Welcome

Jeg hedder Helle Rau Hartmann og står for denne slægtsside.

Jeg er PROBAND i mit slægtstræ, og har valgt at markere min direkte linje således:

---------------------------------------------------------------------------------- 

Farfars direkte linje: *               (Frederik Christian Rau Hansen)
Farmors direkte linje: **           (Ellen Edith Jensen)
Morfars direkte linje: ***          (Georg Svend Christiansen)
Mormors direkte linje: ****       (Marie Kathrine Hartmann) 

---------------------------------------------------------------------------------- 

Oprindeligt blev jeg døbt Helle Rau Hansen, men jeg valgte efter mit første ægteskab at antage min mormors pigenavn, Hartmann.

Rau er et slægtsnavn på min farfars side, og har rod i byen Eibenstock i 1500-1600-tallets Sachsen, tæt på den tjekkiske grænse.
Hartmann kommer af en gammel tysk officerslægt i dansk tjeneste.
Derudover tæller slægten jo masser af navne, mest helt almindelige danske Hansen'er, Jensen'er osv. - men også navne som Wedeler, Ebling, Storm, Høyer, Ritz og Ring.

--- 

På enkelte grene føres slægten tilbage til uradel og kongelige. 
Adelsnavne tættest på nutiden i min direkte anelinje:
von Deden, Castonier, Lüttichau.

--- 

Min familie har erhvervsmæssigt ikke så meget været bønder - i hvert fald ikke de sidste par hundrede år - men i langt højere grad håndværkere, fx Smede, Snedkere, Skræddere, Skomagere, Handskemagere og Parykmagere. 

--- 

Præster har jeg næsten ingen af i slægten.
Men langt tilbage er der nogle enkelte, bl.a. i Vorbasse, hvor jeg deler præsteaner med gode gamle Grundtvig på min mormors mors slægtsgren. 

Jeg er endnu ikke stødt på kriminelle i slægten - bortset fra en enkelt fattig enke med 8 børn i Vordingborg, Maren Ejlersdatter, som i 1746 fik en tyveridom på pisk, som skulle uddeles på Vordingborg Slot. Hun døde, jeg ved ikke helt om det var af piskeslagene, eller af skrækken for dem forinden.

--- 

Min mormors gren - som jeg egentlig havde forventet ville føre til ene fattige og elendige mennesker, har faktisk (med et vist forbehold) vist sig at omfatte utroligt forskelligartede og meget spændende slægter. Bl.a. nogle hollandske købmandsslægter i Helsingør, skippere i Stige ved Lumby på Fyn, officerer, musqueterer, en muligvis jødisk polak, læger og kirurger og en borgmester i Aalborg. Men ellers er der en del bønder og husmænd, mest på Randbøl-kanten og sognene sydvest for Vejle og Kolding. Min mormor er født i Gejsing, Andst Sogn.

Sommeren 2015 opstod dog tvivl omkring min Hartmann-linje, idet 2 forskellige dna-tests af andre nulevende efterkommere klart indikerer, at min oldefar, Theodor Hartmann, alligevel ikke har den far som står i kirkebogen!
Noget tyder kraftigt på, at Theodor Hartmanns mor, som var højgravid da hun blev gift med Anton Carl Hartmann, giftede sig med en anden end sit ufødte barns far.
Hvis min oldefar således ikke er søn af Anton Carl Hartmann, ja, så bortfalder den spændende slægt af officerer og skippere og borgmestre og hollændere, som jeg ellers har brugt oceaner af ressourcer på at efterforske!

Faktisk er jeg ret sikker på, at Theodor Hartmann må have en anden biologisk far, for sagen er dén, at Theodor Hartmanns yngste bror, Kristian Rasmussen Hartmann, som er 20 år yngre end Theodor, har en nulevende søn, som er blevet dna-testet på FamilyTreeDNA. Her matcher han mig og min mor som forventet, idet han er fætter til min mormor. MEN, det match vi får med ham, er kun omkring halvt så stort som forventet!
Nu har jeg så fået testet en efterkommer af Hartmann-grenen, som bor i Australien. Hun stammer fra Anton Carl Hartmanns farfars far, og bør altså matche i hvert fald min mor og min mormors fætter.
Men australieren matcher KUN min mormors fætter!
Altså må jeg konkludere, at den australske kvinde stammer fra den ældste Hartmann jeg kender på dén slægtsgren, mens min mormors fætter gør det samme.
Da min mormors fætter jo er søn af Theodor Hartmanns yngste bror, og i øvrigt matcher min mor og mig, ja, så kan det jo kun være moderen, som de to Hartmann-brødre har til fælles - altså kan Anton Carl Hartmann IKKE være Theodor Hartmanns biologiske far.

Øv.

Mine musquetér- og jøde-forfædre fra Fredericia er dog stadig mine, da de hører til på Theodor Hartmanns mødrene gren. 

Jeg har en anelse om, hvor jeg skal lede efter Theodor Hartmanns biologiske far, for en række andre dna-matches for min mor og mig peger i retning af en slægt ved navn Houborg, som levede samme tid og sted. Vi har fx et dna-match med en nulevende amerikaner, som stammer fra en Houborg-bror til dén Houborg, som fik et uægte barn med Anton Carl Hartmanns søster!!!

Derfor har jeg fået den tanke, at den unge mand, som gjorde Anton Carl Hartmanns søster gravid, måske også gjorde min tipoldemor gravid. Det ville ikke være helt umuligt, for både min tipoldemor og svigerinden, Anton Carl Hartmanns søster, boede i samme husstand på dét tidspunkt, og de to børn blev født samme år i samme hus!!!

