siluria (20 BC). The most recent event is the death of Hendrik Wellerdieck (Voor 2024).

De site is voor het laatst bijgewerkt op Oct 20 2014. Als u onjuistheden en of fouten opmerkt, schroom dan niet en stuur een e-mail met de correcte gegevens. Ik zal dan direct actie ondernemen. Ik stel overigens alle op en of aanmerkingen zeer op prijs. Ook als u desgewenst een foto en of document uit de collectie wil verkrijgen is een simpel e-mailverzoek voldoende. Zo gauw ik in de gelegenheid ben stuur ik  u de foto(s) op. Veel kijk en leesplezier!

Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Staamboom Web Site van de familie Verhaegen
A site member joined another family site: Website van de familie Beijerman
Oct 19, 2014
A site member joined another family site: werner Web Site
Oct 18, 2014
A site member joined another family site: jackson Web Site
Oct 17, 2014
A site member joined another family site: van Liessum Web Site
Oct 15, 2014
A site member joined another family site: Haseldine Web Site
A site member joined another family site: LEBLANC Web Site
Oct 14, 2014
A site member commented on event 56th wedding anniversary of Marinus (Adrie) Bömers and Petronella (Neeltje) van Tilburg:
 van harte gefeliciteerd, nog vele meer jaren
van Theo en Else 
A site member joined another family site: werner Web Site
A site member joined another family site: werner Web Site
A site member joined another family site: van der Bol - de Koster Web Site
A site member commented on event 56th wedding anniversary of Marinus (Adrie) Bömers and Petronella (Neeltje) van Tilburg:
 Hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren. 
Oct 11, 2014
A site member joined another family site: Nijhof Web Site
Oct 10, 2014
A site member joined another family site: Schippers Family Web Site
Oct 08, 2014
A site member joined another family site: Wiedmaier Web Site
Sep 30, 2014
A site member joined another family site: MUNDIA 19-7-2014 TEST Web Site
Sep 28, 2014
A site member joined another family site: engelsman Web Site
A site member joined another family site: van Liessum Web Site
Sep 25, 2014
A site member joined another family site: Bloedjes Web Site
Sep 23, 2014
A site member joined another family site: Olsen Web Site
Sep 22, 2014
A site member joined another family site: Our Family History
A site member joined another family site: Woltjer Web Site
A site member joined another family site: Lemmens Web Site
A site member joined another family site: bastide Web Site
A site member joined another family site: Verstegen Web Site
Sep 20, 2014
A site member joined another family site: Duprez Web Site
A site member joined another family site: stamboom Web Site
Sep 18, 2014
A site member joined another family site: Hubert Web Site
Sep 15, 2014
A site member joined another family site: Olsen Web Site
Sep 14, 2014
A site member joined another family site: Weber/Weaver/Biegen Family Website
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0002198
 
Loading...
Loading...