Welcome

Velkommen til vår slektsside!

Denne slektssida inneholder tre slektstrær, hvorav to av dem tar utgangspunkt i mine foreldres (Johan og Sigrid Haugen) forfedre og slekninger. Disse slektstrærne er kalt henholdvis;

  • Anders Paulsen Kolbu slekt, og

  • Tronrudslekt.

Det tredje slektstreet, Gillman B Fliflet Ancestors, er utarbeidet for en fjern slektning i USA og inneholder lite informasjon knyttet til de to andre trærne.

«Anders Paulsen Kolbu slekt» inneholder to slekter – min bestefar Edvart Skatrudhaugens slekt med utgangspunkt i Kolbu (Jorde-eiet) i Forset og min bestemor Marith Skatrudhaugens slekt fra Oppegårdseiet i Svatsum og fra Kråbølslien i Forset – alt i Vestre Gausdal.

«Tronrudslekt» inneholder min mor Sigrid Haugen (Tronrud) sine forfedre og slektninger fra Tronrud i Algarheim i Ullensaker.

--------------------

Alle har anledning til å legge inn informasjon - nyheter, bilder, kontaktinformasjon og annet. For å hindre at det blir for uoversiktlig, er det fint om bildene organiseres i albumer med "selvforklarende" navn.

Selv om slektstreet nå omfatter nesten 2000 navn, vil det alltid være informasjon som mangler eller som trenger oppdatering og endring. Vi er avhengig av at hver enkelt bidrar med endringer og oppdateringer for å få bildet av slekta så komplett som mulig. Endringer kan utføres av hver enkelt, eventuelt sendes til meg i en e-post, så retter jeg opp førtløpende.

Under arkfanen "Apps" er det mange muligheter for å orientere om små og store hendelser, fortelle en historie, diskutere, og masse annet.

Alle medlemmer på nettstesdet har anledning til å invitere andre som medlemmer. Forutsetningen for å bli medlem er at vedkommende er tilknyttet slekta.

Per Johnny

 

Family news
Yesterday
A site member joined another family site: Tolfsen Web Site
June 29, 2015
A site member published a new version of the Tronrudslekt family tree from the Family Tree Builder
June 28, 2015
A site member updated the details of <Private> Taje , <Private> Taje , <Private> Taje , <Private> Taje and 3 other people in family tree Tronrudslekt
A site member added <Private> Taje , <Private> Taje , <Private> Taje , <Private> Taje and 3 other people to family tree: Tronrudslekt
A site member updated her profile.
A site member invited A site member to the site.
A site member updated the details of Helga Othilie Jødahl in family tree Tronrudslekt
A site member published new versions of the Tronrudslekt and Anders Paulsen Kolbu slekt family trees from the Family Tree Builder.
A site member commented on event 45th birthday of Roger Haugen:
 Hei Roger. Gratulerer med dagen. Ha en fin dag. 
June 26, 2015
A site member updated the details of Even (Edward) "Gundersen" Gunderson in family tree Anders Paulsen Kolbu slekt
June 25, 2015
A site member invited A site member to the site.
A site member joined another family site: kurud Web Site
June 21, 2015
A site member published a new version of the Anders Paulsen Kolbu slekt family tree from the Family Tree Builder
June 17, 2015
A site member updated the details of <Private> Sveen in family tree Anders Paulsen Kolbu slekt
June 15, 2015
A site member added <Private> Caslavka , <Private> Caslavka , <Private> Caslavka , <Private> Caslavka and 5 other people to family tree: Anders Paulsen Kolbu slekt
A site member updated the details of <Private> Caslavka , <Private> Caslavka , <Private> Caslavka , <Private> Caslavka and 5 other people in family tree Anders Paulsen Kolbu slekt
June 14, 2015
A site member published a new version of the Anders Paulsen Kolbu slekt family tree from the Family Tree Builder
June 11, 2015
A site member joined another family site: Libæk Web Site
June 08, 2015
A site member invited A site member to the site.
June 02, 2015
A site member commented on event 43rd birthday of Trude Furuseth:
 Gratulerer med dagen din, Trude :-) 
May 31, 2015
A site member published new versions of the Gilman B Fliflets ancestors and Anders Paulsen Kolbu slekt family trees from the Family Tree Builder.
May 29, 2015
A site member published a new version of the Anders Paulsen Kolbu slekt family tree from the Family Tree Builder
 
View older news
News articles
Other:Vestre Gausdal sangen
Posted by: Per Johnny Haugen on Feb 4 2013 07:53

For ei tid sida la jeg inn en lenke til Gausdalssangen på Youtube. Nå finnes det også en sang om Vestre Gausdal. Inger Forsethlien har lagt teksten til den ut på Facebook. Den finnes under bilder i gruppa "Gausdøl". Jeg har kopiert den og lagt den til her også (i albumet Historiske bilder). Men teksten ble liten, så det er sikkert best og laste den ned til egen PC og forstørre til "riktig alder".

0 Comments|9 Views|View full article
Other:Gausdalssangen
Posted by: Per Johnny Haugen on Jan 13 2013 14:58

Hvis du vil høre "Gausdalssangen" og lære teksten, så finnes den her!

