You are not logged in
Log in
Sign up
Welcome

Mijn naam is Willem Scheltema , en ik ben begonnen met deze site.
Deze site werd gemaakt met MyHeritage.com. Deze site gaat primair over de Harlinger en Amelander tak van de familie Scheltema, de familie Bruin, v.d. Laag en Visser en aanverwante families aldaar (Ameland), de families Havers, Pitlo, Nagtegaal & Herrewijnen, maar omvat inmiddels vele aanverwante takken, zoals de familie Pot!

 

Dus ook aanverwante familietakken zijn, daar waar bekend, vermeld of mogen door de leden aangevuld worden.

 

U bent vooral uitgenodigd om foto's en kopieën van originele aktes te plaatsen, maar ook belangrijke of gewoon leuke of interessante gegevens over de achtergrond van u zelf of de diverse personen te plaatsen.

 

Als basis voor de familie Scheltema is het boek van Jan Blaak over deze familie gebruikt. Uiteraard is e.e.a. niet volledig, sommige details en gegevens ontbreken, zoals in het begin, maar zeker voor de periode na 1990.  Ook de periode voor 1700 is niet volledig.

 

Ik kon terug gaan tot ca. 1570, maar deze gegevens zijn niet geheel volledig. Deze site gaat inmiddels veel verder dan Jan Blaak zijn boek, maar gelet op het werk dat Jan heeft verricht en zeker in de tijd waarin hij dat heeft gedaan, verdient hij alle respect. U wordt dan ook uitgenodigd om aanvullingen te leveren. Inmiddels is door het koppelen met andere stambomen het gelukt e.e.a. nauwkeuriger weer te geven. De 3 door hem in kaart gebrachte takken van de familie Scheltema, staan op deze site. Er moet echter in de loop van de tijd nog aardig wat achtergrond informatie worden toegevoegd

 

Ik heb er voor gekozen om alle gegevens in onze stamboom zichtbaar te houden, dus ook voor bezoekers. 

 

Aan de rechterzijde op deze startpagina heb ik het familiewapen van de familie Scheltema geplaatst, zoals dat op de voorpagina van het boek van Jan Blaak is geplaatst.

 

 Als u nog opmerkingen of feedback over deze site heeft, klik dan op here om contact met mij op te nemen.
Our family tree is posted online on this site! There are 5811 names in our family site. The earliest event is the birth of Jan Jacobs Scheltema (Na 1570). The most recent event is the death of Johannes Frederik (Hans) De Jong (May 15 2014).

 

U mag ook rechtstreeks reageren naar w.scheltema@xs4all.nl 

 

Het prenium abonnement voor deze stamboom heb ik verlengd t/m juni 2015, dat wil zeggen, dat er geen limiet meer is aan de hoeveelheid data die er opgezet wordt. Foto's kunnen onbeperkt worden geupload. Elke maand wordt er automatisch een backup gemaakt.

 

Als u wilt kunt u, als u lid bent van deze site, met het programma  ook vanaf uw positie in de stamboom, een boek in PDF formaat genereren, waarin de gehele familie, of naar keuze een deel van de familie is opgenomen.

Dit is kosteloos en u krijgt via de email een link waar u dat boek kunt downloaden.

 

U kunt ook de stamboom genereren (kosteloos, maar dan print u het zelf uit) of zelfs op een poster laten drukken (via myhertitage, dat moet wel door uzelf aan myheritage betaald worden, maar dan hebt u ook een uniek document voor aan de muur). 

 

------------- 

NIEUW: Amelander Historie

 

Als u familiewortels hebt op Ameland, lees dan onderstaande en neem contact op met de archivaris voor dit project! 

 

Foto van Amelander Historie

De familiearchivaris van dit digitale archief is Amelander Historie.

Het doel van dit familiearchief is de genealogische informatie van Amelander voorouders onder genealogen te verspreiden. Deze informatie bestaat uit foto's, inventarissen, artikelen, stambomen etc. Een deel kunt u vinden op www.amelanderhistorie.nl/genealogie Daarnaast hopen wij dat genealogen met Amelander voorouders deze gegevens kunnen aanvullen of corrigeren! Delen is vermenigvuldigen! 

-------------- 

 

De site is voor het laatst bijgewerkt op Sep 2 2014, en heeft momenteel 64 geregistreerde leden. If you wish to become a member too, please click here.   Veel plezier!


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Today
Jan Evers joined another family site: Website van de familie Lemstra
Yesterday
Willem Scheltema added Theodorus J. Teeuwen , Hendrikus Teeuwen , <Private> Teeuwen , Nicolaas Teeuwen and 19 other people to family tree: familie_Scheltema Ameland
Willem Scheltema updated the details of wilhelmus Veldt, van der , Hendrikus Veldt, van der , Theodorus J. Teeuwen , Hendrikus Teeuwen and 49 other people in family tree familie_Scheltema Ameland
Willem Scheltema added 8 photos to album Family photos
View more
 
Play slideshow
 
Willem Scheltema published a new version of the familie_Scheltema Ameland family tree from the Family Tree Builder
Aug 30, 2014
Mary Wesseling joined another family site: Verstegen Web Site
 
View older news
News articles
This Web site:Uitbreiding van onze stamboom op komst
Posted by: Willem Scheltema on July 24 2013 07:28

Met dank aan onder meer de heer Sjaak Haverkamp, is het mogelijk om de stamboom uit te breiden. Ik heb prioriteit gegeven aan mijn familie van mijn moeders zijde. Daar heb ik vandaag een flink stuk aan kunnen toevoegen (de Nagtegalen)

Ik heb inmiddels ook aardig wat informative over de familie van mijn opa (Havers) kunnen traceren en via Sjaak heb ik nog veel meer info ontvangen, maar dat moet ik nog verwerken.

Van de familie op Ameland is met name van de Bruin kant ook via Sjaak veel informative aangeleverd, maar het merendeel moet ik nog verwerken.

Tot slot staat de 3e tak van de familie Scheltema nog op het programma.

Zoals jullie zien, ligt er werk zat. Een hele klus voor het komende najaar en als ik dan nog niet alles verwerkt heb, wordt dat na 1 juni 2014 een leuke tijdsinvulling, aangezien ik dan met FPU (VUT) ga en vervolgens met pensioen, tenminste als er nog wat in de pot zit ;-)

Ook dan heb ik nog genoeg materiaal liggen om in de stam...

0 Comments|3 Views|View full article
Visits
0005589
 
Loading...
Loading...