Næste skridt må blive at finde nulevende efterkommere af den Houborg-bror, som gjorde Anton Carl Hartmanns søster gravid, og få dem overtalt til en dna-test. Datteren som blev født uægte, og som var kusine og måske også halvsøster til min oldefar, døde desværre som 11-årig, men barnefaderen blev vist gift og fik børn, inden han i øvrigt hoppede i Kolding havn og druknede. Hans bror emigrerede til USA, men jeg tror ikke at det kan være ham, som er far til min oldefar, for det er dna-matchet med hans efterkommere i USA vist ikke stort nok til. 

--- 

Min farmors gren fører både til Vestjylland og Sydfyn, det Sydfynske Øhav samt Horsens og Vejle - og Norge - plus nogle usikre lokationer, formentlig Frankrig og Tyskland. Der går hårdnakkede rygter blandt nulevende efterkommere om flere jødiske islæt. Slægterne Wedeler og Ebling volder mig problemer at komme videre med, lige som den norske gren, hvor min ældst kendte mandlige ane hed Ender Sigvardtsen Ring. Han var skrædder i Vejle, hvor han døde i 1771. Min farmors far var skomager i Vejle, men var født på Skjern-egnen. Min farmor selv var født i Vejle og blev 98 år. En søster blev 103.

--- 

Min morfars gren kom udelukkende fra Sjælland, mest omkring Vordingborg og Roskilde. I disse slægter var der en del smede og sømænd. Min morfar var selv letmatros. Han blev født i Vordingborg, men kom til Vejle med familien som spæd. Hans far var slagteriarbejder i Vejle, men døde fra kone og 8 børn. Derefter overtog konen jobbet på slagteriet, og forsørgede selv alle børnene, fra min morfar var 8 år gammel.

--- 

Min farfars gren omfatter en ur-adelig linje, som fører til Spanien og Belgien m.m., men omfatter også dansk adel. Derudover har han massive rødder i Jelling og Hvejsel, samt flere sogne på Vejle- og Horsens-kanten. Og så selvfølgelig hans Rau-linje, som kommer fra Eibenstock i Sachsen. 
Min farfar selv var møbelhandler, født på Holmen i Vejle, og hans far var snedker, født i Jerlev.

--- 

Dette websted blev oprettet med online slægtsprogrammet MyHeritage.com.

Jeg kan kontaktes here.
Besøg også min hjemmeside, www.homelandtellings.com, hvorfra jeg bl.a. tilbyder slægtsforsknings-assistance til amerikanske og australske efterkommere af danske udvandrere.

Our family tree is posted online on this site! There are 28867 names in our family site.
Siden blev sidst opdateret den Aug 5 2015 og har i øjeblikket 247 medlem(mer). If you wish to become a member too, please click here.   God fornøjelse!


Go to family tree

Go to family photos
Family news
Today
Arne Lund joined another family site: Larsen Web Site
Yesterday
Helle Rau Hartmann added a photo of Severine Elisabeth Ingerslev and Peter Conrad Rothe :
 
Helle Rau Hartmann updated the details of Severine Elisabeth Ingerslev , Peter Conrad Rothe , Karen Laugesdatter Borch, (Jomfru Karen stod i 1744 fadder i Ølgod Kirke til Provst Ude Sørensen Haahrs søn, Daniel) , Nissenius Lauge Vedel, (Sognepræst i Visby) and 1 other people in family tree Rau_Hartmann_DK
Helle Rau Hartmann updated the details of Inger Jacobsdatter (Aagaard) and Peder Sørensen Aagaard in family tree Joergensen Winther Family Tree
Thor Einar Sparby joined another family site: Herolds Family WebSite
Majbrit Hedegaard Bennedsen joined another family site: Kreutz Web Site
Thor Einar Sparby joined another family site: Antonsen Web Site
Helle Rau Hartmann tagged Christiern Skram, (til Urup) in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Bege Andersdatter Skram in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Peder Jacobsen Skram, (* - den ældre - til Mattrup og Rundhof - Væbner, nævnes i 1315 som forlover for hertug Erik af Sønderjylland ved forliget i Nyborg med kongen) in 1 photos
 
Vivi Larsen joined another family site: Slægterne Vedsted, Engum, Holm, Nielsen, Sørensen, Taaje og Thygesen
Helle Rau Hartmann tagged Timme Krummedige in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Otte Krummedige in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Sophie Henriksdatter Krummedige in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Mette Ottesdatter Krummedige (Hvide) in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Henrik Hartvigsen Krummedige, (Dansk-Norsk Rigsråd) in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Iven Krummedige in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Hartvig Eriksen Krummedige in 1 photos
 
Helle Rau Hartmann tagged Hartvig Mildehand Krummedige in 1 photos
 
Aug 03, 2015
Helle Rau Hartmann added a photo of Ellen Basse Fønss, (Lensgrevinde) , Frederik Niels Basse-Fønss , Mathilde Louise Jensine Fønss , Flemming Holck-Winterfeldt, (til Friherreskabet Wintersborg) , Marthe Holmsted de Vauvert and Louise Magnine Vauvert other people:
 
Helle Rau Hartmann updated the details of Mary Elsebeth Westenholz , Thor Johan Christian Boisen, (Kaptajn) , Jørgen Peter Bech, (Godsejer på Valbygaard) , Dorothea Frederikke Louise von Wedel-Heinen and 24 other people in family tree Rau_Hartmann_DK
 
View older news
News articles
There are no news articles available
Visits
0050166