Om du heller vil høre (og se) "Gausdalsrap'en", så klikk her.

0 Comments|23 Views|View full article
This Web site:Bilder til slektstreet
Posted by: Per Johnny Haugen on May 28 2012 17:27

Det kunne vært kjekt med flere bilder på slektssida vår. Jeg ønsker at alle bidrar med ihvertfall profilbilder av sine familiemedlemmer til slektstreet. Det hele blir jo litt mer "familiært" om vi har et ansikt å forholde oss til i tillegg til navn, fødselsdato osv.

For å få litt fart på prosessen har jeg nå begynt å "stjele" bilder fra facebook-sider og kopiere disse inn som profilbilder. Men dette tar jo unektelig en del tid, samtidig som det vel kan tenkes at bildene jeg finner ikke er de du selv kunne ønske å bruke. Det virker som det er godt med bilder av slektsmedlemmer ute i "nettskyen", så det kan neppe være bare beskjedenhetEmbarassed som hindrer et bilde også til slektstreet(?)

Så, kom igjen fo...

0 Comments|12 Views|View full article
Announcements:God jul og godt nytt år!
Posted by: Per Johnny Haugen on Dec 22 2011 12:50

Jeg sier som meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold (Flåklypa Tidende):

"De av meg utsendte og signerte julekort poststemplet 18/12 1955 pålydende Velsignet god jul og godt nyttår - gjelder fortsatt inntil nærmere kunngjøring herom foreligger".

Til alle dere i slekta som ikke mottok denne hilsenen i 1955, vil jeg også få uttrykke et ønske om en god og fredfull jul og et godt nytt år!

Hilsen

Per Johnny

0 Comments|21 Views|View full article
Genealogy:Marith og Edvards forfedre
Posted by: Per Johnny Haugen on Oct 31 2010 16:27

Denne slektssida har i utgangspunktet som formål å være felles møtested for etterkommerne etter Marith og Edvard Skatrudhaugen. Det synes jeg også vi har lykkes bra med. Per i dag er det 112 registrerte brukere av nettstedet og antallet øker jevnlig.

Med Marith og Edvard som felles utgangspunkt, har jeg vært mest opptatt av å få oversikt over alle direkte etterkommere med ektefeller, samboere og andre som har bidratt til å føre slekta videre.

I det siste har jeg likevel brukt noe tid på å finne ut litt også om slekta bakover, altså Marith og Edvards forfedre. Disse funnene er foreløpig ufullstendige og beheftet med en del usikkerhet. Søkene er bare gjort i kirkebøker, ministerialbøker og folketellinger som ligger tilgjengelig på internett.

Jeg håper at andre i slekta med interesse for slektsgranskning - og bedre kunnskaper om dette en...

0 Comments|16 Views|View full article
Family memories:Fellesbilde fra slektstreffet 2008
Posted by: Per Johnny Haugen on Oct 12 2010 08:58

Her er en oppgave til alle!

Jeg har forsøkt (med god hjelp) å sette navn på alle som deltok på slektstreffet i 2008. Men det er noen "hull", og her trengs en felles dugnad.

Ved å åpne vedlagte bilde og pdf-fil samtidig, kan dere sammenligne bildet og "tegninga" og finne ut hvem som mangler navn og om noen har fått feil navn.

Send meg rettelser og tillegg.

Hilsen

Per Johnny

0 Comments|49 Views|View full article
This Web site:Endring av navn som vises i bl.a. meldinger
Posted by: Per Johnny Haugen on Sep 28 2010 15:51

For enkelte brukere vises tidligere etternavn (jentenavn) i stedet for slektsnavn i blant annet publiserte meldinger.
Dette kan endres ved å følge vedlagte brukerveiledning.

Per Johnny

0 Comments|21 Views|View full article
Dødsannonser og minneord:Minneord om Anne Marie Rahunen
Posted by: Per Johnny Haugen on Aug 14 2010 10:05

Anne Marie Rahunen er død. Hun døde i sitt hjem i Hunndalen 2.august omgitt av sine nærmeste.

Anne ble født på Skatrudhaugen 13.november 1933. Allerede året etter flyttet hun med sine foreldre - Ingeborg og Maurits - til Kråkstad hvor hun hadde sin barndom. I 1949 flyttet familien til Reinsvoll hvor de overtok Maurits sitt hjemsted - Hagen. Med til Reinsvoll var også Ingeborg og Maurits sin pleiedatter Bjørg. Anne betraktet bestandig Bjørg som sin egen søster.

I 1952 giftet Anne seg med Ole Stenberg. De fikk etterhvert barna Inger Lise og Jan. Hun jobbet i denne tiden i butikk på Reinsvoll, og etter at hun og Ole skilte lag ble det ofte strevsomme dager som alenemor, forsørger og utearbeidende. Mor, far og søster var en god støtte og hjelp i denne tiden.

Anne ble etter hvert engasjert i kristent foreningsliv, og Jehovas vitners tro og fellesskap kom til å bety m...

0 Comments|58 Views|View full article
Visits
0012287